7 sätt att hantera förlorade signaler på en Android-telefon

Hur man hanterar en förlorad signal på en Android-mobiltelefon, riktigt enkelt, anti-komplicerat!

HP har ingen signal, vad är trasigt? Visst har du upplevt detta. Det känns riktigt irriterande om smarttelefonsignalen plötsligt försvinner och inte visas.

I själva verket är signalen från en Android-mobiltelefon en viktig faktor, särskilt för behovet av att kommunicera och utforska den virtuella världen, aka internet.

Inte ens sällan måste du kontrollera styrkan på anslutningsnätverket bara om signalen försvagas eller till och med plötsligt försvinner, som i fallet ovan.

Tja, för den här gången vill ApkVenue ge dig en lösning genom flera hur man hanterar förlorade signaler på Android-telefoner som kan användas i alla typer. Kom och se helt!

Hur man kan övervinna en förlorad signal på en mobiltelefon

Fenomenet med frekvent förlust av mobiltelefonsignaler har upplevts av ett stort antal smarttelefonanvändare. Detta stör naturligtvis användarnas rörlighet.

Det finns olika sätt att göra det, men inte alla är framgångsrika. Naturligtvis, för att ta reda på orsaken till nätverksförlusten, måste du först upptäcka smartphone-hårdvaran du använder eller nätverket där du befinner dig.

För mer fullständig information, läs ApkVenues diskussion nedan. Garanterad att du omedelbart kan förstå de intermittenta mobiltelefonsignalproblemen du upplever.

Varför kan signaler gå förlorade i mobiltelefoner?

Innan vi diskuterar hur man hanterar signalen som inte visas visar det sig att det finns flera faktorer som orsakar varför detta problem kan uppstå på din Android-mobiltelefon, gäng.

Så den här gången berättar ApkVenue några orsakar att HP-signalen försvinner som du kan se i sin helhet nedan.

1.Täckning utanför nätverksområdet (orsaken till signalförlust finns oftast)

Fotokälla: Bali-Developer (En av de vanligaste orsakerna till signalförlust är användarens position utanför täckningsområdet).

Utan att inse det visar det sig att positionen eller platsen där du är också är mycket inflytelserik, du vet, mobiltelefonsignalen som ofta går förlorad.

Det beror ibland på flera leverantörer har inte ett stort täckningsområde till avlägsna områden, så att mobilnätet kommer att begränsas till ett fåtal platser, gäng.

Inte bara i avlägsna områden utan även på ett antal platser som är upptagen med invånarna känner användarna ofta förlusten av mobilnät. Så se till att du använder en leverantör som täcker ett stort område, va!

2. Väderfaktor

Nästa orsak till signalförlust beror väderfaktor, gäng. I själva verket kan man säga att detta är en av de saker som de flesta av oss ofta upplever.

Anledningen är att inte alla telekomleverantörer i Indonesien kan fungera ordentligt och normalt under alla väderförhållanden.

Till exempel, när det regnar kraftigt, särskilt när det åtföljs av blixtar, gör detta tillstånd av någon anledning vanligtvis mobiltelefoner inget mobilnätverk tillgängligt.

Orsaker till att signal saknas på andra Android-telefoner ...

3. Nätverksreparation av operatörer

Fotokälla: Tribun Jogja (En annan anledning till att signaler saknas beror på operatörens nätreparationer).

För att alltid kunna erbjuda det bästa för sina kunder gör ett antal operatörer det ofta nätverksreparation för att förbättra servicekvaliteten.

Tyvärr visar sig denna underhållsaktivitet ofta vara en av orsakerna till att mobilnät försvinner eller till och med helt dör, gäng.

Innan du funderar på att köpa en ny Android-mobiltelefon för att du tror att din mobiltelefon är skadad är det därför bättre att först kontrollera om människor runt dig som använder liknande operatörer upplever samma sak.

4. Skada på Hårdvara HP

Orsaken till nästa signal som saknas beror på det finns skador på någon av komponenterna hårdvara Den här mobiltelefonen, gänget.

Jämfört med tidigare orsaker kan den här punkten sägas vara ganska dödlig eftersom du inte kan låta bli att byta ut skadade komponenter eller till och med köpa en ny mobiltelefon.

Men för att säkerställa att orsaken till det förlorade mobilnätverket verkligen orsakas av en HP-hårdvarukomponent är det bättre om du först frågar en expert.

5. Det finns en ansökan eller programvara den oroliga

Förutom hårdvara, problem på programvara Mobiltelefoner eller applikationer som används kan också vara orsaken till att nätverket går förlorat.

I vissa fall händer detta vanligtvis på grund av det buggar aliasfel i programvara eller applikationer.

Men om det visar sig att allt är bra kan du fixa det genom att läsa tips om hur du hanterar en signal som inte visas som ApkVenue kommer att diskutera längst ner.

6. Signalmottagare Oroliga HP

Mobilen har ingen signal, vad är trasigt, va? Ja du vet! Kanske beror det på mottagarsignal den problematiska, gäng.

Som vi vet, komponenter mottagarsignal detta har en mycket viktig roll för att ta emot signalen som sänds av sändaren.

Därför, om den här komponenten har problem, är det inte konstigt att mobiltelefonen i slutändan inte har något mobilnätverk alls.

Men du behöver inte få panik! Du förstår, du kan lösa problemen som orsakar att signalen går förlorad ovan på några få tips om hur man löser signalen som inte visas det följande.

Hur man övervinner den förlorade signalen på en Android-telefon

När signalen på din mobiltelefon plötsligt försvinner, måste du hitta problemet. Det finns två möjligheter, Simkort (leverantör) vilket är problematiskt eller Android telefon sig.

