6 applikationer för att övervaka de senaste översvämningarna 2020 och kontrollera deras plats här!

Förvirrad att kontrollera Jakartas översvämningsplatser runt dig? Kom igen, undvik att använda den senaste effektiva nedladdningsapplikationen för Jakarta 2020-nedladdning nedan.

Nyligen har Indonesien, särskilt Jakarta, upplevt hög nederbörd. Detta utlöser också fenomenet med översvämningar som "dekorerar" varje gång det regnar kraftigt i området.

Översvämning naturligtvis stör det dina dagliga aktiviteter, eller hur? Tja, lyckligtvis under den digitala eran kan du genast kontrollera platsen för Jakartas översvämningar och undvika det direkt igenom smartphone du, du vet.

Här granskar ApkVenue rekommendationer den senaste ansökan om översvämningsövervakning 2020 för att upptäcka katastrofplatser i Jakarta och området omkring dig, gäng. Kom igen, se hela recensionen!

Senaste samlingen av översvämningsövervakningsapplikationer för att undvika det 2020

Naturligtvis för de av er som bor i översvämningsbenägna områden applikation för översvämningsdetektering nedan är effektiv för att veta statusen för katastrofen omkring dig.

Börja från vilka områden som översvämmas, på vilken höjd, till alternativa körfält för de av er som vill göra aktiviteter.

1. Övervaka översvämningar

Först finns det Övervaka översvämningar som är en applikation för att ta reda på översvämningar och innehåller information om rapporter om översvämningshöjden i flera områden, flodgrindarnas höjd och vattenpumpens tillstånd.

Ansökningar utfärdade av Pemprov DKI Jakarta Den har också en översvämningsfunktion för att kontrollera översvämningens läge i Jakarta-området online realtid.

Du kan också rapportera översvämningsförhållanden på platser runt dig först logga in i denna översvämningsövervakningsapplikation, gäng.

DetaljÖvervaka översvämningar
UtvecklarePemprov DKI Jakarta
Minimalt operativsystemAndroid 4.1 och senare
Storlek5,7 MB
Ladda ner50000 och högre
Betyg4.0/5 (Google Play)

Ladda ner applikationen Flood Monitoring här:

DKI Jakarta Provincial Government Social & Messaging Apps DOWNLOAD

2. BMKG Info

Eftersom översvämningarna i DKI Jakarta nyligen orsakas av hög nederbörd i allmänhet måste du ha en ansökan BMKG info.

Här får du information om väderprognosen för din plats de närmaste tre dagarna, luftkvalitet och upptäckt av jordbävningar.

Om det finns en nödsituation kommer BMKG Info vanligtvis att ge omedelbart push-meddelande form pressmeddelande tjänsteman ges direkt av BMKG, vet du.

DetaljBMKG info
UtvecklareMeteorology Climatology and Geophysics Council
Minimalt operativsystemAndroid 4.4 och senare
Storlek8,8 MB
Ladda ner5.000.000 och högre
Betyg4.6/5 (Google Play)

Ladda ner applikationen BMKG Info här:

Produktivitet för appar för meteorologi, klimatologi och geofysik LADDA NER

Andra applikationer för översvämningsövervakning ...

3. System för tidig varning för översvämning i Jakarta

DKI Jakarta Water Resources Agency har också en applikation som heter Jakarta Flood Early Warning System som ger information om tillståndet för flodgrindarna från floder som är utspridda i Jakarta.

Gränssnittet som erbjuds är ganska enkelt, där det finns flera menyer som Vattennivåstatus, AWLR Station Location Map, Weather Forecast, till CCTV Monitoring.

Det finns också en aviseringsfunktion genom att trycka på klockikonen i det övre högra hörnet, där den kommer att ge den senaste informationen från slussportar i hela Jakarta, gäng.

