7 orsaker till långsam wifi och hur man fixar det, 100% fungerar!

Har du kul att strömma filmer som plötsligt buffrar? Det kan vara ett problem med WiFi, gäng. Här är orsakerna till långsam WiFi och hur du åtgärdar det

Har du några anslutningar WiFi ensam hemma eller på pensionat?

Naturligtvis har inte få människor det router Egen WiFi hemma. Du kan lättare komma åt internet från olika enheter som smartphones eller surfplattor.

Ändå är det inte ovanligt att vi känner att WiFi-anslutningen är långsam även om signalen är full när den är markerad. Visst är du förvirrad, eller hur?

Genom den här artikeln kommer ApkVenue att förklara för dig olika saker om problemet WiFi den fula. En dålig anslutning kan orsakas av ett konfigurationsproblem router, trådlös störning eller andra tekniska problem.

Orsaker till långsam WiFi och hur man fixar det

Innan du följer några lösningar på hur du hanterar långsam WiFi är det en bra idé att först känna till orsakerna till långsam WiFi på din mobiltelefon eller laptop / PC. Du kan anpassa lösningen till de orsaker du upplever.

Istället för att du blir otålig, kolla bara, gäng. Kolla in det!

1. Problematisk Internetanslutning

Den första orsaken till långsam WiFi är en problematisk internetanslutning. Anslut din PC / laptop-kabel till routern via en Ethernet-kabel.

För att kontrollera din internetanslutningshastighet kan du besöka webbplatsen SpeedTest.net. Om du känner dig fel betyder det att det finns ett problem med din internet / WiFi-anslutning.

Om du känner att det inte finns några problem med hårdvara betyder det att problemet kan komma från internetleverantören. Du kan be operatören att återställa din router och anslutning.

Om du använder Indihome kan du kontakta Indihome callcenter. Likaså med First Media-användare och andra internetleverantörer.

2. Ladda ner stora filer

Nästa orsak till långsam WiFi är nedladdning i stor storlek. Antingen är du inte medveten om att du laddar ner eller så laddar en annan användare ner.

Under nedladdningen fokuserar WiFi på bandbredd för att påskynda nedladdningen. Speciellt om du laddar ner ett spel i stor storlek.

Om du har ett brådskande internetbehov kan du tillfälligt stoppa nedladdningsförloppet förutsatt att du använder en nedladdningsapplikation som IDM.

3. Frånkopplad LAN-kabel

Den tredje orsaken till långsam WiFi är från hårdvara, för att vara exakt LAN-kabeln ansluten till din router, gäng. Det kan vara, du ansluter kabeln fel eller till och med går sönder.

Det finns många anledningar till att en LAN-kabel kan gå sönder. Med utgångspunkt från kabelns dåliga byggkvalitet, åldern på kabeln som är gammal, eller också på grund av att den har blivit biten av en mus.

Om du själv kan installera och byta ut kablarna kan du köpa en ny LAN-kabel som ersättning i eCommerce-appen. Priset är ganska billigt, verkligen, gäng.

Det är annorlunda om du inte förstår hur du kontrollerar och byter ut en LAN-kabel. Du kan ringa din internetleverantör för att skicka tekniker hem.

4. Lägg ut routern

Använd den här metoden om du har kontrollerat din WiFi-hastighet via en Ethernet-kabel och SpeedTest-webbplatsen och resultaten är normala men din WiFi känns fortfarande långsam.

Som vi vet tjänar routern som du använder för att sända WiFi-signalen genom hela rummet. Plats placeringen påverkar också internethastigheten.

Det finns platser för att placera routrar som inte rekommenderas, inklusive nära fönster, i stängda rum, nära elektroniska varor och så vidare.

När din router placeras nära ett fönster kommer din WiFi-signal att delas utanför huset så att den inte är optimal. Även ett stängt rum rekommenderas inte eftersom signalen blockeras av väggen.

Routrar som placeras nära elektroniska objekt, WiFi-signalen kommer också att störas, gäng. Anledningen är att elektroniska objekt avger elektromagnetiska vågor som kommer att störa routerns prestanda och WiFi-signaler.

För det här problemet är det bästa sättet att lösa ett långsamt WiFi-nätverk på din mobiltelefon eller bärbar dator / PC att placera routern mitt i ett stort rum utan mycket skott så att signalen blir lättare att fånga.

5. För många användare

WiFi kan användas av alla som har åtkomst och ligger inom routerns räckvidd. Fler och fler användare har naturligtvis en effekt på din WiFi-hastighet.

Därför kan du installera / ändra WiFi-lösenordet via din router för att begränsa åtkomst till andra användare som du inte vill ha.

Förutom att begränsa användarna är lösenord också användbara för att skydda din personliga information. Hackad WiFi kan leda till att dina personuppgifter används av oansvariga personer.

6. Var uppmärksam på FUP (Policy för rättvis användning)

En av de vanligaste orsakerna till långsam WiFi som många människor sällan inser är FUP eller Policy för rättvis användning.

FUP är en policy som reglerar felaktig användning av internet. Din internethastighet kommer att sänkas om din internetanvändning har överskridit FUP-gränsen.

Många luras av det obegränsade internetpaketet, både på hemmainternet och på mobiltelefoner. Många internetleverantörer implementerar i hemlighet FUP på obegränsade paket ..

7. Byte av internetleverantör (ISP)

Långsam WiFi skapar verkligen känslor. Det är ännu mer irriterande om din WiFi är långsam, inte bara en gång men många gånger.

Om du är irriterad över ISP eller Internetleverantör den långsamma är den sista lösningen att ersätta din ISP, gäng.

För närvarande strider ISP-företag mot varandra för att få flest kunder. Det finns många internetinstallationskampanjer som du kan ta reda på på internet.

Detta är Jakas artikel om orsakerna och sätten att övervinna långsam WiFi. Förhoppningsvis kan den här artikeln svara på din fråga om varför WiFi är långsam.

Vi ses igen i en annan intressant artikel från ApkVenue. Glöm inte att lämna ett spår i form av en kommentar i den angivna kolumnen, gäng!

Läs också artiklar om Tech Hack eller andra intressanta artiklar från Prameswara Padmanaba


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found