10 filmer om flera personlighetskaraktärer, slutet är förvirrande!

Vem vet inte om effekterna av flera personligheter? Här är en film som berättar en historia om en person med flera personligheter, se hela listan!

Föredrar du att titta på skräck- eller thrillerfilmer, gäng?

Oavsett vad du väljer har dessa två filmgenrer hemska historier och kan anspela hjärtat när de tittas. Skräckfilmer tenderar att vara mer andliga som spöken.

Under tiden använder thrillers ofta psykopatiska mänskliga karaktärer eller psykiska störningar som har en önskan att döda. Den här gången har ApkVenue en filmrekommendation om flera personligheter som är kul att titta på.

Vilka är filmerna? Kom igen, se helt nedan!

En film om flera personlighetstecken

Multipel personlighet eller dissociativ identitetsstörning detta är verkligen mycket sällsynt att hitta i den verkliga världen. Och det lät hemskt.

Människor som har denna sjukdom kännetecknas av närvaron av två eller flera personligheter i en kropp. Denna sjukdom är en psykisk störning som upplevs på grund av olika orsaker, varav en är barndomstrauma.

Denna störning kommer att vara väldigt hemsk om personen får en aggressiv personlighet, som grinig. Denna sjukdom används också som karaktär i olika filmer.

Inte bara thrillers, men också actionfilmer till komedi dock. För de av er som är nyfikna kommer ApkVenue att ge rekommendationer för filmer med flera personlighetstecken nedan:

1. Dela

Först är Dela, den här filmen släpptes 2017 regisserad av M. Night Shyamalan. Dela upp en del av filmtrilogin Unbreakable och Glass.

Den här filmen berättar historien om en man med flera personligheter som heter Kevin Wendell Crumb. Han är känd för att ha 24 personligheter i sig, varav en är Odjuret.

Split är mycket välgjord och har vunnit många priser som bästa skådespelare i en film, bästa thrillerfilm, bästa skådespelare och många fler från olika prisevenemang.

InformationDela
Betyg (Rotten Tomatoes)77%
Varaktighet1 tim 57 min
Utgivningsdatum20 januari 2017
DirektörM. Night Shyamalan
SpelareJames McAvoy, Anya Taylor-Joy, Haley Lu Richardson

2. Jag, jag själv & Irene

Nästa är en komedi a la Jim Carrey, Jag, mig själv och Irene. Filmen släpptes första gången 2000 och regisserades av duon Peter Farrelly och Bobby Farrelly.

Den här filmen berättar historien om en polis på Rhode Island vid namn Charlie som upplever depression och skapar en andra person i sitt liv.

Me, Myself & Irene är den bästa komedifilmen med temat för flera personlighetskaraktärer. Inte bara det, den här filmen blir Jim Carreys första samarbete med 20th Century Fox. Trevlig!

InformationTyst hus
Betyg (Rotten Tomatoes)47%
Varaktighet1 tim 56 min
Utgivningsdatum23 juni 2000
DirektörBobby Farrelly, Peter Farrelly
SpelareJim Carrey, Ren e Zellweger, Anthony Anderson

3. Fight Club

Gillar du skådespelaren Brad Pitt? Känner du redan den här filmen?

Tja, i filmerna Fight Club I detta spelar han en karaktär som heter Tyler Durden som arbetar som tvålsäljare. Han har flera störningar i sig, nämligen ASPD (Antisocial personlighetsstörning) och flera personligheter på grund av depression.

Denna film släpptes första gången 1999 regisserad av David Fincher, den här filmen fick mycket kritik och beröm från olika människor.

InformationFight Club
Betyg (Rotten Tomatoes)79%
Varaktighet2 timmar 19 min
Utgivningsdatum15 oktober 1999
DirektörDavid Fincher
SpelareBrad Pitt, Edward Norton, Meat Loaf

4. Psyko

Psykopat är en av de mest kända psykologiska thrillerfilmerna 1960, regisserad av Alfred Hitchcock. Sedan den först släpptes har den här filmen alltid kallats den bästa Alfred Hitchcock-filmen genom tiderna.

Berättar historien om en sekreterare, Marion Crane, som begår stöld och gömmer sig på ett motell. Oväntat ägdes motellet av en person med flera personligheter som heter Norman Bates.

Den här filmen fick många utmärkelser från Academy Awards och Golden Globe Awards som bästa regissör, ​​bästa kvinnliga biroll, bästa film och så vidare.

InformationPsykopat
Betyg (Rotten Tomatoes)97%
Varaktighet1 timme 49 min
Utgivningsdatum8 september 1960
DirektörAlfred Hitchcock
SpelareAnthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles

5. Frankie & Alice

Vacker och tuff, vem mer än Halle Berry. Denna kvinna spelade en roll i filmen Frankie & Alice 2010 som baserades på den verkliga händelsen hos en striptease dansare på 1970-talet.

