6 sätt att bli av med säkert läge (safemode) på en Android-telefon

Din mobiltelefon fortsätter att gå i säkert läge och avbryta dina aktiviteter? Här är 6 sätt att bli av med säkert läge på Android-telefoner från Samsung, Xiaomi, etc.

Hur man kan bli av Android säkert läge eller allmänt känd som Säkert läge är du i nöd just nu?

Operativ system Android som är baserad öppen källa tillåter användare att tippa med och ändra dem. Därför finns det många root-tjänster som erbjuds Android-användare.

Även om det gör det enkelt, skadas Android-mobiltelefonsystemet snabbare, särskilt med rot- och skadliga applikationer installerade. Vanligtvis går din Android-mobiltelefon omedelbart in i felsäkert läge för att undvika ytterligare skador.

I den här artikeln kommer ApkVenue att försöka berätta några hur man kan bli av med säkert läge på en Android-telefon liksom några av de saker som kan orsaka det.

Vad är säkert läge eller Säkert läge?

Innan du går in i huvuddiskussionen måste du först veta vad säkert läge är. I stort sett är säkert läge på en Android-mobiltelefon ett läge som begränsar din Android-mobiltelefon från att bara utföra sina huvudfunktioner och grundläggande system.

Säkert läge utformas på ett sådant sätt att det hjälper processen felsökning, nämligen spåra och diagnostisera prestanda för Android-operativsystemet på din mobiltelefon.

Med andra ord kan du inte köra alla tredjepartsapplikationer installerade på din mobiltelefon. Applikationen kommer att döljas när din mobiltelefon går i säkert läge.

Du behöver inte oroa dig om din mobiltelefon går i felsäkert läge. Även om det inte nödvändigtvis finns någon skada på din mobiltelefon, är Säkert läge ett tecken på att du måste vara mer försiktig.

Orsaka att HP går in i säkert läge

Efter att ha förstått vad Felsäkert läge är, vill ApkVenue berätta några av anledningarna till varför din Android-telefon går i säkert läge. Kanske många av er har upplevt detta men vet inte orsaken.

Vanligtvis startar en mobiltelefon som går in i felsäkert läge igen, då visas orden felsäkert längst ner på skärmen.

Egentligen kan du aktivera Säkert läge manuellt. Tja, om din mobiltelefon automatiskt går in i detta läge betyder det att något är fel med systemet på din mobiltelefon, gäng.

En mobiltelefon som går i felsäkert läge kan betyda att det finns buggar, viruseller applikationsfel på din mobiltelefon. Det kan också vara, du råkar trycka på knappen som aktiverar detta läge.

Detta är mycket vanligt på rotade Android-telefoner. Så om det inte är så viktigt är det bättre att inte rota din mobiltelefon, gäng. Kära garanti.

Om du inte kan vänta med att veta hur man kan bli av med säkert läge på Samsung-telefoner eller i andra Android-mobiltelefonmärken, ta en titt på följande artikel, gäng!

Hur bli av med säkert läge på Android-telefoner

Att bli av med säkert läge eller säkert läge på en Android-mobiltelefon är faktiskt enkelt, vet du. Jaka upplevde detta flera gånger men Jakas mobiltelefon kunde återgå till det normala genom att följa metoderna nedan.

Dessutom, hur man kan bli av med säkert läge i alla Android HP-märken tenderar egentligen att vara detsamma. Nyfiken? Kom igen, titta tillsammans!

1. Starta om HP (det enklaste sättet att bli av med säkert läge)

Fotokälla: Google (Starta om HP Android är det enklaste sättet att bli av med säkert läge)

Det enklaste sättet att bli av med säkert läge är genom starta om Android-telefonen du. Normalt visas detta läge tillfälligt tills problemen på din mobiltelefon kan lösas.

Om du är säker på att det inte finns något problem med ditt mobiltelefonsystem eller känner att du av misstag har aktiverat felsäkert läge på din mobiltelefon, kan du prova den här metoden, gäng.

Att starta om mobiltelefonen som en lösning för att avaktivera säkert läge är också väldigt enkelt, som du brukar göra. Här är stegen.

1. Håll ned strömbrytaren

Du håller ned HP-strömbrytaren tills flera alternativ visas.

2. Välj "Starta om"

Därefter väljer du alternativet 'Starta om' för att starta om mobiltelefonen.

3. Vänta tills telefonen slås på

Systemet startas om och du behöver bara vänta tills processen är klar.

2. Ta bort batteriet

Nästa sätt att bli av med säkert läge är att ta ut HP-batteriet. Den här metoden är verkligen användbar för de av er som har långsam mobiltelefon. Jag var så långsam, det tog bara några minuter att starta om mobiltelefonen.

Genom att ta bort batteriet stoppar din mobiltelefon omedelbart alla processer och mobiltelefonen dör omedelbart. Vänta några sekunder innan du byter ut batteriet och slå sedan på det igen.

Tyvärr använder dagens HP i genomsnitt batterier ej avtagbar så du kan inte följa den här metoden längre.

Men om din mobiltelefon batterityp avtagbarkan du prova följande steg:

1. Stäng av HP-strömmen

Håll HP Power-knappen intryckt och välj sedan alternativet 'Stäng av'.

2. Ta bort batteriet ett tag

När mobiltelefonen dör öppnar du den hölje och ta bort batteriet en stund.

