De 5 bästa gratis operativsystemen förutom Windows som du kan använda

Om du letar efter det bästa alternativa operativsystemet förutom Windows som du kan använda gratis, ser det ut som att du kan prova något av följande operativsystem.

Microsoft Windows är ett av de mest använda operativsystemen idag. Med en mängd utmärkta funktioner är priset på Windows i allmänhet ganska högt jämfört med andra operativsystem.

Om du letar efter det bästa alternativa operativsystemet förutom Windows som du kan använda gratis, ser det ut som att du kan prova något av följande operativsystem.

  • Se upp! 5 Denna Windows-mapp bör du inte radera
  • 9 sätt att inaktivera spion på Windows 10
  • Varför föredrar spelare Windows framför Mac eller Linux?

Den här gången kommer JalanTikus att ge några rekommendationer för de bästa gratis operativsystemen förutom Windows som du kan prova. Vad är operativsystemet? Följande är recensionen.

Bästa operativsystemet förutom Windows

1. Linux

Först är naturligtvis Linux. Linux är ett gratis Windows-alternativ. Förutom att vara gratis är Linux också ett ganska lätt operativsystem att använda på en dator.

I vissa fall föredrar hackare Linux framför Windows. Innan du försöker Linux, se till att du känner till några grundläggande Linux-kommandon så att du inte blir för förvirrad när du använder den.

VISA ARTIKLAR

2. Chrome OS

Nästa är Chrome OS (Chromium OS). Operativsystemet görs online öppen källa den är avsedd för användare som tillbringar mycket tid på webben. Detta operativsystem är ganska lätt, snabbt och enkelt att använda för nybörjare.

Ladda ner operativsystemet här: Chrome OS

3. FreeBSD

Nästa är FreeBSD. Det bästa operativsystemet förutom Windows används ofta för moderna servrar, stationära datorer och en mängd unika plattformar.

FreeBSD har utvecklats i mer än 30 år. Olika funktioner avancerat nätverk, säkerhetoch lagring du kan använda den gratis här.

Ladda ner operativsystemet här: FreeBSD

VISA ARTIKLAR

4. Stavelse

Nästa är Stavelse. Detta OS-alternativ till Windows erbjuder funktioner som ofta används för hemanvändare och ett litet kontor. Vissa verktyg Det finns enkla på Syllable från Apache, Vim textredigerare och Python-skript.

Att vara ett ganska lätt OS kan Syllable till och med köras på en 32-bitars PC med 32 MB RAM.

Ladda ner operativsystemet här: Syllable

5. ReactOS

Slutligen är ReactOS. Detta operativsystem lanserades först 1996 som en konkurrent till Windows 95 och har ett gränssnitt som nästan liknar Windows.

Eftersom det fortfarande är i Alpha-status finns det inte mycket som kan göras i detta alternativa Windows-operativsystem.

Ladda ner operativsystemet här: ReactOS

Dessa är några av de bästa operativsystemen du kan använda gratis förutom Windows. Glöm inte om du har andra OS-rekommendationer dela med sig i kommentarskolumnen. Lycka till!

Se också till att du läser relaterade artiklar Windows eller annat intressant skrivande från Em Yopik Rifai.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found