hur man fixar hårddisk dåliga sektorer i Windows

Hur du fixar en dålig sektor hårddisk kan göras med enkla steg. Kolla in förklaringen här så att du kan göra en dålig sektorreparation!

För de av er som dagligen använder en PC eller bärbar dator för att stödja skol- och arbetsuppgifter är ni säkert redan bekanta hårddisk. Denna komponent är mycket viktig eftersom den fungerar som ett datalagringsområde.

Även om den finns i en mycket stor lagringskapacitet, måste du också formatera hårddisken för att ta bort kvarvarande data från programvaran så att den inte är långsam.

Ett annat problem du kan uppleva med din hårddisk är dålig sektor vilket kan orsaka förlust av data på hårddisken.

Därför måste du veta hur man fixar en dålig sektor hårddisk så att du inte får panik när detta händer med din enhet.

Hur man fixar dålig sektor hårddisk enkelt

Dålig sektor är en term när det finns en sektor på hårddisken som skadas i form av inget svar på kommandon läsa (läs) också skriva (skriva) från en dator.

Dåliga sektorer kan orsakas av fysiska skador på alias hårda dåliga sektorer. Detta händer vanligtvis på grund av huvud från hårddisken vidrördes tallrik och skadade flera sektorer. Det kan också orsakas av damm som har trängt in eller hårddisken tappats. Tyvärr svårt dåliga sektorer kan inte repareras.

Å andra sidan kan dåliga sektorer också orsakas av programvara som har ett fel i operativsystemet. Detta kallas mjuk dålig sektor och kan fixas genom att göra lågnivåformat eller använd Windows Disk Check-programmet.

För att göra dålig sektorreparationmåste du först avgöra hur mycket skada hårddisken på din enhet. För att ta reda på det, lyssna hur man kontrollerar antalet dåliga sektorer på en hårddisk det följande.

Kontrollerar antalet dåliga sektorer på hårddisken

Om du kan kontrollera din hårddisk och få information om de dåliga sektorerna den har, upplever din enhet mjuk dålig sektor. Omvänt, om du inte kan göra kontrollen kommer hårddisken att drabbas hårda dåliga sektorer.

För att säkert veta antalet dåliga sektorer som upplevs behövs en ansökan. I denna förklaring använder ApkVenue EaseUS Partition Master Free Edition som kan användas för olika versioner av Windows-operativsystemet, till exempel Windows 7, 8 och 10.

Följande hur man reparerar dåliga sektorer hårddisk med EaseUS, särskilt för er som inte känner till den här applikationen.

1. Ladda ner EaseUS Partition Master Free Edition

 • Det första du behöver göra är att ladda ner appen via länken //www.easeus.com/partition-manager/epm-free.html. Som namnet antyder är denna applikation gratis, verkligen, gäng.

 • Se till att du är ansluten till en snabb internetanslutning så att nedladdningsprocessen är snabb. Om du är klar med det, installera och öppna programmet.

2. Utför dålig sektorreparation

 • Vidare, högerklicka på skivan att du vill kontrollera, till exempel disk F, och välj den Yt test.
Fotokälla: EaseUS
 • Den automatiska kontrollprocessen körs. Dåliga sektorer kommer att anges med Röd. Om det finns för många dåliga sektorer tar kontrollprocessen ett tag. Se till att du inte bråttom använder en bärbar dator.

Hur man fixar dålig sektor hårddisk

Om operativsystemet upptäcker dåliga sektorer, både hårda och mjuka, anses hårddisken på din PC eller bärbar dator vara oanvändbar. Som ett resultat riskerar du att förlora data och minska hårddiskens kapacitet.

Därför är det bättre om du alltid gör det säkerhetskopiera data. Du kan spara den på en säkerhetskopierad webbplats så att dina data alltid är säkra och tillgängliga så länge det finns en internetanslutning.

Men det finns fortfarande några hur man fixar en dålig sektor hårddisk som du kan försöka rädda hårddisken från skada.

Reparerar mjuk dålig sektor i Windows

Som ApkVenue nämnde ovan kan du fortfarande göra det dålig sektorreparation på hårddisken som upplever mjuk dålig sektor, särskilt om enheten fortfarande är tillgänglig.

Så här fixar du en dålig sektorhårddisk i Windows som upplever mjuk dålig sektor.

1. Säkerhetskopiera data
 • Det första steget du behöver göra är spara data som fortfarande kan nås och spara den på en annan hårddisk skyddad från skador.

 • Du kan försöka använda programvara för dataräddning för att återställa data som redan är förlorade eller raderade.

2. Kör CHKDSK-kommandot
 • För att köra kommandot CHKDSK, skriv cmd i Windows-sökfältet.
 • Klicka sedan på alternativ Kör som administratör.
 • Hur man reparerar en hårddisk dålig sektor med cmd är genom att skriva chkdsk e: / f / r / x och tryck Stiga på. Du kan ersätta bokstaven e med hårddiskbokstaven som du kommer att kontrollera.
Fotokälla: EaseUS
3. Formatera hårddisken
 • Öppen Utforskaren, då högerklicka på hårddisken som vill göras dålig sektorreparationoch välj Formatera.
 • Ordna filsystem som NTFS, kryssa i kolumnen Snabbformateringoch klicka Start.

När du har följt hur du åtgärdar en dålig sektorhårddisk som upplever mjuk dålig sektor ovan kan du återanvända hårddisken och spara dina data där.

Reparera hård dålig sektor i Windows

Om hårddisken upplever hårda dåliga sektorer, då kan du inte följa hur du reparerar en dålig sektorhårddisk som en erfaren hårddisk mjuk dålig sektor.

Sätt dålig sektorreparation det mest troliga är att göra lågnivåformat aka fysiskt format, dvs. återställ blockera, klungaoch sektor på hårddisken.

Tyvärr kan en vanlig dator eller bärbar dator inte göra det lågnivåformat på hårddisken. Om du fortsätter att göra det är risken också dödlig, nämligen hårddisken kan permanent skadad.

Därför finns det två saker du kan göra för att reparera dåliga sektorer som har hårddiskar hårda dåliga sektorer, det är överlämna hårddisken till en professionell officer som ska repareras, eller klona hårddisken fil till en ny hårddisk för att förhindra ytterligare skador.

Så här fixar du en dålig sektorhårddisk, båda på mjuk dålig sektor såväl som hårda dåliga sektorer. Du måste vara försiktig och försiktig när du gör det dålig sektorreparation så att ingen ytterligare skada uppstår på hårddisken.

Om du är osäker kan du ta din enhet till en expert för reparation. Således får du dator- eller bärbar datorprestanda som kommer att öka igen efter att du har reparerat hårddisken.

Läs också artiklar om Tech Hack eller andra intressanta artiklar från Sheila Aisya Firdausy.