3. Byt ut HP-batteriet

Sedan sätter du tillbaka batteriet korrekt.

4. Sätt på HP

Om du är säker på att batteriet har installerats korrekt håller du nu ned HP-strömbrytaren för att sätta på den igen.

3. Ta bort program som inte fungerar

Som ApkVenue sa tidigare är en av anledningarna till att din Android-mobiltelefon plötsligt går in i felsäkert läge på grund av ett program som inte fungerar. Och förvärras av roten.

Sättet att fixa det är faktiskt knepigt, gäng. Du måste försöka komma ihåg vilken applikation eller det sista du gjorde på din mobiltelefon innan din mobiltelefon äntligen gick i felsäkert läge.

Om du kommer ihåg kan du försöka avinstallera programmet eller ta bort din mobiltelefon. Glöm inte att starta om din mobiltelefon igen för att rengöra processen på din mobiltelefon.

För att radera applikationer på en Android-mobiltelefon kan du följa stegen nedan:

1. Öppna 'Inställningar'

Du öppnar appen "Inställningar" och öppnar sedan menyn "Appar" och välj 'Hantera appar.

2. Välj och ta bort applikationen

Sedan söker du efter och väljer det program som ska tas bort eftersom det misstänks vara orsaken till att HP går in i felsäkert läge. Välj meny 'Avinstallera' för att slutföra processen.

Förutom att gå igenom appen Inställningar kan du också ta bort Android-appen från Play Store, gäng. Metoden är också enklare eftersom du bara behöver hitta applikationen och klicka sedan på knappen 'Avinstallera'.

4. Rensa cache

Cache är ett tillfälligt lagringsområde som används för att lagra applikations-, webbläsar- eller spelinställningar. Målet är att påskynda laddningsprocessen när du öppnar programmet.

Det gör inte bara att din mobiltelefons minne ofta fylls, det visar sig att cacheminnet också kan vara orsaken till att din Android-mobiltelefon plötsligt går in i felsäkert läge automatiskt.

Att radera en hel cache kan därför vara ett sätt att bli av med säkert läge som är svårt att förlora på din mobiltelefon.

1. Öppna "Inställningar" och gå till Apps-sidan

Du öppnar appen Inställningar på din mobiltelefon och öppnar sedan Apps-sidan som ApkVenue tidigare har visat.

2. Välj programmet för att rensa cacheminnet

Du väljer vilket program du vill rensa cacheminnet för. Tryck sedan på menyn 'Radera data' och välj 'Rensa cache'.

5. Stäng av Via Notification Center

Som namnet antyder tjänar meddelandecentret till aviseringar som visas på grund av ett applikationsprogram som körs på en mobiltelefon.

Inklusive en av dem när Safe Mode är aktivt, gäng. När Säkert läge är aktivt visas meddelandet i allmänhet i fönstret Meddelandecenter.

Nu, för att inaktivera Säkert läge via meddelandecentret, här är stegen.

1. Öppna meddelandecentrets fönster

Du öppnar fönstret Meddelandecenter genom att skjuta skärmen från topp till botten.

2. Välj meddelandet Felsäkert läge

Därefter trycker du på meddelandet Säkert läge och stänger av läget genom att trycka på knappen 'Stäng av' i popup-fönstret som visas.

Fotokälla: SensorsTechForum

6. Fabriksåterställning (Hur man blir av med säkert läge som är mest effektivt)

Sättet att bli av med det sista säkra läget om problemet inte kan lösas med lösningen ovan är att göra fabriksåterställning. Denna metod är ganska effektiv, särskilt för mobiltelefoner som har använt den länge.

En fabriksåterställning återställer all din mobiltelefondata och ditt system så att det återgår till sitt ursprungliga tillstånd som en ny mobiltelefon igen. Detta förväntas lösa alla fel på din mobiltelefon.

En fabriksåterställning raderar dock alla data och applikationer som lagras i HP: s interna minne. ApkVenue rekommenderar att du sparar viktiga data på en säker plats innan du gör det, gäng.

Tja, för fabriksåterställningsmetoden själv kan du följa stegen nedan:

1. Öppna 'Inställningar'

Du öppnar appen Inställningar på en Android-telefon.

2. Välj menyn 'Om telefonen'

Varje HP-märke kan vara olika. Men om du är en Xiaomi-mobilanvändare kan du välja menyn 'Om telefon' välj sedan 'Backup & reset'.

3. Välj Fabriksåterställning

Slutligen rullar du ner och väljer menyn 'Radera alla data (fabriksåterställning).

Vänta tills återställningsprocessen är klar. För de av er som har provat några av de tidigare metoderna men inte varit tillräckligt effektiva för att övervinna det envisa sättet att bli av med säkert läge på Samsung, kan du prova den här metoden.

Detta var ApkVenues artikel om hur man kan bli av med säkert läge som är svårt att förlora på en Android-telefon. Inklusive de av er som letar efter sätt att inaktivera Samsungs säkra läge, gäng.

Till skillnad från hur man aktiverar säkert läge är det lite svårare att bli av med det, va! Förhoppningsvis kan den här artikeln lösa ditt problem, gäng.

Vi ses igen i en annan intressant artikel från ApkVenue. Glöm inte att lämna ett spår av kommentarer i den tillgängliga kolumnen.

Läs också artiklar om Tech Hack eller andra intressanta artiklar från Prameswara Padmanaba


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found