hur du sparar alla lösenord som du har i ditt Google-konto

Har du flera sociala mediekonton? Så här synkroniserar du säkert alla lösenord till Google. För att göra det praktiskt och du behöver inte bry dig om att skriva in användarnamn och lösenord igen.

Det är ingen misstag, Lösenord har blivit en oskiljaktig viktig del av vårt liv. Det finns så många viktiga saker att lita på Lösenord som ett säkerhetssystem kallar du ATM-kort, sociala mediekonton och andra. Inte konstigt, om vi vill lagra personlig information säkert måste vi skapa starka lösenord.

Lösenord får inte vara lätta att gissa, ju längre desto bättre, använd en komplicerad kombination och varje sociala mediekonto måste ha olika lösenord för att undvika attacker. hackare. Frågan är hur kan vi hitta ett sätt att komma ihåg alla komplexa lösenord vi har skapat? Ja, vi behöver programvara för att hantera lösenord på ett säkert sätt.

  • Det här är de 1000 mest marknadslösenorden 2016, använd dem inte!
  • Hur man öppnar en låst Samsung-mobiltelefon eftersom du har glömt lösenordet
  • Hur du i hemlighet vet din Facebook-väns användarnamn och lösenord

Enkla sätt att synkronisera alla dina lösenord till ett Google-konto

För er Android-smarttelefonanvändare litar vi naturligtvis verkligen på tjänster från Google. Anledningen är enkel, praktisk eftersom ett konto kan användas av många Google-applikationer samtidigt. Rapportering från Android Authority, här ger ApkVenue dig hur du synkroniserar alla dina lösenord till ett Google-konto som är integrerat direkt med plattform Android och Chrome Browser.

1. Chrome Password Manager

Att använda Chrome som standardwebbläsare på PC har uppenbarligen många fördelar, särskilt för Android-smarttelefonanvändare. Du måste bara logga in på samma Google-konto då alla data synkroniseras automatiskt, inklusive Lösenord. Du kommer enkelt åt Lösenord lagras på //passwords.google.com.

På så sätt behöver du inte bry dig om att memorera många lösenord eller skriva Användarnamn och Lösenord när han ville logga in. Bara ett klick för att automatiskt gå till den tjänst du vill använda. Se till att när du först loggar in på ett visst konto trycker du på spara lösenord när en avisering visas.

2. Smart Lock för lösenord

Medan Chrome gör ett bra jobb med att hantera lösenord, utvecklar Google också verktyg som är mer integrerade genom att skapa Smart Lock för lösenord vilket gör att din enhet automatiskt kan logga in på kompatibla appar. Villkoret är att du har sparat ditt lösenord i Google Chrome. Till exempel om du sparar ett lösenord Netflix på Chrome hämtar Netflix-appen automatiskt den logga in. Ganska häftigt, eller hur?

Vad gör Smart Lock för lösenord Det som är speciellt är att det inte längre är begränsat till webbläsare utan kan arbeta med andra Android-applikationer. Uppenbarligen har utvecklarna fått lägga till stöd för den här funktionen i förväg. Intresserad av att prova det? Du måste bara öppna den Google-inställningar>Smart Lock för lösenord på en Android-smartphone. Nästa tur på "Smart Lock för lösenord"och"Automatisk inloggningPå så sätt kan du öppna kompatibla Android-appar utan krångel logga in eftersom det matas in automatiskt.

3. Använd ett Google-konto när du registrerar dig för nya tjänster

Nya appar i Google Play Store dyker upp, det är en förlust om vi inte provar nya appar eller spel. Så vanligtvis när du registrerar dig, förutom att använda e-post finns det andra alternativ som Facebook, Twitter eller Google. Om du inte vill bry dig, välj bara att använda ett Google-konto. Så det finns inget behov av att skapa Användarnamn och Lösenord nytt, mer praktiskt.

Genom att lagra lösenord på ditt Google-konto är fördelarna naturligtvis praktiska och mycket praktiska. Men det är inte klokt att förlita sig helt på det. För vissa viktiga tjänster använder du ett annat e-postadress och lösenord. Så finns det en anledning till varför vi ska använda lösenordshanteraren tredje part? Om Google redan har en bra och mer pålitlig tjänst, vad tycker du?


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found