Detta är skillnaden mellan Intel Core i7 och Intel Xeon-processorer

När det gäller produktlinjer är de två helt olika. Intel Core i7 riktar sig till entusiastklassanvändare medan Intel Xeon är för servrar. Men vad är skillnaderna mellan Intel Core i7 och Intel Xeon-processorer i detalj?

För att få maximal prestanda är processorn den viktigaste komponenten på datorn som mest behöver beaktas. I Intel-märket finns det två typer av bästa processorval. Dessa typer nämligen Intel Core i7 eller Intel Xeon.

När det gäller produktlinjer är de två helt olika. Intel Core i7 riktar sig till entusiastklassanvändare medan Intel Xeon är för servrar. Men vad är skillnaderna mellan Intel Core i7 och Intel Xeon-processorer i detalj?

 • Anledningen till den mindre processorstorleken, men hur är det snabbare?
 • Av denna anledning kommer en 128-bitars processor aldrig att finnas
 • Bra! Senaste AMD Ryzen 7 1800X-processorn bryter WORLD RECORD

Skillnader mellan Intel Core i7 och Intel Xeon-processorer

Fotokälla: Bild: Psychz Networks

Lanserades av LatestHackingNews. Så att du vet skillnaden mellan Intel Core i7 och Intel Xeon-processorer, kommer ApkVenue att berätta fördelarna med var och en av dessa processorer. I allmänhet är de två processorerna utformade för två olika behov.

Fotokälla: Bild: Intel

Intel Core i7-processorfördelar

 • Potentiell överklockning: På Intel Core i7 finns processorer med "K" -slutet. Vilket betyder att denna processor har olåst multiplikator, möjliggör potential överklockad mycket mer hävstång. Till skillnad från Intel Xeon, som är en hel processor låst multiplikator. Kan bara varaöverklockad genom BCLK, så att resultaten inte blir optimala.
 • Pris till prestanda: När du jämför priserna mellan Intel Core i7 och Intel Xeon är skillnaden väldigt stor. Att göra jämförelser mellan pris och prestanda Intel Core i7 mycket effektivare.
 • Inbyggd grafik: Nästan alla Intel Core i7-processorer är alla utrustade med en iGPU som heter Intel HD. Till skillnad från Intel Xeon där ingen av processorerna har en iGPU. Så att om du använder Intel Xeon måste du använda en extra GPU.
Fotokälla: Bild: Intel

Intel Xeon Processor Fördelar

 • L3 stort cache: En av de mest uppenbara fördelarna med Intel Xeon är skillnaden i L3-cache. Där L3-cache är minnet mellan processorn och RAM. Den har samma egenskaper som RAM, det är bara att L3-cachen har mycket högre hastighet, detta gör att processorn kan svara på rutinkommandon mycket snabbare.
 • Stöder ECC RAM: ECC själv står för Felkorrigering av kodminne. Vilket innebär att RAM-minnet som används på Intel Xeon har förmågan att korrigera vanliga skadade data.
 • Fyrkanal: Till skillnad från Intel Core i7 som i allmänhet bara stöder dubbel kanal, på Intel Xeon kan RAM fungera mycket snabbare, eftersom det redan använder en konfiguration fyrkanal Allt.
 • Fler kärnor: Varje Intel Xeon-processor har vanligtvis ett nummer kärna mycket mer än Intel Core i7. Där vissa till och med har 14 kärnor, medan Intel Core i7 bara är högst 10 kärnor.
 • Längre liv: Eftersom den är utformad för servrar är uthållighetskvaliteten hos Intel Xeon-processorer i allmänhet mycket mer motståndskraftig än Intel Core i7.
VISA ARTIKLAR

När det ses i termer av pris är Intel Xeon i allmänhet mycket dyrare än Intel Core i7. Så det är naturligt att Intel Xeon har mycket fler fördelar än Intel Core i7. Dela med sig din åsikt om skillnaden mellan Intel Core i7 och Intel Xeon-processorer, va! Tack.

Se också till att du läser relaterade artiklar Processor eller annat intressant skrivande från Andalas son.

Baner: AVADirect