Kan du inte läsa SIM-kortet? detta är orsaken och hur man fixar det

SIM-kortet kan inte läsas av mobiltelefonen när det används? Här har ApkVenue tips för att övervinna oläsliga SIM-kort för alla typer av Android-telefoner.

SIM-kortet blir plötsligt oläsligt när det används? Visst är du verkligen frustrerad, speciellt om du är i en nödsituation, eller hur?

Det kan inte förnekas att oavsett hur sofistikerad smarttelefonen du har, kommer den definitivt inte att kunna användas optimalt utan närvaron av detta lilla objekt.

Tja, SIM-kortproblemet är oläsligt och upptäcks på själva Android-smarttelefonen, naturligtvis orsakas det av vissa orsaker.

För det, i den här artikeln kommer ApkVenue att diskutera om orsaker och sätt att hantera ett oläsligt SIM-kort på en Android-telefon. Lyssna noga, ja!

Varför kan inte SIM-kortet läsas? Detta är orsaken!

Har du ett oläsligt SIM-kortproblem hos Xiaomi, OPPO eller något annat Android-mobiltelefon, gäng?

Precis som hur man löser varför SIM-kortet inte har någon tjänst, måste problemet med att inte detekteras SIM-kort också lösas genom att veta orsaken.

Men mest av allt anledningen till att SIM-kortet inte kan läsas, det finns minst tre problem som du måste följa först. Vad är några av dem?

1. Åldern för att använda SIM-kortet är för lång

Fotokälla: psafe.com (SIM-kort upptäcks inte på HP vivo? Åldern för att använda ett för kort SIM-kort är en av anledningarna).

Varje artikel har naturligtvis sin egen livstid, inklusive SIM-kort som har en livstid olika, gäng.

Från och med 3-5 år kommer plast- och mässingsmaterialet på SIM-kortet att brytas ned och bli mindre lämpligt för användning, gäng.

Om detta fortsätter kommer detta tillstånd att förvärras och så småningom göra SIM-kortet oläsligt för smartphones.

2. SIM-kort i mässing är skadad

Fotokälla: psafe.com

Mässing är den viktigaste komponenten i ett SIM-kort eftersom det innehåller användardata.

Förutom att den skadas av tiden kan den här mässingen också skadas eftersom den ofta flyttas till en annan smartphone så att den får mer friktion.

Om du har ett oläsligt SIM-kortproblem på en OPPO-mobiltelefon eller till och med en iPhone kan du försöka komma ihåg hur ofta du flyttar SIM-kortet.

Andra orsaker till att SIM-kortet inte upptäcks ...

3. SIM-kort överhettas

Fotokälla: getdroidtips.com

Överhettningsproblem uppstår ofta på vissa Android-smartphones. Tja, en annan orsak till att SIM-kortet inte läses beror på detta problem, gäng.

SIM-kortets position, som i allmänhet ligger nära värmeböjande komponenter, får detta objekt att bli överhettas och förstör mässingen och uppgifterna på den.

Så för de av er som frågar varför HP inte kan läsa SIM-kortet efter att mobiltelefonen har överhettats, vet du nu svaret, eller hur?

Hur man kan övervinna ett oläsligt SIM-kort

Tja, nu vet du vad som orsakar att SIM-kortet blir oläsligt och upptäcks på din mobiltelefon, eller hur?

Vad händer om detta problem redan har uppstått? Det beror på att du inte bara kan komma åt internetnätverket med ett internetpaket utan att dina lagrade kontaktuppgifter sannolikt kommer att gå vilse.

Var inte panik! Problemet är att det fortfarande finns några knep hur man löser ett oläsligt SIM-kort att du kan prova följande, gäng.

1. Rengör SIM-kortet

Fotokälla: justaskgemalto.com (Rengöring av SIM-kortet är vanligtvis ett kraftfullt sätt när SIM-kortet är oläsligt).

Det första tricket för att övervinna den oupptäckta SIM-kortplatsen som du kan göra är att rengör SIM-kortet, gäng.

Öppna och ta bort det oläsbara SIM-kortet från kortplatsen och rengör det sedan från mikrodamm som fastnar och stör SIM-kortets prestanda.

I allmänhet görs detta med ett radergummi och gnuggar det försiktigt mot SIM-kortet i mässing.

Därefter kan du återaktivera din Android-smartphone och vänta på att SIM-kortet svarar genom att ansluta till mobilnätverket.

2. Stäng av din smartphone och prova ett annat SIM-kort

Fotokälla: komando.com (Inte säker på om SIM-kortet inte upptäcks på grund av skador på själva kortet? Prova den här metoden).

Om det fortfarande inte fungerar kan du försöka använda ett annat SIM-kort på din smartphone. Gör detsamma med ditt SIM-kort genom att sätta det på en annan mobiltelefon.

Om det visar sig att ett annat SIM-kort som används på din mobiltelefon fungerar är det troligt att skadorna är på ditt SIM-kort. På samma sätt, tvärtom.

Det här tricket i sig är ett av de enklaste sätten att ta reda på källan till skadan, gäng.

Hur man kan övervinna andra oläsliga SIM-kort ...

3. Återställ nätverk

Fotokälla: Ikeni.net

Om SIM-kortplats 2 inte upptäcks men SIM-kort 1 fungerar korrekt kan det vara så att problemet kommer från tjänsteleverantören som har ett fel så att SIM-kortet inte fungerar korrekt.

För att lösa detta problem kan du återställ nätverket på din Android-smartphone, gäng.

Om det inte kan varamiljö automatiskt kan du återställa manuellt via menyn Inställningar> Nätverk & Internet> Mobilt nätverk> Namn på åtkomstpunkter.

Här behöver du bara justera APN-inställningarna enligt nätverket och mobiloperatören som används manuellt.

4. Fabriksåterställ Android

Fotokälla: dignited.com

Om SIM-kortets oläsliga problem på Samsung eller andra mobiltelefoner fortfarande inte löses kan du Att göra fabriksåterställning Android för att återställa smarttelefonen till sitt ursprungliga skick som nytt.

Men om du vill göra knep för att hantera HP kan inte läsa detta SIM-kort, måste du åtminstone vara lite mer vaksam och försiktig, gäng!

Eftersom alla inställningar, inklusive konton och applikationer, raderas när du gör det fabriksåterställning. Så glöm inte att göra processen backa upp för viktig information först, ja.

5. Konsultation med kundtjänst

Fotokälla: salesforce.com (Den slutliga lösningen för att övervinna ett oupptäckt SIM-kort är att konsultera kundtjänst).

Det sista sättet att hantera ett oläsligt SIM-kort på iPhone eller Android är att besöka eller ringa kundservice mobiloperatör används.

Detta är det sista alternativet, även för de av er som inte vill ha risken för något värre för SIM-kortet. För så kan du vara lösa problemet direkt med experterna.

Tja, om SIM-kortet du använder visar sig vara riktigt skadat och vanligtvis inte kan användas längre kundservice kommer att erbjuda Alternativ för SIM-kortbyte.

Det är Jakas granskning av orsakerna och sätten att övervinna det SIM-kort oläsligt och fel på Android-smartphones, gäng.

Åh ja, faktiskt kan metoden ovan också tillämpas av de av er som kanske har ett SIM-kort oupptäckt problem på iPhone, gäng.

Om du har ytterligare frågor, tveka inte att ställa i kommentarfältet. Lycka till och lycka till!

Läs också artiklar om Android eller andra intressanta artiklar från Satria Aji Purwoko.