DetaljDKI Jakarta-provinsens tidiga varningssystem
UtvecklareDKI Jakarta Water Resources Agency
Minimalt operativsystemAndroid 4.0 och senare
Storlek6,3 MB
Ladda ner1 000 och högre
Betyg4.1/5 (Google Play)

Ladda ner applikationen Jakarta Flood Early Warning System här:

Apps Utilities DKI Jakarta Water Resources Agency LADDA NER

4. Qlue

Sedan finns det Qlue, som är ett socialt medieprogram som är användbart för att rapportera eventuella problem som uppstår i större städer i Indonesien, inklusive DKI Jakarta.

Problemen som du kan förmedla här inkluderar också platsen för de senaste översvämningarna i området omkring dig, gäng. Du kan omedelbartposta foton och rapportera till relevanta myndigheter i denna översvämningsövervakningsapplikation.

Förutom Jakarta kan Qlue nu också användas i andra städer, såsom Pekanbaru, Probolinggo, Bima och Manado.

DetaljQlue - Smart City-app
UtvecklareQlue-prestanda
Minimalt operativsystemAndroid 4.1 och senare
Storlek25 MB
Ladda ner500 000 och högre
Betyg4.1/5 (Google Play)

Ladda ner Qlue-applikationen här:

Appar Sociala & Meddelanden Qlue LADDA NER

5. Google Maps

Nästa översvämningsövervakningsapplikation som du kan lita på är Google kartor. Denna kartapplikation är effektiv för att känna till trafikförhållanden som påverkas av översvämningar, gäng.

Från trafikstockningsinformation med röda vägar till information om vägavstängningar som inte kan köras av fordon.

Även under DKI Jakarta-översvämningen i januari 2020 tillhandahöll Google Maps en speciell funktion för att visa vilka områden som översvämmades i Jakarta.

DetaljKartor - Navigering och kollektivtrafik
UtvecklareGoogle LLC
Minimalt operativsystemVarierar efter enhet
StorlekVarierar efter enhet
Ladda ner5.000.000.000 och högre
Betyg4.3/5 (Google Play)

Ladda ner appen Google Maps här:

Apps Produktivitet Google Inc. LADDA NER

6. Waze

Applikationens användbarhet Waze är inte bara en guideapplikation, till exempel Google Maps.

Men Waze själv, tror jag, har en mer interaktiv skärm där du kan bidra genom att ge rapporter om viktiga händelser i ditt område.

Det ingår också för de av er som gör det till ett program för översvämningsdetektering, där du kan kontrollera status via varningsikonen och även trafikförhållandena runt den.

DetaljWaze - GPS-navigering, kartor och trafik
UtvecklareWaze
Minimalt operativsystemAndroid 4.1 och senare
Storlek86 MB
Ladda ner100000000 och högre
Betyg4.3/5 (Google Play)

Ladda ner Waze-applikationen här:

Appar Produktivitet Waze LADDA NER

Bonus: Andra alternativ för att övervaka Jakarta-översvämningar förutom via applikationen (Twitter & PetaBencana.id)

Förutom att använda översvämningsövervakningsprogrammet ovan kan du också övervaka Jakartas översvämningsförhållanden på olika andra alternativa sätt.

För de av er som är aktiva på Twitter kan du följa hashtags #översvämning eller följ det officiella Twitter-kontot Polda Metro Jaya (@TMCPoldaMetro) som regelbundet ger de senaste nyheterna om översvämningar.

Bortsett från det kan du också besöka webbplatsen PetaBencana.id som drivs av Peta Bencana Foundation och i samarbete med National Disaster Management Agency (BNPB).

På denna webbplats kan du se tillståndet i det översvämmade området genom färgindikatorer, allt från blått, gult, orange till rött som de värsta översvämmade områdena.

PetaBencana.id erbjuder också en funktion för att skapa katastrofrapporter genom att skicka aktuella bilder av översvämningssituationer runt din plats, gäng.

Så det här är några av de senaste 2020-övervakningsapplikationerna i ditt område som du måste ladda ner när regnsäsongen kommer.

Förutom att förbereda ansökan ovan, glöm inte att också förbereda andra saker för att förutse det, som paraplyer, regnrockar och andra saker.

Läs också artiklar om Ansökan eller andra intressanta artiklar från Febi Prilaksono.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found