Är det okej att ta bort mappen "windows.old" efter uppgradering av Windows 10?

Om du uppgraderar till Windows 10 kanske du har frågat, vad är Windows.od-mappen? Kan mappen Windows.old raderas? Här förklarade Jaka.

Windows 10 verkligen ger en frisk luft för användare av Windows-operativsystemet. Efter att du tidigare förlorat funktionen Start-knappen på Windows 8kan du hitta den igen i Windows 10. Inte bara det, kakel du kan fortfarande hitta interaktiva i Windows 8 i Windows 10. Om du redan har gjort det uppgradera till Windows 10 kanske du har frågat, vad är Windows.old-mappen? Kan jag ta bort "Windows.old" -mappen efter uppgradering av Windows 10?

  • 5 skäl till varför du bör uppgradera din dator till Windows 10
  • 5 dåliga saker som kommer att hända om du uppgraderar till Windows 10
  • Så här ändrar du startmenyn i Windows 10 till Windows 7

För er som uppgradera från Windows 7 till Windows 8, då nu uppgradera till Windows 10 måste du vara van vid att hitta mappen Windows.old. Har du aldrig hittat det? Du kanske inte är försiktig.

Vad är Windows.old-mappen?

När du får ett meddelande uppgradera till Windows 10 på din dator, är du säker på att vara glad och ladda ner den. När nedladdningen är klar förbereder Windows sig på att utföra uppgradera, varav en gör säkerhetskopiering från det system du använde tidigare. Väl, Windows.old-mapp detta är mappen för att spara resultaten säkerhetskopiering från det operativsystem du använde tidigare. Du kommer definitivt att hitta Windows.old-mappen varje gång du gör det uppgradera systemet. Vanligtvis hittar du Windows.old-mappen på den lokala disken C på din dator.

Kan jag ta bort Windows.old-mappen?

Som ApkVenue nämnde tidigare innehåller Windows.old-mappen resultaten säkerhetskopiering från det operativsystem du använde tidigare. Så Du kan använda Windows.old-mappen vid ett senare tillfälle om du känner dig obekväm med Windows 10 och vill gå tillbaka till att använda Windows 8. Så är det okej att raderas? Om du verkligen känner att du inte kommer tillbaka till det tidigare operativsystemet, Windows.old-mappen är säker att ta bort. Och igen kan Windows.old-mappen bara användas under en månad. Om du inom en månad inte återgår till det tidigare operativsystemet kommer Windows.old-mappen att raderas av Windows.

Fördelen med att ta bort Windows.old-mappen är att du har överflödigt ledigt utrymme för att installera andra applikationer. Inte dåligt storlekkan vara tiotals gigabyte, eller hur?

Så här tar du bort Windows.old-mappen

Även om Windows.old-mappen kan raderas kan du inte bara radera den direkt med knappen Radera. Eftersom detta är ett så viktigt system kräver det ett annat steg för att ta bort det.

  • Sök i sökfältet Diskrensning. Eller högerklicka på en av hårddiskkatalogerna och välj sedan Diskrensning.
  • Välj den lokala diskdisken C. Välj sedan OK och låt den bearbeta läser in promenad.
  • Efter processen läser in och välj sedan Rensa upp systemet. Och låt processen läser in tillbaka på vägen.
  • När det kom tillbaka dyka upp, skrolla ner och välj Tidigare Windows-installationoch välj sedan OK.
  • Om du är helt säker på att radera den dyker en dialog upp Om du rensar tidigare Windows-installationer eller tillfälliga installationsfiler kommer du inte längre att kunna återställa maskinen till den tidigare versionen av Windows. Är du säker på att du vill göra det här?, Vänligen välj Radera filer.

Genom att ta bort Windows.old-mappen har du nu överflödigt lagringsutrymme som du kan använda för att lagra applikationsdata som du installerar. Inte dåligt, eller hur? Så när du hittar mappen Windows.old, raderar du den bara. Så länge du är säker på att du inte behöver det längre, varför behålla det? Fyll bara i minnet, eller hur?


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found