ett enkelt sätt att åtgärda trasiga wifi-problem på en bärbar dator

Gör du collegeuppdrag, jobbar eller skickar du e-post, men plötsligt kan din WiFi inte ansluta? ApkVenue kommer att berätta hur du löser det trasiga WiFi-problemet på en bärbar dator.

Igår skrev Jaka en artikel om hur man löser problem WiFi trasiga på en Android-telefon. WiFi-problem uppstår dock inte bara på Android-telefoner. Elektroniska enheter som redan använder WiFi-teknik är bärbara datorer eller vad vi vanligtvis kallar bärbara datorer eller bärbara datorer. Tja, WiFi-problem uppstår också ofta på bärbara enheter. Du måste vara irriterad, om du har bråttom att göra uppgifter, arbeta eller skicka e-post, men plötsligt kan din WiFi inte ansluta? ApkVenue kommer att berätta hur du löser det trasiga WiFi-problemet på en bärbar dator.

  • Spara mobildata mot WiFi-kvot Ala Opera Max
  • Enkla sätt att åtgärda trasiga WiFi-problem på en bärbar dator
  • 10 faror med WiFi för människors hälsa, inklusive skador på SPERM!

WiFi-problem på bärbara datorer uppstår ofta på grund av problematiska drivrutiner. WiFi-enheten har installerats på din bärbara dator sedan första gången du köpte den. Men alias WiFi-drivrutin programvara att köra den här enheten på en bärbar dator är användarens affär. Drivrutiner som inte är korrekt installerade och det finns filer som är infekterade eller förlorade på grund av virus kan orsaka dina WiFi-problem. Men det kan också vara så att din WiFi-enhet har skadats eller måste bytas ut. Men skynda dig inte till tjänsten. Kontrollera först vad som är problemet med din bärbara WiFi. Här är stegen.

Kontrollera WiFi på bärbar dator

Precis som på en Android-mobiltelefon, kontrollera först om WiFi på din bärbara dator är på eller inte. Det låter trivialt, verkligen. Men det är löjligt, många är frustrerade eftersom WiFi inte vill ansluta, till och med klagar över allt. Det finns faktiskt bara ett problem. WiFi på den bärbara datorn har inte slagits på!

Kontrollera WiFi-modem och lösenord

Egentligen har denna Jaka diskuterat tidigare. Du måste kontrollera ditt modem eller router det du använder är redan på eller inte. Kontrollera sedan att lösenordet är korrekt eller inte. Kontrollera sedan hur många enheter som är anslutna och försök använda en annan enhet. För mer information kan du först läsa artikeln: WiFi-problem? Kontrollera dessa 6 orsaker och hur du åtgärdar dem

Trasig WiFi-knapp

För att slå på WiFi på en bärbar dator använder vi vanligtvis en tangentkombination Fn + F2eller andra knappar beroende på märke och typ av bärbar dator. Förutom att använda tangentkombinationer finns det bärbara datorer med speciella knappar för att slå på och av WiFi. Den här knappen kan skadas så att WiFI inte slås på när du trycker på den flera gånger. För att åtgärda detta kan du aktivera din WiFi-adapter manuellt med Kontrollpanel. Här är stegen:

  • Öppen Kontrollpanel på din bärbara dator. Du vet var kontrollpanelen är, eller hur?

  • Välj inställningar "Nätverks-och delningscenter".

  • Välj i den vänstra kolumnen "Ändra adapterinställningar".
  • Välj din WiFi-adapter och klicka sedan på "Aktivera den här nätverksenheten".

Nu ska WiFi på din bärbara dator vara påslagen igen.

Drivrutinsproblem

Det finns ofta fall där WiFi-drivrutinen på din bärbara dator har problem. Så att WiFi-enheten inte kan köras ordentligt. För att hantera detta problem är allt du behöver göra att installera om WiFi-drivrutinen. Denna WiFi-drivrutin finns vanligtvis på CD: n som medföljer köpet. Eller om CD: n har gått vilse någonstans kan du ladda ner drivrutinen på den officiella webbplatsen för din WiFi-enhet. Men innan det måste du först känna till varumärket och typen av din WiFi-enhet. För att kontrollera det kan du använda det Speccy. Första nedladdningen här:

Piriform Produktivity Apps LADDA NER

När du har laddat ner, installerat och öppnat Speccy klickar du på avsnittet Nätverk. Det ser ut som märket och typen av enhet trådlös Jaka-adaptrar. nu måste du bara leta efter föraren på tillverkarens officiella webbplats.

Byt ut bärbar WiFi-adapter

Detta är den sista lösningen, men den mest praktiska och enkla. Om det visar sig att din WiFi-enhet verkligen är skadad kan du bättre köpa WiFi dongel USB. Detta verktyg ersätter funktionen trådlös adapter på din bärbara dator på ett mycket enkelt sätt. Du kopplar bara in den här lilla enheten hamn Din bärbara USB. Fortsätt att installera drivrutinen, så snälla. Din bärbara dator kan använda WiFi som vanligt. Priset är också överkomligt, vissa är till och med bara cirka 35 tusen. Men ApkVenue föreslår att du köper en bra, även om den är lite dyr. Förutom att vara mer hållbar är hastigheten också större. Så du kan surfa på internet smidigt och bekvämt.

Det här är några WiFi-problem som ofta bärs av bärbara användare. Dessa problem kan faktiskt hanteras på ett mycket enkelt sätt om vi först kan upptäcka problemet. Så skynda dig inte för att göra anspråk på garanti eller få service! Om du har upplevt andra problem med WiFi på en bärbar dator och ett mer praktiskt sätt att lösa dem kan du skriva dem i kolumnen kommentar nedan ja!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found