detta är det mest effektiva sättet att hantera ett fel android applikation

Du kanske har hört rådet, om det finns ett applikationsfel, raderar du bara cachen eller applikationsdata. Dessa två metoder är ofta de mest effektiva lösningarna för att lösa problem med Android-applikationer. Vad är skillnaden?

Android är det mest populära och mest använda operativsystemet idag. Det finns massor av Android-smarttelefonmodeller från olika smarttelefontillverkare, från olika skärmstorlekar och upplösningar, från billiga till dyra.

Mångfald är en av fördelarna med Androidemellertid väcker det stora urvalet av smarttelefonmodeller kompatibilitetsproblem med Android-appar. Naturligtvis kan du ha upplevt ett applikationsproblem fel, även om du använder en Android-smartphone flaggskepp senast. Vad är då lösningen?

  • 5 applikationer som måste avinstalleras för att hålla din smartphone snabbare
  • Gör dessa 6 tips, du kommer utan tvekan att vara mer tillgiven med din smartphone
  • 9 tips som alla Android Marshmallow-användare borde göra

Här är det mest effektiva sättet att övervinna felapplikationer för Android

Du kanske har hört råd om det finns en applikation som är fel "rensa appcache"eller"tydlig applikationsinformation"Naturligtvis. Dessa två metoder manifesteras ofta som den mest effektiva lösningen för att lösa problem med Android-applikationen. Båda verkar ha liknande funktioner, men vad är de verkliga skillnaderna? Kom igen, låt oss förklara tillsammans, JalanTikus.

Rensa applikationscache

Cache är ett tillfälligt lagringsområde för enheter som behåller vissa typer av data. Målet är att påskynda ansökningsprocessen och minska mängden data som konsumeras.

När du till exempel öppnar den med Google Maps-appen kan det ta lite längre tid för första gången du öppnar den läser in-hans. Eftersom applikationen måste ladda ner data först kommer en del av data att lagras av systemet som cache. Så nästa gång du öppnar Google kartor, applikationen kan köras snabbare.

Radera applikationsdata

Om det första steget inte fungerar är det andra steget att åtgärda problemappen tydlig applikationsinformation. Denna funktion raderar all befintlig data, inklusive applikationsinställningar. Så, programmet återgår verkligen till det sätt som det var när du just installerade programmet.

Till exempel när du rensa cache I LINE-applikationen kommer alla klistermärken som du laddar ner att gå förlorade. Men du kan fortfarande använda LINE som vanligt. Under tiden när du gör det tydlig applikationsinformation, tar sedan bort alla sparade appdata. Så för att använda LINE måste du logga in och ställ in reset.

Fördelar med att rensa applikationscache och data

Vissa applikationer lagrar data ibland cache som verkligen äter upp det tillgängliga lagringsutrymmet på din enhet. Med rensa appcache eller data Du får flera fördelar, inklusive:

  • Kan utöka internminnet.
  • Återställ appen till inställningarna standard.
  • Åtgärda problem, till exempel appar som körs långsamt eller inte fungerar.

Hur man rensar applikationscache och data

Du behöver inte installera ytterligare applikationer, du kan komma åt dem via inställningsmenyn. Välj sedan applikationen och välj bara applikationen, då visas rengöringsalternativet cache och applikationsdata. Du kan också se det totala beloppet cache som finns i telefonens lagringsmeny.

Ska jag använda applikationer från tredje part?

Ansökan Ren mästare och applikationer som detta kommer verkligen att rensa din mobiltelefon från data cache, för att förbättra smarttelefonens prestanda. Motsatsen är ja, existens cache i grund och botten behövs för snabbare applikationsprestanda.

Uppenbarligen behöver du inga festappar när Clean Master-appen och liknande appar bara äter upp mycket batterikraft, för att inte tala om annonserna i sina appar. Har potential att använda dina begränsade internetkvotdata.

Slutsats

Med tanke på de många modellerna av Android-smartphones är det verkligen en utmaning utvecklare Ansökan. Så att oavsett hur deras applikation kan köras på olika typer av Android-smartphones.

Ändå kan problem hittas, vilket ett sätt att lösa det är att radera cache och applikationsdata. De två processerna har uppenbarligen olika funktioner, det första steget för att fixa en app som har irriterande problem. Det andra steget raderar all applikationsinformation, så all information som lagras i applikationen, inklusive ljud-, video- eller bildfiler, kommer också att raderas.

Vad tycker du, tänker du med ta bort cache Ansökan kommer att öka smartphonens prestanda? Tvärtom är det inte, eftersom applikationen måste ladda ner data som inte bara har potential att äta upp internetkvoten utan också batteriet.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found