Halle Berry berättas som Frankie som har flera personligheter. Den personligheten är en 7-årig genypojke och en rasistisk kvinna.

Denna film var mycket väl utförd och fick olika utmärkelser som bästa skådespelerska och bästa film nomineringar. Genom denna film är Halle Berry känd för världen som en begåvad skådespelerska.

InformationFrankie & Alice
Betyg (Rotten Tomatoes)21%
Varaktighet1 tim 41 min
Utgivningsdatum12 augusti 2014
DirektörGeoffrey Sax
SpelareHalle Berry, Stellan Skarsg rd, Phylicia Rashad

6. Hemligt fönster

Om det är en film Hemligt fönster den släpptes först 2004 regisserad av David Koepp. Den här filmen spelar Johnny Depp väldigt snyggt.

Denna film är anpassad från Stephen Kings roman med samma titel. Berättar historien om en författare vid namn Mort Rainey som upplever flera personlighetsstörningar.

Secret Window ger en historia som är lika spännande som Stephen King-versionen. Speciellt med Johnny Depps skådespel som är fantastiskt.

InformationHemligt fönster
Betyg (Rotten Tomatoes)46%
Varaktighet1 timme 36 min
Utgivningsdatum12 mars 2004
DirektörDavid Koepp
SpelareJohnny Depp, Maria Bello, John Turturro

7. Påfågel

Nästa är Påfågel som släpptes 2010 under regissören Michael Lander. Den här filmen spelar olika kända skådespelare som Cillian Murphy, Ellen Page, Susan Sarandon och många fler.

Denna film berättar historien om en man vid namn John Skillpa som bor i en liten byggnad i Nebraska-området. Han undvek många människor för att han hade en fruktansvärd multipel personlighet.

Unikt beskrivs denna dubbla personlighet som en man och hustru som lever i en kropp. Titta på filmen direkt istället för att vara nyfiken, gäng!

InformationPåfågel
Betyg (Rotten Tomatoes)48% (publik)
Varaktighet1 tim 30 min
Utgivningsdatum20 april 2010
DirektörMichael Lander
SpelareCillian Murphy, Ellen Page, Susan Sarandon

8. Göm och sök

Vad händer om thrillerfilmer kombineras med skräck?

Svaret är Kurragömma, en film regisserad av John Polson kan ge en spänd och samtidigt skrämmande atmosfär. Den här filmen, som släpptes 2005, berättar historien om de många personligheter som upplevs av ett barn som heter Emily.

Ursprungligen flyttade Emily och hennes far David till New York. Där hemsöks David och Emily av ett barn som heter Charlie.

Denna film fick också utmärkelser som bästa skräck och bästa skrämda prestanda från olika filmpriser. Bra!

InformationKurragömma
Betyg (Rotten Tomatoes)13%
Varaktighet1 tim 41 min
Utgivningsdatum28 januari 2005
DirektörJohn Polson
SpelareRobert De Niro, Dakota Fanning, Famke Janssen

9. Tyst hus

Inte bara Hide and Seek, filmer Tyst hus det ger också en kylande berättelse regisserad av duon Chris Kentis och Laura Lau 2012.

Denna film är en nyinspelning från La casa Muda som tidigare släpptes 2010. Historien berättas också baserat på en sann incident 1940 om en kvinna som är instängd i ett hus.

Han är låst och oförmögen att kommunicera med omvärlden, därifrån verkar en fruktansvärd mördare. Gissa vem mördaren är, gäng!

InformationTyst hus
Betyg (Rotten Tomatoes)42%
Varaktighet1 timme 26 min
Utgivningsdatum9 mars 2012
DirektörChris Kentis, Laura Lau
SpelareElizabeth Olsen, Adam Trese, Eric Sheffer Stevens

10. Identitet

Sista är Identitet som regisserades av James Mangold och släpptes 2003. Den spelar John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet och många fler.

Denna film berättar historien om tio personer som besöker ett avlägset hotell. Där riktas de mot en sadistisk mördare. Precis som andra filmer har en av dem flera personlighetsstörningar.

Filmen var mycket populär när den släpptes i teatrarna, vilket gjorde den till den mest intjänande filmen under den första veckan sedan den hade premiär.

InformationIdentitet
Betyg (Rotten Tomatoes)62%
Varaktighet1 tim 30 min
Utgivningsdatum25 april 2003
DirektörJames Mangold
SpelareJohn Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet

Det är den bästa filmen med en karaktär som har flera personligheter. Vilken film gillade du mest på listan?

Skriv din åsikt i kommentarfältet, ja. Vi ses i nästa artikel!

Läs också artiklar om Filma eller andra intressanta artiklar från Daniel Cahyadi.