förståelse, skillnaden mellan http & https och dess fördelar

Är du fortfarande förvirrad över skillnaden mellan HTTP och HTTPS? För att bättre förstå internet, så låt oss först lära oss vad dess fullständiga förståelse och användning finns här.

Demen internet? Eller hanterar du för närvarande en personlig blogg?

Du kommer säkert att vara bekant när du hör termerna HTTP och HTTPS. Speciellt om du gillar att utforska den virtuella världen beväpnad med applikationer webbläsare Begagnade.

Men förstår du, vad är dessa två termer och vilka är skillnaderna? Låt dig veta mer, här är Jakas recension skillnaden mellan HTTP och HTTPS Mer!

Förstå HTTP och HTTPS

Även om de ser nästan ut och skiljer sig bara med en bokstav, HTTP och HTTPS mycket annorlunda och har ett betydande inflytande för en hemsida eller blogg.

Innan vi går djupare in i skillnaderna mellan HTTP och HTTPS, låt oss först identifiera vad dessa två termer egentligen är.

Vad är HTTP?

Fotokälla: youtube.com

HTTP (Protokoll för hypertextöverföring) har betydelsen av en begäran eller ett svarsprotokoll baserat på klient- eller serverkommunikationsläget.

Enkelt uttryckt kan HTTP tolkas som ett protokoll som reglerar kommunikationen mellan klienter och servrar killar. Vem är då den verkliga klienten?

Den klient som nämns i detta förhållande är webbläsare eller andra enheter som kan komma åt, ta emot och visa innehållet inuti webben.

Så klienten skickar ett meddelande till servern som har HTML-innehåll och svarar med ett svar som innehåller HTML-innehåll. Denna aktivitet regleras i ett protokoll som heter HTTP.

Vad är HTTPS?

Fotokälla: strongram.io

Sedan HTTPS (Protokoll för hypertextöverföring säkert) är en säkrare version av HTTP, som utvecklades av Netscape Communication för 1993 sedan.

HTTPS implementeras med SSL (Secure Socket Layer) som i slutändan genomgick en uppdatering av TLS (Transport Layer Security).

Idag, mestadels hemsida implementerar redan HTTPS som standard. A webbläsare som är integrerad med HTTPS kräver SSL-certifikat för att autentisera servern eller webbplatsen.

Om du har märkt är användningen av HTTPS-protokollet markerat med en låsikon till vänster adressfält. Det är där certifikatets autentiseringsinformation kan ses.

Skillnad mellan HTTP och HTTPS

Även om det bara är en bokstav annorlunda, visar det sig skillnaden mellan HTTP och HTTPS blir mycket viktigt när det gäller säkerheten för de uppgifter du använder du vet! Vilka är de grundläggande skillnaderna?

1. Datasäkerhet mellan klient och server

Fotokälla: signalinc.com

Den första har att göra med datasäkerhet mellan klienten och servern kan HTTP inte garantera det. Medan HTTPS, som har fått ett säkerhetsprotokoll, kan göra detta.

HTTPS kan åtminstone hantera datasäkerhetsfrågor genom tre metoder, nämligen serverautentisering, datakonfidentialitet genom kryptering och dataintegritet.

2. Skillnader i portanvändning och SSL

Fotokälla: securionpay.com

Sedan angående hamn används, använder HTTP hamn 80 och HTTPS med hamn 443.

HTTP och HTTPS har båda samma klient-serverprotokoll, men skiljer sig från att kräva ett SSL-certifikat över HTTPS.

SSL (Secure Socket Layer) som har nämnts tidigare fungerar också i säkerhet för att kryptera data som överförs mellan klienten och servern.

Fördelar med HTTPS jämfört med HTTP

Fotokälla: techwyse.com

Om man tittar på förklaringen av skillnaderna mellan HTTP och HTTPS ovan är det uppenbart att HTTPS nu har blivit en standard och verkar vara obligatoriskt för ägare hemsida och bloggar.

Vad är då? fördelarna med HTTPS-protokollet jämfört med HTTP i dess användning?

  • Säkra data och transaktioner som är på hemsida med kryptering, inklusive för Lösenord och andra.
  • Öka nivån på besökarnas förtroende hemsida med den gröna färgen som vanligtvis finns på adressfält och ikoner.
  • Prioritet för att få bättre SEO-rankningar på Googles söksidor.

Så det är en glimt av skillnaden mellan HTTP och HTTP och fördelarna med att använda HTTPS istället för HTTP för hemsida och bloggar idag.

Om du har andra tips och tricks om att hantera hemsida, tveka inte att dela i kommentarerna nedan!

Läs också artiklar om Internet eller andra intressanta artiklar från Satria Aji Purwoko.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found