enkelt sätt att skapa tabeller i Excel (Windows och Android)

Vet du inte hur du skapar en tabell i Excel? Koppla av, ApkVenue berättar hur du skapar tabeller i Excel både på Windows och Android.

När vi utför uppdrag eller jobb måste vi ofta presentera data i tabellform. Anledningen är att informationen kan se snyggare ut så att den är lätt att förstå.

En av programvara som ofta används för att skapa tabeller är Microsoft Office Excel. Vet du hur du skapar en tabell i Excel?

I den här artikeln kommer ApkVenue att berätta för dig hur man enkelt skapar en tabell i Excel både på Windows och din Android-telefon!

Varför göra tabeller i Excel?

Excel är en programvara utvecklad av Microsoft för att göra det lättare för oss att beräkna siffror och göra grafer.

Varje Excel-fil har ark, var är var och en ark består av kolumner och rader. Det är där vårt gäng kommer att göra borden.

Det är väldigt enkelt att skapa tabeller i Excel på grund av de olika fördelarna det har. En av dessa är antalet rader och kolumner som Excel har 1 miljon rader och 16 tusen kolumner.

Med denna funktion kommer vi enkelt att bearbeta stora mängder data. Dessutom är Excel utrustad med formler som är till stor hjälp för vårt arbete.

Jobb som att göra ekonomiska rapporter, göra närvarolistor och presentera data på rätt sätt kan göras mycket enkelt med hjälp av Excel.

Hur man gör en tabell i Excel

Med dessa olika fördelar har Excel blivit programvara ni är folket som gör borden. ApkVenue ger dig en handledning om hur du skapar tabeller i Excel, både på Windows och Android.

Så här skapar du en tabell på Windows (PC)

Vi börjar med att skapa en Excel-tabell i Windows. De flesta arbetar med databaserade rapporter med bärbara datorer eftersom de är mer flexibla.

Steg 1

Först måste du självklart först installera applikationen, gäng. Om du inte har det, ladda bara ner det på länken nedan!

Office-appar och affärsverktyg Microsoft Corporation NEDLADDNING

Steg 2

När nedladdningen är klar, öppna Excel-applikationen, välj Tom arbetsbok för att skapa en ny Excel-fil.

Steg 3

Du kommer att se det ursprungliga utseendet på Excel. Välj i navigeringsmenyn ovan Föra in.

Steg 4

Välj sedan menyn Tabell som ligger under orden Infoga.

Steg 5

Ställ in bordstorleken efter dina behov. Du kan ange rad- och kolumnkoordinater eller dra markören. Glöm inte att trycka på knappen OK.

Steg 6

Klart, ditt bord har skapats. Du kan ändra kolumnnamnet, gänget. Bortsett från det kan du också ändra utseendet på ditt bord genom att välja menyn Design som ligger längst till höger.

Hur man gör bord på Android (HP)

Därefter berättar ApkVenue hur man gör Excel-tabeller på en Android-mobiltelefon, gäng. Metoden är mer eller mindre densamma som på en bärbar dator, men ApkVenue kommer fortfarande att berätta i detalj!

Steg 1

Öppna först Excel-applikationen på din Android-telefon. Om du inte har det, ladda ner den här länken, gäng! Därefter öppnar du appen och öppnar den Tom arbetsbok.

Steg 2

När du är klar med att skapa den nya Excel-filen, tryck på uppåtpilen som finns i det nedre högra hörnet. Tryck på menyn Hem för att hitta en annan meny.

Steg 3

Välj meny Föra inoch välj sedan Tabell som ligger högst upp.

Steg 4

Flytta markören för att justera tabellstorleken efter behov. Du kan också anpassa bordet med olika menyer, varav en är Bordstil.

Det är gänget hur man skapar en tabell i Excel både på en bärbar dator och på en mobiltelefon. Lätt är inte sättet? Jaka är säker på att du klarar det på ett ögonblick!

Läs också artiklar om Excel eller andra intressanta artiklar från Fanandi Ratriansyah