wifi-problem? kontrollera dessa 6 orsaker och hur du åtgärdar dem

Det finns tillfällen när WiFi på en Android-telefon plötsligt inte kan användas. Tja, i den här artikeln vill ApkVenue berätta hur du hanterar trasig WiFi på Android.

Trådlöst Nätverk eller WiFi har blivit en del av vårt dagliga liv. Med WiFi kan vi komma åt internet enklare, snabbare, stabilare och billigare. Det är till och med gratis om vi använder WiFi-faciliteter på offentliga platser som kaféer eller bibliotek. Därför måste för närvarande alla typer av smartphones, vare sig det är Android-telefoner, iPhones, Windows-telefoner, BlackBerrys och så vidare, bädda in WiFi-enheter och funktioner. Det finns dock tillfällen när WiFi på en Android-telefon plötsligt inte kan användas. Tja, i den här artikeln vill ApkVenue berätta hur du hanterar trasig WiFi på Android.

  • Spara mobildata mot WiFi-kvot Ala Opera Max
  • Enkla sätt att åtgärda trasiga WiFi-problem på en bärbar dator
  • 10 faror med WiFi för människors hälsa, inklusive skador på SPERM!

Skador på WiFi kan orsakas av olika saker. Det kan vara så att WiFi-komponenten på din Android-mobiltelefon är skadad. Men innan du bestämmer dig för attservice Din Android-mobiltelefon eller garantikrav, försök först att kontrollera om WiFi på din Android-mobiltelefon verkligen är skadad eller inte. Om det fortfarande kan hanteras på ett enkelt sätt, bry dig inteservice, Okej. Här är stegen.

6 orsaker till trasigt WiFi på Android och hur man kan övervinna dem

Kontrollera WiFi på en Android-telefon

Det första du ska kontrollera är miljö-en WiFi på din Android-mobiltelefon, oavsett om den är på eller inte. Om det inte fungerar, slå på det först. Tricket, öppna dina Android-mobiltelefoninställningar. Leta sedan efter WiFi och slå sedan på den. Detta är det enklaste och tidigaste sättet för dig att göra det. För vem vet att WiFi klämmer av misstag när du arbetar på din Android-mobiltelefon.

Kontrollera WiFi-modemet

Se till om du använder privat WiFi router eller modemet du använder är redan på och fungerar. Om inte, sätt sedan på den först. Se också till att du har fyllt i din kredit- eller datakvot för ditt WiFi-modem. Om du använder allmän WiFi, till exempel på ett kafé. Du kan fråga expediten eller servitören om WiFi finns där eller inte. Eftersom det kan vara så att WiFi upplever störningar.

Läs också: Enkla sätt att kontrollera BOLT-kvoten! på en Android-telefon

Kontrollera WiFi-lösenordet igen

Om WiFi du använder har ett lösenord, se till att du har angett rätt lösenord. Glöm inte brevlådan eller nummerupplägget. Om du använder allmän WiFi, försök be personalen om rätt lösenord. Faktum är att om du kan skriva ner det så att det inte är fel.

Läs också: Hur man känner till WiFi-lösenord på Android

Kontrollera anslutna enheter

Ett modem eller router WiFi har vanligtvis en gräns för antalet enheter som används. Till exempel kan den bara dela till 10 enheter, 32 enheter och så vidare. Kontrollera först om router är full eller inte. Om det visar sig vara fullt är det helt naturligt att du inte kan gå med i att använda det.

Kontrollera med andra enheter

Försök använda en annan enhet, till exempel en bärbar dator eller en annan Android-mobiltelefon som tillhör din vän, till exempel. Om du inte kan det kan det finnas ett problem router eller modem. Men om andra enheter kan använda WiFi är det möjligt att din Android-telefon har problem.

Kontrollera WiFi-tillståndet på din Android-telefon

För att ta reda på om din WiFi-enhet fungerar eller inte kan du använda appen Telefontestare. Denna applikation kan ta reda på statusen för olika enheter på din Android-mobiltelefon. Försök ladda ner applikationen här först.

Miguel Torres benchmarking-appar LADDA NER

Du kan öppna applikationen och sedan välja "WiFi-status". Du ser att din WiFi-status fungerar som den ska eller inte.

Om du är en Android-mobilanvändare skriver du ASUS ZenFonekan du följa Hur man kontrollerar kvaliteten på ASUS Zenfone HP utan någon applikation. Öppna bara räknarprogrammet och skriv sedan ".12345+"och klicka sedan på knappen "=".

välja "WiFiBus_Test". Vänta på processen läser inkortfattad. Sedan när texten visas "PASSERA", betyder att din WiFi är bra.

Tja, om alla stegen ovan har gjorts och det visar sig att din Android WiFi är skadad, bör den repareras eller in-service. Om det fortfarande finns en garanti kan du göra anspråk på garantin eller reparera den på plats service (Servicecenter) som är officiellt. För ASUS-enheter har ApkVenue fullständig adress i följande artikel: Din ASUS-enhet är trasig? Detta är den kompletta listan över ASUS servicecenter i Indonesien.

Det är de olika stegen du kan ta när du har ett trasigt WiFi-problem på Android. Poängen är att du först kontrollerar ditt Android WiFi-problem på enkla sätt. Endast om det är helt säkert att det är skadat kan du göra anspråk på garantin eller reparera den på servicecenter den officiella. Om du har andra praktiska lösningar för att hantera trasig Android WiFi kan du dela den med ApkVenue och andra läsare via kolumner kommentar under detta.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found