7 sätt att övervinna Google Play-tjänsten fastnat, enkelt!

Kan din Google Play-tjänst inte fungera? Måste repareras omedelbart, gäng. Så här hanterar du Google Play-tjänster stoppade, kolla in det hela!

Har du problem med Google Play-tjänster på din mobiltelefon?

För Android-användare måste du känna till Google Play, som används för att ladda ner alla typer av viktiga applikationer.

Men vad händer om Google Play-tjänster har problem och inte kan fungera korrekt?

Du kommer säkert inte att kunna ladda ner nya appar eller uppdatera appar längre. Detta kommer att vara mycket irriterande för Android-användare.

Du behöver dock inte oroa dig för att ApkVenue har det ett enkelt sätt att lösa Google Play-tjänster som sitter fast. Kom igen, se hela metoden!

Orsaken till att Google Play-tjänster har upphört

Fotokälla: Saung Net (Lär känna några av de faktorer som får Google Play-tjänster att stanna nedan).

Google Play är en digital innehållstjänst utvecklad av Google för enhetsanvändare med Android-operativsystemet.

Nu växer Google Play och blir mycket viktigt på Android-enheter. Den här tjänsten är också ett av systemapplikationerna som du inte kan ta bort.

Tyvärr, ibland användare upplever problem med sin Google Play, gäng. En av dem som oftast upplevs är 'Google Play-tjänster har slutat' skrivet i det korta meddelandet.

Om detta händer kommer du inte att kunna komma åt Google Play-tjänster. Det betyder att alla programuppdateringar inte heller är möjliga. Är det inte irriterande?

Detta kan hända av flera anledningar beroende på vilken Android-smarttelefonenhet du använder. Citat från Android Pit, här är orsakerna:

  • Felaktiga inställningar för tid och datum, du måste ställa in att tiden i enheten ska vara automatisk.
  • Problematisk internetanslutning.
  • Hända krascha på Google Play-tjänster.

Naturligtvis kan andra orsaker uppstå på din enhet så att Google Play-tjänster inte kan köras ordentligt.

Men du behöver inte oroa dig, för nedan har ApkVenue förberett en diskussion om hur man ska hantera Google Play-tjänster som stoppas.

Hur man övervinner Google Play-tjänster stoppade, använd rätt steg!

Så nu vet du vilka faktorer som orsakar att Google Play-tjänster plötsligt slutar?

Om du upplever detta problem och vill veta hur du löser Google Play-tjänster som stoppas av Xiaomi, Samsung eller andra HP-märken, kan du se den fullständiga förklaringen nedan.

1. Rensa Google Play Cache

Cachen är en tillfällig lagrad data som hjälper dig att gå tillbaka till föregående sida utan att behöva göra det ladda om.

Men ibland Denna cache kan vara problemet, så du måste rensa den. Metoden är ganska enkel.

Steg 1 - Ange appinställningar för Google Play Butik

  • Gå in på sidan Miljö på telefonen och välj sedan Appar. välja Google Play Butik.

Fotokälla: JalanTikus (Detta är ett av stegen för att övervinna Google Play Butik fast vid Samsung. Men du kan också tillämpa den på andra HP-märken).

Steg 2 - Rensa cache

  • välja Lagring, Klicka sedan Rensa cache.

Fotokälla: JalanTikus (Även om det låter trivialt kan rensning av cachen ibland lösa Google Play-tjänster, vet du).

Vid den här tiden har du lyckats rensa Google Play-cachen. Nu måste du bara öppna appen Google Play igen på din mobiltelefon. Det är lätt?

Men om det visar sig att stegen för att övervinna Google Play-tjänster som stoppats ovan fortfarande inte lyckas, kan du använda nästa metod nedan.

2. Rensa Google Play-data (det mest effektiva sättet att fixa Google Play-tjänster är fastnat)

Nästa är med ta bort Google Play-data på din mobiltelefon. Detta kommer att leda till att all data som lagras på Google Play raderas.

Google Play-appen är dock fortfarande installerad på din mobiltelefon. Sättet att ta bort det är ganska enkelt, du stannar följ stegen för att rensa cacheminnet.

Välj dock den här gången 'Radera data' i inställningar lagring. Öppna sedan Google Play igen och ladda ner eller uppdatera programmet igen.

