5 tips om hur du spelar tunga spel på PC smidigt

Med en bred skärm och mer kompletta kontroller är det verkligen kul att spela spel på en PC. För att göra det ännu roligare, här är hur du fortsätter att spela spel på din dator smidigt.

Att spela spel på PC är roligt, medan du kan fylla din fritid för att lindra stress på grund av arbete eller skolarbete som staplar upp. Från barn till vuxna idag gillar de fortfarande spel.

Men har du någonsin tänkt och undrat, "Mina PC-specifikationer räcker för att spela det här spelet, men hur kommer det sig att det fortfarande är lite laggy och inte smidigt va?". I så fall kom du till rätt artikel. Här vill ApkVenue dela tips om hur du gör spelen på datorn du spelar mer optimalt och smidigt. Men för dem med låga specifikationer och vill spela de senaste HD-spelen nu, tvinga inte det.

Vill du veta vad tipsen är? Kom igen, låt oss se 5 sätt att göra spelet du spelar mjukare och mer optimalt.

 • Hur man spelar Android-spel på en PC eller bärbar dator utan att vara långsam även om 1 GB RAM
 • Hur man tar reda på om spelet kan spelas på vår dator eller inte
 • 5 mest piratkopierade PC-spel

5 tips för att smidigt spela tunga spel på PC

1. Använd Windows 10

Om din dator fortfarande är stark för uppgradera till Windows 10, gör det! Eftersom Windows 10 stöder det DirectX 12 där de spel du vill spela känns mer optimala. Varför? Eftersom Microsoft har gjort en redesign på grafikDirectX API 12 så att den har bättre kapacitet och är effektivare än föregående generation.

Du måste känna till de 3 viktigaste komponenterna för att spela spel, eller hur? Ja, det stämmer, processor, RAM och grafikkort. Tja, här är den viktigaste punkten, nämligen DirectX 12 ha grafik Mer optimerat API på sidan hårdvara, det är grafikkort. Speciellt om du använder AMD ATI Radeon VGA.

2. Inställningar för grafiska drivrutiner

AMD ATI Radeon och NVIDIA GeForce är två utvecklare grafikkort bäst av tiden. Om du har en grafikkort deras bästa, det är värdelöst om du inte har ordnat grafisk drivrutin-hans. Det finns sätt som följer:

 • AMD ATI Radeon
 1. Högerklicka på Skrivbord> Grafikegenskaper eller Start-menyn> leta efter AMD Catalyst Control Center.
 2. Klicka på Spel> 3D-applikationsinställningar och följ sedan inställningarna nedan:
 3. Högerklicka på skrivbordet igen> Konfigurera växlingsbar grafik.
 4. Ställer in alla spelapplikationer till hög prestanda enligt nedan:
 5. Gjort.
 • NVIDIA GeForce
 1. Högerklicka på skrivbordet och välj sedan NVIDIA Control Panel.
 2. Välj Manager 3D-inställningar.
 3. Ändra den önskade grafikprocessorn från Auto select till NVIDIA-processor med hög prestanda, som visas nedan:
 4. Gå in på NVIDIA-kontrollpanelen.
 5. Välj Justera bildinställning med förhandsgranskning.
 6. Välj sedan Use my prefer empahasizing och ändra sedan pilen till vänster för optimal prestanda.

Eller så kan du prova inställningarna nedan:

3. Ändra batteriläget till högpresterande läge

Genom att aktivera läge hög prestanda kommer att öka prestandan för din CPU med högre hastighet men ändå säker att använda. Detta läge kan förbättra prestanda för skärmen, hårddisken, WiFi och andra komponenter. För bärbara datorer kan det tömma batteriet lite snabbare än balans eller energisparläge. När det gäller hur du aktiverar det genom att högerklicka på batteriikonen på aktivitetsfältet, Klicka sedan Strömalternativ.

4. Undvik överdriven multitasking

Undvik så mycket som möjligt göra flera saker samtidigt eller öppna flera applikationer samtidigt. Förutom att kunna göra RAM-minnet fullt kan det också göra att CPU: n fungerar ännu hårdare. Såsom att göra en process tolkning video eller animering, om du kan, undvik att öppna spelet eftersom det kan belasta processorn. Ja, om du inte har en gudspecifik dator.

5. Undvik alltför heta temperaturer

Heta temperaturer på en PC eller bärbar dator orsakas av olika faktorer, främst SPEL! Ställ in tiden för att spela spel så att den använda tiden inte är för hög, vilket kan göra att din dator överhettas eller överhettas! Om PC-komponenterna blir heta kommer datorns prestanda att försvagas och bearbetas spel kommer att minska eftersom komponenten inte fungerar optimalt.

Det här är några tips eller hur man spelar tunga spel som ApkVenue kan förmedla i den här artikeln. Om du har andra tips, tveka inte att skriva dem i kommentarfältet. Hoppas det är användbart!