skillnaden mellan moba, rpg och mmorpg, måste spelare veta!

Om du gillar att spela spel måste du ha hört talas om genren RPG, MMORPG och MOBA. Här är skillnaderna mellan följande tre spelgenrer.

En av de flesta hobbys, nämligen att spela spel. Det har bevisats att det är väldigt roligt att spela spel. Bortsett från det är vissa spel till och med användbara för utbildning.

Om du gillar att spela spel måste du ha hört talas om genren RPG, MMORPG och MOBA. Vad menar du med det, vet du? Eftersom det visar sig att många har fel! Låt oss höra Jakas förklaring nedan så att du inte tar fel ...

 • Med Unreal Engine 4 släpptes det nya Tekken 7-spelet officiellt!
 • Att spela TEKKEN 7 kan få MILJONER av pengar! Hurså?

MOBA, RPG och MMORPG Game Genres Skillnader

Foto med tillstånd av: Bild: Natsume

Spelgenren spelar egentligen ingen roll, enligt Jaka. Oavsett vilken spelgenre du gillar är det varje spelares rätt. Men hävdar inte att du är en spelare, men känner inte till de spelgenrer som finns. Duh, naturligtvis blyg. Så att jag inte tar fel, här är förklaringen ...

Förstå RPG-genren

Fotokälla: Bild: CD Projekt Red

RPG står för Rollspel. Som namnet antyder, när du översätter det till indonesiska, kommer du i det här spelet att spela en konstgjord karaktär och leva en serie berättelser från den karaktären.

Enkelt uttryckt, ett spel som får dig att spela en viss karaktär. Det är redan en typ av RPG-spel.

Exempel på RPG-spel:

 • The Witcher 3
 • Suikoden 2
 • Final Fantasy XV

Definition av MMORPG-genren

Fotokälla: Bild: MMO

MMORPG står för Massivt multiplayer online-rollspel. I stort sett liknar det ett RPG. Var i detta spel du spelar en karaktär, genomgår sedan en serie berättelser.

Skillnaden är att här spelar du online. Så säg att du är det Bågskytt, sedan B så Svärdman, sedan C så Munk, sedan D, E och andra. Alla blir tillsammans fiktiva karaktärer och genomgår sedan en serie berättelser.

Exempel på RPG-spel:

 • RF Online
 • Ragnarok Online
 • Black Dessert Online

Definition av MOBA:

Fotokälla: Bild: Mobile Legends

MOBA står för Multiplayer Online Battle Arena. Man kan säga att det är en kombination av RPG och MMORPG, det är bara att man här inte går igenom en serie berättelser tillsammans. Men en arena tillhandahålls, då tävlar du mot andra spelare online.

En spelare som ofta har fel, MOBA har inget att göra med analog användning. Det är endast begränsat till kontrollvariationer. Så typ Mobile Legends och Mobile Arena som använder analoger, är fortfarande MOBA-genren.

Exempel på MOBA-spel:

 • Mobile Legends: Bang-Bang
 • Mobile Arena
 • DOTA 2

Hur är du nu tydligare, eller hur? Mellan RPG, MMORPG och MOBA som gillar du bäst? Dela ja! Åh ja, se till att du också läser artiklar relaterade till spel eller andra intressanta artiklar från 1S.

Baner: Mobile Legends

VISA ARTIKLAR