För att kontrollera om SIM-kortet är i problem är det enkelt att ta bort SIM-kortet från din mobiltelefon och installera det på en annan mobiltelefon.

Om SIM-kortet fortfarande inte fungerar på en annan mobiltelefon och inte visar någon signalindikator betyder det Ditt SIM-kort är problemet. Din mobiltelefon är bra och du kan försöka kontakta kundtjänstleverantör du.

Omvänt, om SIM-kortet fortfarande fungerar som det ska kan ta emot SMS eller samtal, betyder det att det inte finns något problem med SIM-kortet och problemet ligger på din mobiltelefon.

Här är några sätt att lösa problem på din mobiltelefon:

1. Starta om mobiltelefonen (det enklaste sättet att hantera förlorade signaler)

Fotokälla: Shutterstock (Ett sätt att hantera en förlorad mobiltelefonsignal som du kan försöka är att starta om din mobiltelefon).

Förvirrad över hur man hanterar nätverksförsvinnanden på Xiaomi-mobiltelefoner eller andra märken?

Det här kan vara mest enkelt och praktiskt för att lösa orsaken till den förlorade signalen. Genom att göra omstart, HP startar alla processer från grunden och söker automatiskt efter nya nätverk.

Att göra startar om HP kan också lösa olika problem som uppstår på våra smartphones. Inklusive en av dem, hur man hanterar långsamt internet!

2. Flygplansläge

Sättet att övervinna nästa signal som inte visas är att helt enkelt aktivera funktionen Flygplansläge eller flygplansläge på din mobiltelefon.

Efter det, lämna det ett tag och inaktivera sedan läget igen, gäng.

På det sättet kommer Android-smartphones att leta efter en ny, bättre 4G LTE-nätverksserver. I själva verket har denna metod också använts i stor utsträckning och visat sig effektiv.

Åh ja, för er som letar efter ett sätt att hantera förlorade signaler från Telkomsel eller andra leverantörer, kan du verkligen prova den här metoden!

Hur man kan övervinna andra saknade signaler ...

3. Kontrollera installationen av SIM-kortet

Om signalindikatorn inte visas också, försök kontrollera igen om du har installerat SIM-kortet i kortplatsen ordentligt.

Felaktig installation gör att SIM-kortet inte kan detekteras, vilket gör att signalen inte visas.

Det gör inte bara att mobiltelefonsignalen försvinner, ett fel vid placering av SIM-kortet kan också ha potential att skada komponenter hårdvara Mobilen eller själva SIM-kortet vet du. Så var försiktig!

4. Sök manuellt efter nätverk

Har du försökt manuellt söka efter nätverket för att lösa det förlorade mobilnätverket? Om inte, prova bättre nu!

Att välja ett nätverk manuellt är faktiskt väldigt enkelt. Först går du in Inställningar> Nätverk> Anslutningar> Mobilt nätverk> välj Operatör> Välj automatiskt.

I så fall försöker smarttelefonen också ansluta till det nätverk som har upptäckts. I vissa fall kan denna metod också hjälpa till att stabilisera och stärka mobiltelefonsignalen.

5. Dålig radiosignal

En förlorad signal kan orsakas av att vår mobiltelefon inte sänder rätt radiosignal. För att åtgärda detta måste du ange koden som den i bilden nedan knappsats Din mobiltelefon.

Sedan visas en menyvisning och väljer Telefoninformation. Efter det klicket Kör Ping Test sedan skrolla ner och välj LTE / GSM auto (PRL). Sedan knacka på knappen Stäng av radio.

När alla processer är färdiga omstart Din mobiltelefon och se ändringarna. Kontrollera hur ditt nätverk är efter att ha följt hur du fixar signalen som inte visas ovan.

Du kan också prova detta för dig som letar efter sätt att förbättra din mobiltelefonsignalfångare!

6. Byt SIM-kort till en annan mobiltelefon

Fotokälla: RSInews (Du kan försöka byta SIM-kort till en annan mobiltelefon för att försöka lösa signalen som inte visas).

Tja, om dessa fem metoder fortfarande inte fungerar för att återställa Android-signalen som plötsligt försvinner, kanske din mobiltelefon är den med problem.

För att säkerställa att din mobiltelefon har ett problem eller inte kan du byta SIM-kort mot någon annans mobiltelefon.

Tja, om det visar sig att ditt SIM-kort är bra när det används på någon annans mobiltelefon, betyder det fixera Din mobiltelefon har problem, gäng!

Ta din mobiltelefon till närmaste servicecenter. Föreslog Jaka hmm du tjänar på en officiell plats så det är säkrare.

7. Kontakta kundtjänstoperatören

Vill du ge upp HP-problemet utan någon signal som du upplever? Inte än! Det finns fortfarande ett sätt att övervinna signalen som inte visas som du måste försöka.

Om du har gjort de sex metoderna ovan och din mobiltelefonsignal fortfarande försvinner, är det troligt att felet är hos din tjänsteleverantör.

Kanske är deras nätverk i trubbel och operatören inser inte att det finns ett problem i ditt område.

Tjänsteleverantörer svarar vanligtvis omedelbart på klagomål från kunder. Håll kontakt med din operatör tills de gör nätverksreparationer i ditt område.

Så det är en samling orsaker och sätt att hantera förlorad 4G-signal på en Android-mobiltelefon som ApkVenue kan ge dig. Förhoppningsvis kan det lösa de förlorade signalproblemen som du stöter på.

Om du har frågor, tveka inte att skriva dem i kommentarfältet nedan. Lycka till och lycka till killar!

Läs också artiklar om Android eller andra intressanta artiklar från Chaeroni Fitri.