brådskande! det här är det mest kompletta sättet att använda Android-enhetshanteraren

I den här artikeln granskar ApkVenue igen hur man använder Android Enhetshanteraren och förklarar också några mycket viktiga saker som måste göras av ni Android-smarttelefonanvändare.

Vem älskar inte sin egen Android-smartphone, än mindre köpte den från de hårt förtjänade pengar han har arbetat för länge. Tänk på det, priset på själva smarttelefonen är inte billigt du vet. Så naturligtvis tar vi hand om våra älskade smartphones mycket bra, även om det fortfarande finns många fall av att förlora smartphones. Oavsett på grund av att glömma, falla av misstag, verkligen bli stulen och andra orsaker.

Så för dig Android-användare är du naturligtvis bekant med Android Device Manager. Den här gången vill ApkVenue återvända till granskningen hur man använder Android Enhetshanteraren och förklarar också några mycket viktiga saker som du måste göra av dina Android-smarttelefonanvändare.

  • Hur man spårar och fotograferar din förlorade smarttelefontjuv
  • 5 bästa sätten att hitta en förlorad smartphone

BRÅDSKANDE! Detta är det fullständiga sättet att använda Android Device Manager

1. Vad är Android Device Manager?

Android Enhetshanterare eller ADM är en programvara tillverkad av Google, som låter dig spåra en förlorad Android-smartphone, torka data på distans, skydda när smarttelefonen är på fabriksåterställning kraft och kan till och med låsa smarttelefonen så att den inte kan användas av tjuvar.

2. Så här aktiverar du Android Enhetshanteraren

I standard, Android Enhetshanteraren på de senaste mobiltelefonerna är faktiskt redan aktiv. För ytterligare alternativ, som att radera data på distans, måste du dock aktivera det själv. Du kan komma åt via "Google-inställningar"som finns på huvudmenyn > välj sedan "säkerhet" > Se till att "Lokalisera den här enheten"och"Tillåt fjärrlås och radering aktiverad.

Om du aktiverar fjärrlokalisering av den här enheten kan Google spåra var en Android-enhet befinner sig. Medan Tillåt fjärrlås och radering betyder det att låta Google fjärrlåsa och radera data på din Android-enhet.

3. Använd alltid ett skärmlås

Denna triviala sak visar sig ha en stor inverkan på din säkerhet när du använder en Android-smartphone. Genom att använda skärmlås Det är bra Lösenord, PIN, mönster eller fingeravtrycksläsare. Naturligtvis kan en tjuv inte göra mycket, det enda sättet är att behöva göra fabriksåterställning.

Ta det lugnt, telefoner med Android OS 5.0 Lollipop eller senare är redan utrustade med funktioner Fabriksåterställningsskydd. Så när tjuven gjorde det fabriksåterställning genom menyn återhämtning, Smartphone kommer inte att användas för att verifiera ägandet med ett Google-konto som tidigare användes på smarttelefonen.

4. Se till att GPS och tillstånd till åtkomstplats beviljas

Android OS är utrustat med individuella applikationsbehörigheter, där du kan tillåta eller inte tillåta de behörigheter som begärs av applikationen. Ibland avaktiverar vi medvetet viktiga funktioner som GPS, synkronisering och till och med internetdata. Vad är då användningen av en sofistikerad smartphone om dess egna funktioner är begränsade? Så, se till att din GPS alltid är aktiv. För att aktivera GPS kan gå igenom Snabbinställningar eller via inställningsmenyn.

5. Övriga krav krävs

Så att Android Enhetshanterare kan användas optimalt måste din Android-smartphone uppfylla följande krav.

  • Enheten är aktiv och redan logga in med ett Google-konto
  • Android-enheten måste vara ansluten till internet, så se till att du inte inaktiverar data
  • GPS är på och tillstånd till åtkomst till plats beviljas
  • Tillåter ADM att söka efter enheter (aktiverat som standard standard)
  • Tillåter ADM att låsa enheten och radera data (inaktivera som standard standardså se till att du aktiverar det)

6. Hur man spårar en förlorad smartphone med Android Device Manager

För att spåra en förlorad Android-smartphone kan du använda en webbläsare antingen på en bärbar dator, PC och smartphone eller via Android Device Manager-applikationen. För webbläsaralternativ besök: //www.google.com/android/devicemanager. Logga sedan in med samma Google-konto som används på en Android-smartphone.

ADM-webbplatsen spårar Android-telefonens plats, komplett med en karta tillsammans med platsens namn, tillsammans med information om när den senast användes och den uppskattade noggrannheten för dess plats. Du kan zooma in på kartan för att bekräfta att Android finns.

7. Android Device Manager-funktioner

Nu kan du välja Android-smarttelefonen som du vill spåra om du har mer än en Android-smartphone som använder samma Google-konto. Sedan kan du spåra platsen för den förlorade Android-smarttelefonen. Det finns tre val du kan göra på en förlorad smartphone, nämligen ringa, låsaoch radera.

Ringa

Du kan att torka eller ring på Android-smarttelefonen, som när någon ringer. Ljudet från telefonringen ringer vid maximal volym i 5 minuter trots att din Android-smartphone är i ett tillstånd tyst.

Låsa

Du kan också låsa en förlorad Android-smartphone med ett lösenord, även om du inte tidigare använde ett lösenord. Med detta nödgenererade lösenord kan åtminstone tjuven inte använda eller se data på smarttelefonen. På så sätt minskar risken för missbruk.

Radera

Denna funktion kommer raderar all data på den förlorade Android-smarttelefonen, inklusive foton, videor, inställningar och applikationer. Om du väljer Radera kan du inte längre spåra det med Android Enhetshanteraren. Det betyder att du är uppriktig att mobiltelefonen går förlorad. Men åtminstone dina data är säkra eftersom de raderas. Data lagrad på microSD kanske inte kan raderas av funktionen radera detta.

8. Var inte vårdslös när du letar efter en förlorad smartphone ensam

För övrigt förlorade Jaka en gång sin smartphone och försökte genast spåra den, olika försök gjordes trots att den var ganska farlig. Så det är bättre om du inte letar efter dig själv slarvigt. Ta åtminstone vänner eller polisen om du kan. Till slut var Jaka tvungen att vara uppriktig och göra det radera för att radera all data på smarttelefonen och glöm inte att blockera telefonnummer för att förhindra missbruk.

Vi vet inte säkert vad som ska komma, men var uppmärksam och vidta åtgärder hur man använder Android Enhetshanteraren ovan som ett räddningssteg. Vi kan åtminstone försöka och även om vi inte hittar det är all vår information säker och förhoppningsvis kan inte smarttelefonen användas eftersom den är låst. Finns det fler eller har samma erfarenhet? Dela gärna i kommentarfältet nedan.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found