2019 bästa applikation och webbplats för hoaxnyhetsspårare, anti-hoax-generation!

I allt högre grad ökar hoaxes och kan lura dig med fel information. För att undvika detta kan du se rekommendationerna för applikationer och webbplatser för bluffspårning nedan!

Gillar du att läsa nyheterna varje dag?

Du kan läsa nyheter med olika medier, från tidningar till applikationer. Men nyheterna som vi känner till idag är inte så säkra.

Många medier sprider bluff eller falska nyheter. Speciellt om du letar efter nyheter via sociala medier.

För att undvika bluffar kan du använda en bluff nyhetsspårare eller webbplats som rekommenderas av ApkVenue nedan!

Bästa Hoax News Tracker-appen 2019

Bluff eller falska nyheter är en falsk information som görs som om den är sant. Till skillnad från rykten eller skvaller skapas och sprids bedrägerier medvetet.

De första bluffarna påträffades 1661 i fall Trummis av Tedworth, berättar om John Mompesson som hemsöks av ljudet av trummor varje natt.

Men till slut avslöjade en författare att rösterna bara var ett trick.

Citerat från Kumparan, ordet hoax användes bara runt 1808 som kom från ordet "hocus". Hocus har betydelsen av en förtrollning som används i magiska shower.

Indirekt betyder bedrägeri att bedra andra människor. Hoaxes fortsätter att existera idag och går in i teknikens värld.

I Indonesien lyckades Kominfo hitta 1224 bluffar från olika nyhetsinnehåll för perioden augusti 2018 till mars 2019.

Antalet bedrägerier har fortsatt att öka, särskilt sedan starten av den indonesiska presidentvalsprocessen 2019 som har utlöst spridningen av falska nyheter och hatprat. Olika hoaxes har dykt upp på sociala medier.

Naturligtvis kommer du att bli irriterad om du äter bluffnyheter, därför behövs en bluffspårare så att informationen du får är sanningen.

Här är några applikationer och webbplatser som du kan använda för att upptäcka hoaxes:

1. Vänd tillbaka hoax

Först är webbplatsen Vänd tillbaka hoax, en online-community-webbplats vars roll är att bekämpa falsk information på internet.

Du kan rapportera nyheter som du uppskattar som bluff och har en negativ inverkan på läsarna. Du kan komma åt webbplatsen på turnbackhoax.id.

För att rapportera måste du bara välja 'Rapportera hoax' som är högst upp på sidan. Ange sedan all information som behövs för bluffnyhetsrapporten.

Du kan också ladda upp ett foto eller filer som du vill rapportera. Kom igen, stödja motståndet mot bluffar, gäng!

2. Cekfakta.com

Nästa är Faktakontroll, en annan webbplats för att spåra bedrägerier genom att rapportera dem. Denna webbplats kommer att ge dig sanningsenlig information om många nyhetsämnen.

Faktakontrollwebbplatsen är ett samarbete med faktakontroll som skapats av MAFINDO eller Indonesiska Anti-Slander Society.

Denna webbplats samarbetar med flera onlinemedier som stöds av AJI och AMSI.

Du kan använda den här webbplatsen för att ta reda på sanningen om vissa nyhetsämnen eller för att rapportera nyheter. Trevlig!

3. BaBe

Brud är en nyhetsapplikation som har en funktion för att upptäcka hoaxes. Den här funktionen kallas Hoax Filter som du kan komma åt i applikationen.

I den här funktionen kan du söka efter nyheter och det finns en förklaring om sanningen i nyheterna. Förutom att spåra hoaxes kan du läsa alla typer av informationsämnen här.

Kom igen, ladda ner ansökan gratis nedan.

Mainspring Productivity Apps NEDLADDNING

4. HBT - Hoax Buster Tools

Nästa hoax tracking-applikation är HBT - Hoax Buster Tools av MAFINDO. Du kan använda den här applikationen för att rapportera hoaxes.

Förutom rapportering kan du spåra text och bilder. Rapportering är ganska enkelt och du kan göra det på samma sätt som faktakontrollsidan.

Kom igen, ladda ner applikationen och rapportera falska nyheter!

5. HoaxEye Twitter

Sista är HoaxEye på Twitter, HoaxEye är inte en funktion utan ett konto på Twitter. Detta konto används ofta för att rapportera falska nyheter.

Sättet att rapportera till HoaxEye är av nämna HoaxEye-konto på nyheter om att du tvivlar på sanningen, då kommer HoaxEye att ge dig svaret.

Inte bara berätta om nyheterna är sanna eller ett bluff, utan också en viss förklaring om sanningen. Titta bara på profilen, @hoaxeye i twitter.

Det är den bästa hoax news tracker-applikationen och webbplatsen som du kan använda för att undvika falska nyheter.

Vilka appar eller webbplatser använder du ofta? Skriv din åsikt i kommentarfältet, ja. Vi ses i nästa artikel!

Läs också artiklar om Bluff eller andra intressanta artiklar från Daniel Cahyadi.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found