hur man gör din WhatsApp inte ansluten till Facebook

WhatsApp delar sina användardata inklusive telefonnummer till Facebook. Hur stoppar jag det?

Sedan Facebook förvärvade WhatsApp den år 2014Det har spekulerats i att FB och WA delar personlig användarinformation.

Klimaxet var i början av 2021 igår, WA förnyade sin politik igen. Även om de vägrar att dela data med FB är effekten att många avinstallerar applikationen och flytta till Telegram.

Så, för att förhindra att detta händer har ApkVenue tips och tricks hur man kan stoppa WhatsApp från att dela data med Facebook. Glad läsning!

Anledningar till att WA och Facebook delar data

Service chatt populär multiplattform detta innebär att de kommer att dela mer WhatsApp-användardata, även inklusive telefonnummer, till moderbolaget Facebook.

Facebook hävdade att denna nya policy kommer att vara användbar för att bekämpa skräppost, hjälper Facebook att komma med mer relevanta annonser och mer lämpliga vänrekommendationer.

Facebook säger också att de inte kommer att ge eller sälja ditt telefonnummer direkt till annonsörer.

Dessutom är det fortfarande mycket säkert att skicka meddelanden på WhatsApp eftersom det är krypterat och inte kan läsas av någon part, inklusive WhatsApp eller Facebook själv.

Vilka data tar WA och Facebook?

Rapporterad av WhatsApp FAQ-sidan är data som delas av WA och Facebook telefonnumret och den senaste gången du var online.

Lyckligtvis, tack vare det komplicerade krypteringssystemet som WA skapade, kommer Facebook inte att kunna se de meddelanden du skriver. Fram till här är det fortfarande säkert, verkligen!

Dessutom är Facebook endast begränsat till att känna till dina aktiviteter när du använder WA i begränsad skala.

Om du till exempel fortfarande är i tvivel, ladda bara ner WhatsApp MOD APK-applikationen som garanterat är säker och har många funktioner jämfört med originalversionen. Du kan se listan genom ApkVenues artikel med titeln WhatsApp MOD APK med de bästa funktionerna.

VISA ARTIKLAR

Vilka är riskerna med att dela data med WA och FB?

Hittills har både WA och FB avvisat alla slags anklagelser om att de handlar användarnas personuppgifter.

Istället hävdar de att de försöker ge användarna bästa säkerhet och bekvämlighet genom att bygga ett mer sofistikerat säkerhetssystem.

Det är bara att WhatsApp-nummerdata kan missbrukas för skadliga ändamål, från skräppost, bedrägerier och till och med terrorhot. Det här är verkligen farligt!

Hur man stoppar WhatsApp och Facebook från att dela data

För att sluta synkronisera WhatsApp med Facebook från att dela data med varandra, finns det ett antal steg du måste ta. Här är guiden:

  • Öppna applikationen WhatsApp.
  • Välj WhatsApp-inställningar via tre vertikala prickar och välj sedan inställningar.
  • välja konto.
  • Avmarkera avsnitten "Dela min kontoinformation".

Om du från början valde att inte godkänna WhatsApp Facebooks nya policy. Alternativet "Dela mitt kontoinformation" kommer inte att vara tillgängligt i dina WhatsApp-kontoinställningar.

Med stegen ovan har du framgångsrikt stoppat Facebook från att hämta WhatsApp-kontodata. Men stör det dig verkligen?

När allt kommer omkring använder du WhatsApp-tjänsten helt gratis och dessa ändringar är också valfria, vilket innebär att du kan välja att avvisa eller acceptera dem.

Vad tycker du om den nya policyn WhatsApp och mål Facebook förklarade Jaka ovan?

Läs också artiklar om WhatsApp eller andra intressanta artiklar från Diptya.