ustadz jaka: lagen att plocka näsan och skrapa öronen när du fastar

Förutom att äta och dricka finns det andra saker som också kan bryta fastan om det kommer in i kroppen. Bryter din näsa dig också snabbt?

Fråga

Assalamu'alaikum Wr. Wb.

Som vi vet är vi tvungna att avstå från allt som kan bryta fastan under fastamånaden. Det som ogiltigförklarar fastan förutom att äta och dricka är närvaron av föremål som kommer in i kroppen.

Min fråga handlar om föremål som kommer in i kroppen. Hur är lagen att plocka näsan (plocka näsan) och plocka öronen under den fastande månaden? Inkluderar det fall som bryter fastan?

Wassalamu'alaikum Wr. Wb.

Lukman Azis, 26 år gammal

  • Ustadz Jaka: Kissing When Fasting, Is It Batalkah?
  • Ustadz Jaka: Är det fel med en inhalator när du fastar?
  • Ustadz Jaka: Vad är beslutet om att svälja spott under fastan?

Svar

Wa'alaikumsalam Wr. Wb.

Det är sant att i princip fasta kan avbrytas när något kommer in i kroppen genom hålen i kroppen, såsom mun, näsa, öron, anus eller könsorgan. Och i förhållande till broder Lukmans fråga om att plocka näsan eller plocka öronen måste vi vara uppmärksamma på detta.

Att bryta fastan beror på inträde av ett annat objekt (som är tydligt, kan ses) även om bara lite in i (delen) som kallas Jauf; djupt hålighet. (Zainuddin bin Abdul Aziz al-Malibary, Fath al-Mu in)

Sniffa är utsökt, speciellt om det finns en klump i näsan. När du har plockat näsan kommer det definitivt att göras plong. I praktiken kan näsblod delas in i två:

  • Regelbundna näsblod, nämligen de som inte når näshålan (en fingerveck), ogiltigförklarar inte det snabba.
  • Extra vanliga näsblod, nämligen näsor som är för djupa så att föremål som sätts in i näsan (fingrarna) kommer in i näshålan (mer än 1 knogveck i fingrarna), och denna näsborre upphäver fastan om det görs medvetet och medvetet.

Och det gäller även att skrapa öronen. Sammanfattningsvis ogiltigförklarar inte din näsa i ett medvetet eller omedvetet tillstånd din fasta övning, så länge du inte inkluderar mer än en fingerknog. Medan mer än en knog fäller fingrarna, kommer det att ogiltigförklara det snabba. Och tillbaka i verkligheten, finns det någon som kan ta en näsa djupare än en knog med ett finger?

Åh ja, även om din näsa är utsökt är den inte så bra. Och försök inte smaka på att äta mat medan du fastar, AVBRYT!

Allah vet bäst, A'lam Bishawab.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found