bärbar dator kan inte ansluta wifi? övervinna detta sätt!

Bärbar dator kan inte ansluta WiFi? Få det inte servad direkt! Följ stegen för att övervinna den bärbara datorn som inte kan ansluta till följande WiFi!

Bärbara datorer som inte kan ansluta till WiFi är en av de saker som användare av denna enhet ofta upplever. Tyvärr är det inte många som vet orsakerna och hur man kan övervinna dem.

Du kan också uppleva tider när du vill slutföra en uppgift eller arbeta, men en bärbar dator kan inte upptäcka, detektera WiFi eller kan inte anslutas, eller hur? Trots att Wi-Fi-anslutningen på din andra väns bärbara dator fungerar normalt.

Detta måste få dig att känna dig irriterad. Detta problem uppstår på grund av flera saker, till exempel oaktsamhet vid tidigare användning eller problem Wi-Fi-system de.

Nåväl, vid dessa tillfällen vill du definitivt veta, eller hur, hur man löser detta problem? Så här löser du en bärbar dator som inte kan ansluta Wi-Fi!

Bärbar dator kan inte ansluta Wi-Fi Windows 10

Det finns många anledningar till att bärbara datorer inte kan ansluta till WiFi, från och med fel , problem med internetleverantörer och så vidare.

Innan du försöker ansluta WiFi på den här nästa bärbara datorn, kontrollera först om din bärbara WiFi är aktiv eller inte. Kontrollera också WiFi-indikatorlampan, eftersom det kan vara hårdvaran som är skadad.

Du kan också försöka återställa router som du använder. Det mest extrema steget du kan göra är att installera om din Windows.

Om det fortfarande inte fungerar kan du försöka fixa en bärbar WiFI som inte kan ansluta nedan, gäng!

1. Internetnätverksinställningar

En av anledningarna till att den bärbara datorn inte kan ansluta till en hotspot eller WiFi är internetinställningarna som inte är helt rätt, gäng.

För att åtgärda detta kan du ändra inställningarna från manuell till automatisk. Följ stegen nedan!

Steg 1 - Gå in i Open Network and Sharing Center

 • Högerklicka på Wi-Fi-ikonen i skärmens högra hörn, välj Öppna nätverks- och delningscenter.

Steg 2 - Välj Ändra adapteralternativmenyn

 • Om du har öppnat menyn Öppna nätverks- och delningscenter, välj menyn Ändra adapteralternativ.

Steg 3 - Ange Wi-Fi-egenskaper

 • Högerklicka på WiFi-adaptern, välj den Egenskaper.

Steg 4 - Dubbelklicka på Internetprotokoll version 4

 • Dubbelklicka på Internetprotokoll version 4 (TCP / IPv4).

Steg 5 - Aktivera automatisk funktion

 • välja Hämta och IP-adress automatiskt och Skaffa DNS-serveradress automatiskt så att Wi-Fi kan söka efter IP-adress och DNS-inställningar automatiskt.

Så här hanterar du en bärbar dator som inte kan läsa WiFi eller inte kan ansluta alls. Om det fortfarande inte fungerar kan du prova nästa metod.

2. Ändra WiFi-kanalen

Nästa sätt att hantera en bärbar dator som inte kan ansluta till Windows 10 WiFi är att ändra Wi-Fi-kanalen.

Kanaler på WiFi har vanligtvis redan sina inställningar standard utan att behöva manipulera med det. Om det finns ett problem med WiFi på din bärbara dator kan det vara ett problem med det.

Tja, för hur man fixar en bärbar dator WiFi kan inte ansluta du kan se genom stegen nedan:

Steg 1 - Öppna Enhetshanteraren

 • Högerklicka på Windows-logotypen och välj den Enhetshanteraren.

Steg 2 - Ange Wi-Fi-egenskaper

 • Välj meny Netwok-adaptrar, leta efter WiFi-drivrutinen som har installerats på din bärbara dator, högerklicka och välj Egenskaper.

Steg 3 - Ändra Värde Blir Inaktiverad

 • Klicka på fliken förskott och byt ut värde Blir Inaktiverad. Starta sedan om den bärbara datorn och försök ansluta till ett tillgängligt Wi-Fi-nätverk.

3. Installera om Wi-Fi-drivrutinen

Kan vara, ursäkter varför den bärbara datorn inte kan ansluta WiFi beror på dess WiFi-drivrutin. Lösningen är att avinstallera drivrutinen och sedan installera om den.

Du kan också installera om WiFi-drivrutinen. Vanligtvis kan denna metod lappa de befintliga problemhålen, gäng.

Om sättet att hantera en bärbar dator som inte kan ansluta till WiFi inte fungerade måste du försöka göra det avinstallera drivrutinen.

Innan du avinstallerar, se till att du har drivrutinsfilen, gäng! Om du inte har en kan du stanna till den officiella webbplatsen för den bärbara datorn du använder.

Du kan också söka efter den drivrutin du behöver genom att använda programmet Driverpack-lösning som du kan ladda ner gratis nedan:

Appar Drivrutiner och smarttelefoner LADDA NER. Artur Kuzyakov

Om du går in i din bärbara serie kommer det vanligtvis att finnas en lista med drivrutiner som din bärbara dator behöver.

Så för hur man hanterar WiFi som inte vill ansluta till en Windows 10, Windows 8 eller Windows 7 bärbar dator, prova stegen nedan!

Steg 1 - Öppna Enhetshanteraren

 • Högerklicka på Windows-logotypen och välj meny Enhetshanteraren.

Steg 2 - Hitta drivrutiner

 • Leta efter de Wi-Fi-drivrutiner som har installerats på din bärbara dator. Du hittar den i avsnittet Nätverkskort.

Steg 3 - Högerklicka

 • Högerklicka på den drivrutin du vill avinstallera, välj den Avinstallera. Vänta på processen och starta om processen. När den bärbara datorn är på igen installerar du om Wi-Fi-drivrutinen.

4. Återställ anslutning om laptop inte kan ansluta WiFi

Om den bärbara datorn inte vill ansluta till WiFi och du hittar information begränsad åtkomst på ett Wi-Fi-nätverk kan det finnas många anledningar cache WiFi-data på bärbar dator.

Detta kan utlösa det buggar vid mottagning av WiFi-signal. För att åtgärda detta är vägen väldigt lätt, verkligen!

Du kan också prova detta sätt att fixa en bärbar WiFi som inte kan ansluta till Windows 7, Windows 8 eller Windows 10 om den bärbara datorn inte kan ansluta till vissa WiFi.

Steg 1 - Ange kommandotolken

 • Öppen Kommandotolken, antingen genom att öppna programmet eller trycka på knappen Ctrl + R och skriv ett ord cmd.

Steg 2 - Ange kommandon

 • Ange kommandot "netsh winsock återställningskatalog" och tryck stiga på.

Steg 3 - Ange kommandot igen

 • Fortfarande i samma kommandotolksfönster, ange kommandot "netsh int ipv4 reset reset.log" och tryck stiga på. Starta om din bärbara dator.

Det är 4 sätt att hantera en bärbar dator som inte kan ansluta WiFi. Efter att fixa den bärbara datorn WiFi är inte ansluten, kommer din bärbara dator att vara ansluten till WiFi-nätverket igen, deh!

Tror du att det finns ett annat mer effektivt sätt att hantera en bärbar dator som inte kan ansluta till WiFi, gäng?

Läs också artiklar om WiFi eller andra intressanta artiklar från Fanandi Prima Ratriansyah.