inte system32! det här är den mest "heliga" mappen på Windows-systemet

Denna ProgramData-mapp är en "förbjuden" mapp för lekanvändare. Eftersom de vanligtvis inte vet hur den här mappens funktion är, så om den är orolig med den kan den vara dödlig. Inte System32! Detta är den mest "Ker" -mappen

För er som känner sig som en person nörd datorer vet naturligtvis redan in- och utgångar i mappar Programdata. Det kan dock fortfarande finnas många vanliga datoranvändare som inte känner till den här mappen i Windows. Anledningen är att Microsoft själv inte visar den här mappen, aka in-dold.

Anledningen till att den här mappen är dold för Windows-användarnas ögon är att skydda Windows-operativsystemet. Detta görs för att undvika skador på grund av att innehållet i mappen ändras eller raderas av vanliga användare.

Ja, den här ProgramData-mappen är en "förbjuden" mapp för lekanvändare. För vanligtvis vet de inte exakt vad den här mappen är för, så om den är fel kan den manipuleras.

  • 10 bästa applikationer för skärminspelare för PC och bärbar dator 2020, gratis!
  • 7 sätt att bli en riktig datorhacker
  • Hur man skannar och utraderar virus på en dator utan antivirus

Se upp! Rör inte med den här förbjudna mappen i Windows

Frågan är vad ska du veta om den här mappen och hur du visar den? Rapportering från HowToGeek, här är den fullständiga förklaringen.

Vad är ProgramData-mappen?

Som namnet antyder är ProgramData-mappen en plats att lagra programdata och applikationsinställningar installerade på Windows operativsystem. Verktyg de som kör med behörighetssystemet kan också spara sina inställningar i den här mappen. Till exempel kan ett antivirusprogram spara dess inställningar, virus loggaroch filer som sätts i karantän C: \ ProgramData.

De flesta program använder den här mappen som plats cachning för data som ska vara tillgängliga för alla användare, eller för att konfigurera vissa grundinställningar.

Program lagrar data på ett antal olika platser i Windows. Detta beror på utvecklaren. Den här ProgramData-mappen innehåller vanligtvis:

  • App Data-mapp: De flesta applikationer lagrar sina inställningar i mappen C: \ Users \ username \ AppData. Varje Windows-användarkonto har sin egen App Data-mapp, så varje konto har sina egna applikationsdata och inställningar.
  • Dokumentmappar: Många PC-appar eller spel väljer att spara sina inställningar under dokumentmappen C: \ Användare \ användarnamn \ Dokument. Detta gör det lättare för människor att hitta och redigera dessa filer.
  • Register: Detta är ett centrum databas som lagrar konfigurationsinställningarna för ett operativsystem.
  • Programfiler: Om du installerar en programvara Photoshop kommer filprogrammet att finnas i C: \ Programfiler \ Photoshop.

Hur man visar programdatamappen

Ibland måste vi öppna den här heliga mappen för vissa ändamål. Till exempel för att redigera eller ta bort filer i den när vi gör det avinstallera ett program. Vanligtvis finns det fortfarande data kvar i ProgramData som måste raderas manuellt.

För att göra detta, öppna Windows Explorer, på adressfält du dubbelklicka och ersätt den med skrift C: / ProgramData. Tja, med detta kan du öppna ProgramData-mappen på C: / ProgramData. Men på detta sätt kan du bara öppna mappen, inte ta upp den.

Nu, för att ta fram den dolda ProgramData-mappen lokal disk C, faktiskt är vägen väldigt lätt. Du behöver bara stänga av funktionen dold på inställningar alternativmapp.

Öppna den först Windows utforskarenoch stäng sedan av funktionen dold på Windows via menyn högst upp i Utforskaren. Klicka sedan på menyn se kryssa sedan för Dolda föremål. Nu kan mappen C: \ ProgramData visas.

På så sätt öppnar du inte bara ProgramData-mappen. Men du har också tagit upp den så att den kan öppnas när som helst utan besväret med att skriva adressen på adressfält. Förresten kan du också hitta inställningar alternativmapp i Kontrollpanelen.

ApkVenue påminner dig än en gång, det rekommenderas inte för de av er som inte förstår att manipulera filerna i mappen. Eftersom man fruktar att det kommer att hända fel på ett program eller till och med Windows-operativsystemet.