4 sätt att fabriksåterställa en Windows-dator eller bärbar dator

Fabriksåterställning eller återställning till ursprungligt tillstånd är det snabbaste och enklaste sättet att återställa din dator eller bärbara dator till sitt normala tillstånd.

Fabriksåterställning eller återställa till sitt ursprungliga tillstånd är det snabbaste och enklaste sättet att återställa din dator eller bärbara dator till sitt normala tillstånd. Du kan göra den här metoden när ditt system körs mycket långsamt eller är infekterat med ett virus. Fabriksåterställning håller inte bara datorn ren utan återställer den också till optimal prestanda. Här är fyra sätt att fabriksåterställa din dator.

  • Hur man använder den senaste Psiphon Pro 2020 kan du surfa gratis!
  • Hur låser du viktiga spel och program på din dator eller bärbara dator

4 sätt att fabriksåterställa Windows-dator eller bärbar dator

1. Använda återställningspartitionen

Moderna datorer är vanligtvis utrustade med ett operativsystem och även en återställningspartition för återställning. Partitionen i sig är en del av hårddisken som inte är aktiverad och använder en del av lagringsutrymmet för att lagra alla återställningsinställningsfiler som behövs för att rengöra operativsystemet.

För att starta återställning genom återställningspartitionen, vanligtvis genom att trycka på funktionsknappen från F1-F12 några ögonblick efter att du har tryckt på strömbrytaren och det varierar beroende på märke. Därefter dirigeras du till BIOS och därifrån kan du köra återställningsinställningarna. När återställningen är klar kommer din dator att vara i det skick när du slog på datorn först.

2. Använda återställningsskivor

Om din dator inte har en återställningspartition kan du försöka använda en återställningsskiva. Vanligtvis i form av en CD eller DVD som innehåller alla återställningsdata som vanligtvis finns i återställningspartitionen. Med andra ord kommer återställningsskivan och återställningspartitionen att vara desamma vid användning.

3. Uppdatera eller återställ Windows 8

Denna funktion har bara implementerats i Windows 8 vars funktion är att göra din fabriksåterställning snabbare och enklare. Uppfriskande vilket innebär att du kan behålla personuppgifter som applikationer som har installerats på tunnelbanan, men kommer att ta bort andra applikationer. Och återställning vilket innebär att Windows raderar allt och kommer att installera om Windows.

För att använda den öppnar du den först inställningar välj sedan Ändra datorinställningar. I allmänhet väljer du Komma igång, och nästa sida visas som nedan.

4. Installera om Windows

Om din dator inte har dataåterställning eller liknande måste du göra en fabriksåterställning på det gamla sättet, nämligen genom att installera om Windows och installera om alla drivrutiner. Den här metoden kan vara gammaldags och besvärlig, men du har mer kontroll över återställningsprocessen. Vad som verkligen behöver förberedas är Windows licensnyckel och även installationsprogrammet för de drivrutiner du har.

Så du måste bara välja en av hur du återställer fabriken för att tillämpa den på din Windows-dator eller bärbara dator. För drivrutinsinstallatören kan du ladda ner drivrutinspaketet för att göra det lättare att hitta den drivrutin du behöver. Ladda ner gratis mjukvara andra på Jalan Tikus.

RELATERADE APPAR Appar Artur Kuzyakov IOBit-appar Drivermax-appar Intel Corporation-appar

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found