sätt och villkor för att få NPWP att ansöka om arbete

I det följande ger ApkVenue ett enkelt sätt samt kraven för att göra en NPWP för att ansöka om arbete. Kan vara ett stöd så att det är lättare att acceptera arbete, vet du!

Skattebetalarnas identifieringsnummer (NPWP) är en av de filer eller dokument som vi måste ha som medborgare som har inkomst.

Ja. Inkomster både från vårt yrke och från självbrytande företag.

Den här gången delar ApkVenue dig information om NPWP, nämligen krav för att göra en NPWP för att ansöka om arbete tillsammans med hur man gör det.

  • Det enklaste sättet att skapa en NPWP online, komplett med bilder!
  • Det snabbaste och enklaste sättet att kontrollera NPWP-nummer online, garanterat säkert!
  • Hur man betalar motorcykelskatt genom den senaste bankomaten 2021 Lätt och praktiskt

Enkla sätt och krav för att göra en TIN för att ansöka om ett jobb

Som vi vet gäller NPWP bara medborgare som redan har inkomster antingen från arbete eller från företag som har startats självständigt.

Men de av er som inte har ett jobb eller söker arbete kan också ha en NPWP, vet du! I den här artikeln kommer ApkVenue att diskutera vilka villkor du behöver och hur man skapar en NPWP.

VISA ARTIKLAR

Krav för att skapa en NPWP för att ansöka om ett jobb

Ja. Du som inte har jobb kan faktiskt skapa dan har sitt eget NPWP-nummer. Faktum är att inte ett fåtal företag ber dig att göra en NPWP som en av förutsättningarna för att bli accepterad att arbeta, eller hur?

För det måste du känna till kraven för att göra NPWP som behövs för att ansöka om arbete.

1. Kom inte utan förberedelser

Som ni vet är de flesta som ansöker om NPWP-nummer de som redan har inkomst. Kom aldrig till skattekontoret utan förberedelse.

Om de kommer utan att veta vilka villkor och filer du måste förbereda. Då kommer din begäran endast att avvisas och du får då uppmaningen att återvända hem.

2. By- eller distriktscertifikat

Fotokälla: Exempel på ditt brev

Innan du åker till skattekontoret bör du gå till närmaste byhallen eller distriktskontoret för att fråga certifikat.

Ja, deras intyg kommer att vara användbart som en introduktion för att du ska kunna ansöka om en NPWP på skattekontoret. Din begäran kommer vanligtvis att behandlas snabbt, särskilt om du skickar in den för att ansöka om ett jobb.

3. Fyll i beskrivningen i jobbkolumnen

Efter att ha fått ett certifikat från byn eller kelurahan där du bor kan du sedan ansöka om ett NPWP-nummer på närmaste skattekontor.

Nästa krav är att fylla i alla biodata på formuläret korrekt. Speciellt för jobbkolumnen måste du bara fylla i det med ett av alternativen, nämligen "Frilans"," Entreprenörer "eller" Privata anställda ".

Hur man skapar en NPWP för att ansöka om ett jobb baserat på krav

Efter att ha känt till de olika kraven för att göra en NPWP för att ansöka om arbete måste du nu veta hur eller stegen för att skapa en NPWP för dig som inte har jobb.

Se till att du har uppfyllt alla krav på föregående sida om du vill fortsätta skapa NPWP-processen. Här är steg för steg:

VISA ARTIKLAR

1. Begär ett certifikat från byn eller klagomål

Precis som ApkVenue nämnde tidigare är det bättre om du först ber om ett uttalande från byhallen eller bykontoret där du bor.

Med detta certifikat kan du ta hand om skattekontoret och skapa ditt eget NPWP-nummer.

2. Ta kön med Onlinesystemet

Nästa steg du behöver göra är att ta kön online. Onlineköer är mycket användbara eftersom de hjälper dig att undvika långa köer som du kan uppleva om du bara litar på kö offline.

Följ stegen nedan för att registrera dig online:

  • Gå omedelbart till den officiella statliga skattesidan här.

  • välja e-registrering.

  • Fortsätt genom att välja Lista. Då kan du omedelbart fylla i namn, e-postadress, alias lösenordsfält Lösenordoch fyll i de andra fälten. Klicka i så fall på Spara.

  • Då är allt du behöver göra att aktivera kontot. När ditt konto har aktiverats kan du fortsätta skapandet till nästa steg.

3. Fyll i jobbdata

Som ApkVenue nämnde tidigare måste du göra några modifieringar för att fylla i den begärda jobbdata i formuläret.

För de av er som just ska ansöka om ett jobb måste du fylla i ett av alternativen eftersom den här kolumnen fortfarande måste fyllas.

När du har angett jobbet i den önskade kolumnen med jobbdata fyller du i de andra uppgifterna i formuläret.

Kontrollera i så fall om alla uppgifter du har angett är korrekta och lämpliga. Fortsätt spara den med ett klick Skicka in.

4. Kontrollera e-postkonto

Därefter måste du vara flitig att kontrollera och kontrollera ditt e-postkonto. Om din ansökan godkänns får du omedelbart ett transaktionsnummer från generaldirektoratet för skatt.

Detta nummer kommer att skickas till dig via e-postadressen du angav när du registrerade dig. Se till att e-postmeddelandet du använder inte är ett falskt e-postmeddelande som att använda applikationen nedan.

LADDA NER appar

5. Vänta tills ansökan accepteras

Nästa steg är att du fortfarande behöver vänta tills kraven för att göra en NPWP för att ansöka om ditt jobb utvärderas av generaldirektoratet för skatt, tills det senare godkänns. Du kommer att meddelas på statusposten som bara kommer att bestå av en, dvs Mottagen eller avvisade.

Om du accepterar det måste du bara vänta tills ditt NPWP-kort är klart eftersom kortet håller på att tillverkas.

6. Ta ditt NPWP-kort

Det sista steget är ta NPWP-kortet din är klar alias så.

Skriv ut e-postmeddelandet som du fick i förväg och gå sedan till skattekontoret som matchar ditt bostadsområde. Visa det utskrivna e-postmeddelandet och ta sedan ditt NPWP-nummer.

Det är olika förhållanden gör att NPWP ansöker om arbete tillsammans med ett kort steg hur processen att göra det.

Som goda medborgare måste vi fylla i alla nödvändiga statliga dokument och filer, inklusive NPWP.

Så för de av er som har ansökt eller håller på att ansöka om ett jobb, ha omedelbart ditt eget NPWP-nummer.

Läs också artiklar om Uppkopplad eller andra intressanta artiklar från Reynaldi Manasse.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found