hur man skapar en whatsapp chatbot, lämplig för dem som har ett företag!

WhatsApp chatbot kan hjälpa dig att svara på alla inkommande meddelanden snabbt. Du kan anpassa svaret på meddelandet, både för personligt och för företag.

Den här gången, WhatsApp bli en av de applikationer som är mycket populära i vardagen, både för personligt bruk och för företag, gäng.

Om du har en online-verksamhet och kommunicerar med kunder via WhatsApp-applikationen kan du bli överväldigad av att svara på meddelanden från kunder en efter en.

Om du är överväldigad kan inkommande meddelanden staplas upp och du kommer att svara på meddelanden från kunder längre. Även om du kan skapa en WhatsApp chatbot för att svara på meddelanden automatiskt.

Skapa en WhatsApp Chatbot

Att använda funktioner Auto-svar, försök att använda en applikation för att skapa en WhatsApp chatbot, gäng.

WhatsApp chatbot är en typ av tredjepartsapplikation som du kan använda för att svara på varje ord du får från inkommande meddelanden.

Efter att ha fått ett inkommande meddelande skickar boten ett svarsmeddelande enligt orden i sin databas, gäng.

Med den här botten kan du inte bara svara på kundmeddelanden utan också svara direkt på meddelanden från vänner eller grupper. Ditt svar från WhatsApp är naturligtvis väldigt snabbt, gäng.

Använda AutoResponder för WhatsApp

En av applikationerna som du kan använda för att skapa en WhatsApp chatbot är AutoResponder för WhatsApp.

Denna applikation för automatisk svar kommer att svara på varje meddelande från avsändaren med ett svarsmeddelande från din WhatsApp.

På det sättet finns det ingen risk för att WhatsApp-applikationen förbjuds eftersom du inte skickar chattblaster utan bara skickar meddelanden till en mottagare, gäng.

  • Steg 1: Installera AutoResponder för WhatsApp-applikationen.

  • Steg 2: Öppna applikationen, klicka Meddelandeinställningar. Aktivera åtkomståtkomst för appen AutoResponder för WhatsApp. Klick Tillåten.

  • Steg 3: Klicka på plusknappen (+) längst ned till höger på skärmen. Ange de ord eller nyckelord du vill ha, klicka på kryssrutan.

  • Steg 4: Ange svarsorden som boten skickar. Klicka på kryssrutan.

  • Steg 5: Se till att båda knapparna är aktiva enligt bilden. Klart, okej.

När du tar emot ett inkommande meddelande enligt meddelandet som måste besvaras i botapplikationen skickar WhatsApp omedelbart svaret som ordnades tidigare.

Du kommer också att se ett meddelande på skärmen när du får ett inkommande meddelande, tillsammans med svaret som skickas av WhatsApp-botten, gänget.

Använda Wabot

Regent är ett program som du kan använda för att skapa en WhatsApp-bot i Whatsapp-applikationen. Du kan ladda ner denna applikation på Playstore, gänget.

  • Steg 1: Ladda ner och installera Wabot-appen i Play Store.

  • Steg 2: Öppna Wabot-applikationen och registrera dig för att få inloggningsåtkomst till applikationen.

  • Steg 3: Logga in med det e-postmeddelande och lösenord som du angav tidigare. När du har loggat in klickar du på inställningar, aktivera sedan Tillgänglighet för Wabot.

  • Steg 4: Välj sedan Installerade tjänsteroch klicka sedan på Wabot-tillgänglighet. Aktivera, klicka OK.

  • Steg 5: Gå tillbaka till Inställningar, gäng. Klick Auto-svar, aktivera sedan Meddelandeövervakning.
  • Steg 6: Gå tillbaka till Inställningar igen. Aktivera sedan Status Bulk Sender, Auto Reply Personal och Auto Reply for Business, gang.
  • Steg 7: Klicka på ikonen hamburgare, välj Gruppera autosvar. Klicka på plusknappen (+), fyll i gruppnamnet och beskrivningen. Spara.
  • Steg 8: Klicka på ikonen hamburgare igen och välj sedan Auto-svar. Klicka på plusknappen (+) och mata sedan in nyckelord som trigger till Auto-svar.

  • Steg 9: Välj den grupp som du tidigare har skapat och aktivera sedan statusen Auto-svar, gäng.

  • Steg 10: Skriv önskat svar på meddelandet. Du kan också lägga till anpassning så att det skickade meddelandet inte ser ut som ett bot-svar. När du är klar klickar du på Spara.

Efter att ha slutfört installationen av boten skickar WhatsApp-applikationen automatiskt ett meddelandesvar för varje inkommande meddelande som innehåller nyckelordet tidigare, gäng.

Det var, gäng, en applikation som du kan använda för att skapa en WhatsApp-bot. Du kan också få det enkelt i Play Store, gäng.

Med WhatsApp-botten kan du svara snabbt på alla inkommande meddelanden. Så dina vänner eller kunder kommer inte att känna att du är långsam att svara.

Läs också artiklar om WhatsApp eller andra intressanta artiklar från Tia Reisha.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found