8 saker som kan få din dator att krascha på sex månader

Genom den här artikeln vill vi berätta om 8 saker som kan krascha din dator på bara ett år. Om du inte vill att det ska hända, läs den här artikeln tills den är klar.

En hållbar dator är allas dröm. Det känns som att ha en dator med kvalificerade specifikationer och lång komponents hållbarhet kan öka självförtroendet och produktiviteten. Men har du behandlat din hemdator ordentligt? Eller kanske du till och med ger en stor risk så att din dator har möjlighet till kort livslängd?

Genom den här artikeln vill vi berätta om 8 saker som kan få din dator att krascha på bara ett år. Om du inte vill att det ska hända, läs den här artikeln tills den är klar.

  • Dessa är de 10 farligaste hackarna i världen (Psst ... Det finns indonesiska hackare, du vet)
  • Detta är resultatet om du trycker på F5-tangenten för ofta
  • Vilka mystiska saker händer när vi trycker på avstängningsknappen på datorn?

8 saker som kan få din dator att krascha på bara ett år

1. Dålig ventilation

Alla datorer och bärbara datorer kräver luftventilation kapabel. Ser nästan ingen dator ut med hölje utan lufthål, eftersom det behöver bra cirkulation för temperaturens skull hårdvara vem är vaken. De flesta av oss ägnar mindre uppmärksamhet åt detta problem genom att placera datorer på vilken plats som helst. Faktum är att datorer behöver tillräckligt med utrymme för att absorbera kall luft och bli av med värmen från insidan. Positioner som under ett bord eller mot en vägg är positioner som vi bör undvika.

2. Dammet ackumuleras

Det finns ventilation, naturligtvis finns det också en fläkt. En bra dator bör också ha ett bra kylsystem. Utrustad med en fläkt som ständigt går med ren ventilation. Med tiden kommer dessa fans oundvikligen att fyllas med irriterande damm. Var kom det envisa dammet ifrån? Naturligtvis för att du håller det under ett bord fullt av smuts eller om du väljer de håriga och håriga djuren utspridda över hela rummet. Effekten av detta ackumulerade damm kommer naturligtvis att minska datorns prestanda på grund av temperaturen hårdvara blir utom kontroll och tenderar att eskalera.

3. Lösa / skadade kablar

Det här är vad vi gillar att ignorera, kabelkvalitet i datorn. Försök att erkänna, du har aldrig märkt att kablarna fräser på datorn, eller hur. Faktum är att den här kabeln har en stor roll för att förkorta datorns livslängd om den inte är installerad.upprätthålla väl. Lösa kablar eller till och med skador från att bli bitna av råttor kan hota säkerheten för hela datorn, eftersom de öppnar stora luckor mot vattenintrång eller kortslutning.

4. Power Surge

Vissa hus är i en instabil nätverksposition. Ibland har elen rätt spänning, ibland faller den plötsligt och kan bli högt som ett resultat av naturliga händelser som blixtnedslag. Datorer som är direkt anslutna till strömbrytaren i frånvaro stabilisator har en mycket hög risk att skada hårdvaran inuti. El som sjunker plötsligt och regelbundet kan skada dessa komponenter, särskilt plötsliga spikar.

5. Stäng av

Detta är också en av de situationer som många redan vet det plötsligt strömavbrott kan långsamt döda hårdvara. Hårdvara Den som känner störst nackdel i denna situation är HardDisk på grund av risken för dataförlust och komponentskada. SSD-enheter kommer också att känna samma risk, med tanke på att denna komponent hanterar känslig datalagring.

6. Batteriläckage

Dessa tips är specifikt för dig som använder en bärbar dator. Vi har gjort flera artiklar som diskuterar hur man sköter om ett laptopbatteri i en artikel med titeln 5 tips för att ta hand om ett icke-avtagbart bärbart batteri för att göra det längre. Dessutom läser du om kontroversen med att hantera bärbara batterier, oavsett om batteriet kan tas ut från den bärbara datorn eller inte genom en artikel med titeln Ska jag ta ut batteriet från min bärbara dator för att göra det längre?.

7. Fysisk skada

Har din dator slagits eller fallit under användning? Det är ingen hemlighet, om detta tillstånd verkligen har en stor risk. De komponenter som är mest hotade när din dator upplever stora stötar är hårddiskar och optiska media som DVD-ROM-skivor, eftersom dessa komponenter har rörliga delar i sig. Om det finns en chock som överskrider toleransen, finns det en stor risk för friktion inuti och att skada hela komponenten. Faktum är att det nu finns en HardDisk i formen SSD en utan rörliga delar i den, men att skaka upp en dator onormalt är verkligen fortfarande en risk, eller hur?

8. Störning på grund av programvara

Gör inga misstag, programvara det problematiska men fortfarande igång, eller till och med virus, har också en stor roll för att minska livslängden på din dator. Virus eller programvara den problematiska kommer att äta resurs stor volym och aktiverar processorn högt. Detta resulterade hårdvara som Bagge och processor värma lättare och minska motståndet hos dem.

Det är 8 poäng om vilka saker som kan få din dator att krascha på bara ett år. Finns det några poäng du har missat? Glöm inte att dela med sig din erfarenhet i kommentarfältet nedan.

Källa: Makeuseof


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found