Här är 8 sätt att enkelt fixa en skadad laddare

När HP-batteriet har problem? Laddarproblem? Oroa dig inte, du kan följa hur du fixar en skadad laddare nedan utan att behöva service.

Om det finns mindre problem när du laddar batteriet är du garanterat helt förvirrad. Antingen misslyckades det laddning totalt, långsamt eller procentandelen av batteriet som fluktuerar, måste du känna dig yr och otålig.

Inte sällan drar människor omedelbart slutsatsen att om det finns ett problem med laddningen betyder det att mobiltelefonen börjar gå sönder. Men inte nödvändigtvis fallet.

I själva verket kan de flesta laddningsproblem lösas enkelt utan att behöva gå till ett servicecenter, än mindre köpa ett nytt.

Därför, om det finns problem med laddning du, försök först några sätt att förbättra laddare följande innan du köper en ny.

Laddningsproblem? Här är 8 sätt att fixa en trasig laddare

1. Korrigera remsans position på USB-porten

Fotokälla: Foto: youtube.com

Om du är uppmärksam, i mitten hamn USB är en liten remsa. Remsan är ibland lös och gör USB-kontakten instabil. Det är det som ofta orsakar att mobiltelefoner inte laddas ordentligt.

För det måste du fixa det så att det återgår till rätt och stabil position. Det är enkelt, du behöver bara ta upp det lite med hjälp av en tandpetare. Detta trick fungerar för de flesta laddningsproblem.

2. Rengör dammet

Fotokälla: Foto: digitaltrends.com

Förekomsten av damm eller smuts är igensatt hamn USB kan också blockera strömmen. Försök att blåsa hårt manuellt eller använd ett sugrör.

Om den här metoden fortfarande inte fungerar, använd en luftkompressor på burk. En starkare luftström från kompressorn fungerar definitivt för att bli av med alla träskor hamn.

3. Byt ut kablar

Fotokälla: Foto: androidpit.com

Kabeln är den del av laddaren som lättast skadas. Detta gäller särskilt när kablar ofta lindas, böjs, dras eller lämnas inkopplade även om de inte längre används. Prova att byta kabel och se hur det går.

Köp inte kablar slarvigt. Välj strömmen enligt din laddare. Du kan se informationen på etiketten på din laddningsadapter. En sak till, försök att välja en tjock kabel så att den inte skadas lätt.

4. Använd rätt laddare

Fotokälla: Foto: pinterest.com

Även om kontakten är densamma kan inte alla laddare ladda ditt batteri såväl som den ursprungliga inbyggda laddaren. Nuvarande skillnader kan uppstå långsam laddning eller till och med batteriet är utsatt för läckage.

Om du behöver använda en universalladdare eller en annan mobiltelefonladdare bör du se till att laddaren har samma ström och spänning som din ursprungliga laddare.

Laddning från en kraftbank, bärbar dator eller annan källa kommer inte heller att vara lika optimal som laddning från originalladdaren.

5. Kontrollera batteriet

Fotokälla: Foto: phonadroid.com

Smarttelefonbatterier är inte utformade för att fungera optimalt för alltid. Normalt, efter två års ålder, börjar batteriet visa tecken på slitage. Du kan se detta tydligt.

Försök att stänga av smarttelefonen och ta ur batteriet. Var uppmärksam på om batteriet är svullen eller om det är urladdat vätska. I så fall är det dags för dig att köpa ett nytt batteri.

Glöm inte, köp originalet så att kvaliteten garanteras.

6. Uppgradera eller nedgradera

Fotokälla: Foto: edizon.net

Ibland, programuppgradering kan leda till laddningsproblem som tömning eller tömning av batterier långsam laddning. Om du stöter på den här typen av problem efter uppgradering bör du göra det nedvärdera säkerhetskopiera systemet programvara-din.

Utöver det, uppgradera kan också fixa en mängd buggar orsaken till laddningsproblemet. Vanligtvis känns denna effekt just nu uppgradera Android-systemet i sig. Medan uppgradera applikationen visar inte någon signifikant skillnad.

7. Stäng av smarttelefonen

Fotokälla: Foto: mobilebit.com

Är du van att spela på din mobiltelefon även när den laddas? Det är kanske det största problemet. Speciellt om den applikation du öppnar klassificeras som ett kraftförbrukande program. Denna vana gör att batteriet lätt läcker.

Det bästa villkoret för laddning är att mobiltelefonen är helt död så att batteriet kan ta en kort tupplur. Garanterad, den här metoden påskyndar laddningstiden avsevärt.

Om den inte är avstängd kan du åtminstone aktivera den flygplansläge.

8. Kalibrering

Batteriindikatorn är verkligen en mycket användbar funktion för oss att fastställa hur mycket ström som finns kvar. Denna indikator kan dock också vara fel.

Om denna indikator fel, fallet som ofta händer är att batteriet aldrig når 100% när det ärladdning. Eller batterilivslängden blev enkel släppa även om nyligenavgift. Att lösa detta problem är ganska enkelt, nämligen med hjälp av kalibrering.

Batterikalibrering kan göras antingen på en befintlig smartphone rotad eller inte. Här är hur:

Fotokälla: Foto: andoidcentral.com
  • Ladda inte smarttelefonen och låt batteriet ta slut tills det stänger av sig själv.
  • Slå på den och låt din smartphone stänga av sig själv igen.
  • Smartphone-laddningen är avstängd tills indikatorn visar nivån 100%.
  • Koppla ur laddaren.
  • Slå på smarttelefonen och se om indikatorn fortfarande visar siffran 100%. Om inte, ladda mobiltelefonen när den är PÅ tills den når 100%.
  • Koppla ur laddaren och starta om din smartphone. Upprepa punkt 5 upprepade gånger tills indikatorn når 100%.
  • När smarttelefonen är rotad, installera Baterry Calibration-applikationen och omstart. Kalibrera sedan batteriet med den här applikationen. Denna punkt kan skickas om din gadget fortfarande är på orörda.

Du kan ladda ner den här:

Appar Rengöring och tweaking NÃ © Ma LADDA NER
  • Lämna din smartphone och ladda inte den förrän batteriet tar slut helt och enheten stänger av sig själv.
  • Ladda din smartphone när den är avstängd och manipulera den inte förrän den når 100%.

Nu ska batteriindikatorn vara tillbaka till normal. Lycka till med tips om hur du fixar en skadad mobiltelefonladdare, och glöm inte att skriva ner din upplevelse i kommentarfältet, OK!