Fotokälla: JalanTikus (Rensa applikationsdata är ett sätt att lösa Google Play Store fast vid Samsung eller andra HP-märken).

När uppdateringen är klar bör tjänsterna i Google Play kunna användas igen.

3. Återställ Google-konto

Letar du fortfarande efter ett alternativt sätt att lösa Google Play-tjänster som stagnerar? Om så är fallet kan du prova nästa metod, nämligen genom återställ Google-konto.

För mer information, se stegen nedan:

Steg 1 - Ange kontoinställningar

  • inställningar konto är inuti Miljö på din mobiltelefon.

Steg 2 - Välj ditt Google-konto och sedan Ta bort konto

  • Efter det, du ta bort Google-konto din från den Android-telefon som används.

Genom att radera ditt Google-konto återställs alla appar som är anslutna till ditt Google-konto.

För att komma in på ditt konto är allt du behöver göra att välja Lägg till konto i kontoinställningarna på din Android-telefon.

4. Tvinga stopp Google Play och Google Play Services

Om de tidigare metoderna fortfarande inte är effektiva för att lösa problemet med att Google Play-tjänster har slutat, är nästa sätt att göra Tvinga stopp Google Play och Google Play-tjänster, gäng.

Genom att göra detta steg kommer allt som görs av antingen Google Play eller Google Play Services att stoppas kraftigt och applikationen kommer att avslutas helt från bakgrunden.

Du kan tvinga stoppa Google Play via applikationsinställningssidan, som ApkVenue förklarade i hur man tar bort cacheminnet tidigare.

Under tiden, för hur du kan stoppa Google Play-tjänsterna är fortfarande densamma, behöver du bara välja en knapp 'Force Stop'.

Fotokälla: JalanTikus (Under tiden kan du också välja Force Stop för att stoppa Google Play-tjänster).

5. Ladda ner Google Play-uppdateringar

Ett annat sätt som är ganska trivialt, men kanske du ofta ignorerar det är av uppdatera ditt Google Play-program till en nyare version.

Du kan göra detta genom att slå på automatisk uppdatering så att Google Play inte missar versionen.

Att slå på automatisk uppdateringkan du ställa in den i Google Play-applikationen på följande sätt:

Steg 1 - Öppna inställningar i Google Play-appen

  • Du hittar inställningarna i Google Play-applikationen och klickar sedan på de tre ränderna i det övre vänstra hörnet. Klick inställningar.

Steg 2 - Aktivera automatisk uppdatering

  • Välj uppdatera appar automatiskt och välj sedan mellan Endast via Wi-Fi eller över vilket nätverk som helst.

Under tiden, andra alternativa sätt att uppdatera Google Play Store, kan du se i ApkVenues artikel nedan:

VISA ARTIKLAR

6. Stäng av VPN

En av orsakerna till dina problem med Google Play är användning av ett VPN som gör att Google Play-appen körs i en utländsk version.

Faktum är att denna VPN-applikation kan användas för att installera applikationer som inte finns i Indonesien. Ett exempel är ett spel som redan har släppts i sitt hemland.

Att använda en VPN kan dock orsaka fel och få Google Play-tjänster att sluta fungera.

Naturligtvis är det sätt du kan göra att stänga av VPN som redan är standard på din mobiltelefon eller via VPN-applikationen.

7. Starta om eller fabriksåterställ HP

Fotokälla: Android Soul (Den sista lösningen för att övervinna Google Play-tjänsterna fortsätter att stanna är att starta om eller Återställ Facrtory).

Det sista sättet du kan göra är starta om tills fabriksåterställ din mobiltelefon så att Google Play kan fungera som tidigare.

Starta om det först för att ta reda på om Google Play-tjänster kan köras.

Om du fortfarande inte kan, är det sista sättet att göra det fabriksåterställning. Du måste dock komma ihåg att en fabriksåterställning gör att all data på din mobiltelefon raderas.

Så se till att du är säkerhetskopiering innan du gör en fabriksåterställning. Vägen till fabriksåterställning är ganska enkel, du hittar den på sidan Ställa in alias Inställningar.

Det är så du kan hantera Google Play-servicestånd. Se till att du gör den bästa metoden i ordning.

Skriv din åsikt i kommentarfältet, ja. Vi ses i nästa artikel!

Läs också artiklar om Google eller andra intressanta artiklar från Daniel Cahyadi.