10 fler gratis operativsystem än Windows och Mac OS

Vill du installera ett gratis operativsystem på din bärbara dator? Kolla in följande lista om 10 gratis operativsystem vars funktioner inte är sämre än Microsoft eller Mac OS.

När du köper en dator kan den vara utrustad med ett operativsystem för en miljon människor Windows eller MacOS.

Operativsystemet kan se ut som gratis, men det är det inte. Så tillverkaren eller tillverkaren måste tydligen betala Microsoft-licens att installera på deras produkt, och om vi vill installera den själva måste vi också köp en kopia av originalet.

  • Se upp! 5 Denna Windows-mapp bör du inte radera
  • 9 sätt att inaktivera spion på Windows 10
  • Varför föredrar spelare Windows framför Mac eller Linux?

Gratis operativsystem med fler funktioner än Windows och Mac OS

Vad sägs om Mac OS? Det är detsamma, även om vi kan få uppdateringar gratis, det är bara tillgängligt för människor som redan köpt en Mac.

Egentligen, om du vill ha billig, finns det många gratis operativsystem, förutom Linux. Men tyvärr de flesta av dem sällan känt igen. Är du nyfiken? Detta är 10 andra gratis operativsystem som vi sällan hör om.

1. FreeBSD

Om vi ​​använder gratis operativsystem som inte är baserat på Linux, då är det möjligt att vi använder BSD. FreeBSD samma som vissa andra operativsystem baserade på UNIX. Andra versioner som vi kan hitta som NetBSD, OpenBSD och PC-BSD.

I grund och botten är alla operativsystem gratis presenterar samma upplevelse som när du använder Linux. All annan programvara och resurser har tillhandahållits och vi kan välja efter behov.

Även om det är gratis verkar det finnas ett avsnitt FreeBSD-kod inbäddad i flera välkända produkter är ett exempel Apple MacOS, Sony PlayStation 4 och Juniper Router.

2. ReactOS

De flesta gratis operativsystem försöker alltid vara ett alternativ som en ersättning för Windows. Till exempel är den här gången ReactOS.

I den meningen strävar operativsystemet att vara som Windows, båda från när det gäller utseende eller så att du kan köra Windows-program helt.

Så detta gratis operativsystem görs som ett alternativt val istället för att behöva köpa operativsystemet från Microsoft.

Ändå är ReactOS ett kraftfullt operativsystem öppen källa och gratis så att närhelst vi kan använda det fritt.

Detta projekt har delvis implementerat ett antal Windows API och samarbeta med vinprojektet för att kunna köra alla Windows-program.

3. FreeDOS

Om du äldre datoranvändare kanske har du smakat hur det känns att använda operativsystemet MS-DOS. Den här gången kan vi smaka på operativsystemet lite FreeDOS. FreeDOS-operativsystemet är som att ta tillbaka den långt övergivna MS-DOS.

Vi kan hitta exempel på FreeDOS-utveckling i operativsystemet Nakna ben, OS ger oss möjlighet att köra program i äldre DOS under modern datorutrustning eller det kan vara i en virtuell maskin.

4. Haiku

Operativ system Haiku tidigare namngiven OpenBeOS, som är ett operativsystemsprojekt med öppen källkod för användning på datorer X86 och PowerPC. Nu upphör namnet BeOS och har ersatts av Haiku.

5. Illumos

Tidigare Orakel har ett operativsystem kallat Solaris. Ursprungligen stängdes projektet men började sedan öppnas igen 2008. Då slutade Oracle helt OpenSolaris 2010 och tillbaka igen Solaris 11 2011.

Tja, närvaro Illumos är ett försök att hålla OpenSolaris vid liv. Men vi är det kan inte ladda ner Illumos direkt och använd den. Istället kan vi ta en distribution som i DilOS och Openindiana.

6. Stavelse

Stavelse är ett operativsystem baserat på AtheOS, det vill säga en klon av AmigaOS som länge har övergivits. Detta operativsystem riktar sig till hem- och kontorsanvändare, där det finns ett användargränssnitt och applikationer inföding Inklusive webbläsare och e-postapplikationer.

På grund av dess lätthet kan detta operativsystem köras på datorer med endast 32 MB RAM-minne. Dessutom kräver detta operativsystem endast kapacitet för installationsändamål hårddisk tömma minst 250 MB.

7. Operativsystem AROS Research

Om stavelse är klonade från AmigaOS, under tidenstark text AROS tar en något annan inställning. AROS skapades faktiskt med ett syfte att för att vara binärkompatibel med AmigaOS på API-nivå.

Ja, det här liknar hur ReactOS fungerar vilket mål fungerar som Windows och Haiku som riktar sig som BeOS. Så AROS erbjuder ett sätt att använda flera AmigaOS-program utan att behöva betala, plus AROS är ett projekt med öppen källkod som definitivt är. gratis att använda.

8. MenuetOS

Detta operativsystem har utvecklats för datorer som är helt gjorda med hjälp av språk hopsättning. Naturligtvis, om operativsystemet MenuetOS stöder också monteringsprogrammering att köra på resurs det där väldigt liten. Ja, ändå kan detta operativsystem stödja upp till 32 GB RAM-användning.

9. DexOS

DexOS är ett operativsystem byggt med FASM för 32-bitars x86-processor. Att använda DexOS gör oss medvetna om att inte alla stationära operativsystem är desamma, till exempel finns det detta operativsystem som har ett GUI som en spelkonsol, det här är det unika med detta operativsystem. Dessutom är detta operativsystem väldigt lätt och kräver bara 64 kB RAM-användning.

10. Visopsys

Precis som DexOS, Visopsys utvecklades också på basis av ett hobbyprojekt från en enda utvecklare. Även om bara en person utvecklade det, detta operativsystem hålla det igenkänt som det allra första visuella operativsystemet. Detta operativsystem verkar inte stå ovanpå andra operativsystem, vilket innebär att det använder mer av sin egen kodbas.

Så det är det 10 gratis operativsystem med fler funktioner än Microsoft och Mac OS. finns det ett operativsystem ovan som du kan tänka dig att använda? Eller har du en annan lista över gratis operativsystem? Kom igen, ge din kommentar nedan.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found