Hur man kontrollerar IMEI Android- och iPhone-telefoner på Industriministeriet 2020

Kontrollera IMEI på din Android och iPhone så att du inte blockeras av regeringen. Se till att din IMEI för mobiltelefon har registrerats på industriministeriets webbplats. Så här, gäng!

Regeringen har officiellt verkställt det IMEI-blockeringsregler till smartphone eller HP BM (svarta marknaden) cirkulerar i Indonesien den 18 april 2020.

För dig som fortfarande känner dig osäker på din mobiltelefons äkthet, bör du kontrollera den omedelbart HP IMEI-nummer på industriministeriets webbplats.

På industriministeriets IMEI-kontrollsida kan du ta reda på om ditt HP IMEI-nummer har registrerats i regeringsdatabasen eller inte. Om det inte är registrerat är detta ett tecken på att din mobiltelefon är olaglig, gäng.

Hur kontrollerar jag IMEI för HP? Tja, här är Jakas recension hur man kontrollerar IMEI för den senaste Android och iPhone 2020 som du kan öva direkt.

Kolla IMEI för de senaste Android-telefonerna och iPhonerna för 2020

IMEI eller Internationell mobilutrustningsidentitet du kan säga som identiteten på en mobiltelefon. Denna unika kod som består av 15-16 siffror lagrar viktiga data, gäng.

I allmänhet är sättet att kontrollera IMEI på de flesta Android-telefoner likartat, men det finns också de som har sitt eget sätt att ta reda på, som iPhone och vissa typer av Android.

Är du nyfiken på hur? Kolla in följande fullständiga recensioner först!

Hur man kontrollerar HP IMEI för Telkomsel- och XL-användare

Du behöver inte bry dig längre! Nu tillhandahåller även indonesiska mobiloperatörer tjänster för kolla IMEI HP med telefonnummer installerad på din enhet.

För Telkomsel- och XL-tjänstanvändare kan du kontrollera IMEI för HP som har registrerats eller inte på ett enkelt sätt som följande.

1. Kontrollera HP IMEI för Telkomsel-användare

För Telkomsel-tjänstanvändare, som simPATI, AS-kort, Loop och Kartu Halo, kan du komma åt Dial-applikationen och trycka på *337# ring sedan.

Sedan väljer du ett alternativ 1. Kontrollera IMEI för att kontrollera IMEI-koden på din enhet. Vänta några ögonblick tills du får SMS.

Om IMEI är registrerat låter SMS "Kära kund. Din enhets IMEI-nummer har registrerats.".

2. Kontrollera HP IMEI för XL-användare

Under tiden för XL-tjänstanvändare kan du komma åt Dial och trycka på *123*817# tryck sedan på telefon. Sedan väljer du ett alternativ 1. IMEI-REGISTRERING och vänta på SMS.

Om du har registrerat dig får du ett SMS som läser "IMEI och ditt nummer är redan registrerade. Se till att ditt nummer alltid är aktivt med detta IMEI.".

Hur man kontrollerar IMEI för alla Android HP-märken

Det finns åtminstone tre sätt som du generellt kan använda för att kolla IMEI-nummerkoden på smartphone Android. Följande inkluderar:

1. Kontrollera IMEI med USSD-uppringningskod

Först kan du kontrollera IMEI via USSD-kod som anges i Ring-programmet i smartphone Android. Stegen är desamma som vid kontroll av kredit eller internetkvot, här.

Allt du behöver göra är att skriva USSD-koden *#06# på Dial-applikationen och ett IMEI-nummer pop-up visas automatiskt som visas nedan, gäng.

2. Kontrollera IMEI via inställningsmenyn

För det andra kan du också kolla igenom inställningarna på din Android-telefon för att få mer detaljerad information.

 • Öppen inställningar på din mobiltelefon och välj sedan ett alternativ Om mobil.
 • Välj sedan ett alternativ Status och sedan alternativ IMEI-information.
 • Du får fullständig IMEI-nummerinformation. Om din mobiltelefon har en funktion Dual sim då kommer det att finnas 2 IMEI visas på skärmen.

3. Kontrollera IMEI via fysisk mobiltelefon

För det tredje kan du också kontrollera den vanliga IMEI-koden tryckt på HP: s kroppkan antingen vara klistermärke fästs eller fästs direkt på kroppen.

Tja, på en Android-mobiltelefon med en avtagbar batterityp (avtagbar) Du kan se det när du tar ut batteriet som i bilden nedan.

ApkVenue använder till exempel HP LG V20 här!

När det gäller typen av Android-mobiltelefon med batteri ej avtagbar som de flesta nu kommer vanligtvis IMEI-koden att skrivas direkt på baksidan av kroppen.

ApkVenue använder till exempel HP Samsung Galaxy S10 + ja!

Hur man kontrollerar IMEI för en Samsung-mobiltelefon

Nu specifikt för mobiltelefonanvändare från Samsung, kan du kontrollera IMEI för Samsung HP genom inställningsmenyn, vet du. Så här i sin helhet:

 • Först öppnar du den inställningar Din Samsung-mobiltelefon, skjut sedan ner skärmen och tryck på menyn Om mobil.
 • Du kommer omedelbart att få all information om din Samsung-mobiltelefon, inklusive IMEI-numret.

Åh ja, du kan göra den här metoden på alla typer av de senaste Samsung-mobiltelefonerna som för närvarande finns tillgängliga. Lätt nog och inte för komplicerat, eller hur?

Hur man kontrollerar IMEI för Xiaomi HP

Precis som tidigare, för dig, Xiaomi-mobilanvändare, kan du kolla IMEI via inställningsmenyn som finns i MIUI-gränssnittet. Här är hur:

 • Gå först till menyn inställningar välj sedan ett alternativ Om mobil.
 • I alternativet Om mobiltelefon bor du skrolla till botten och välj sedan Status.
 • Nästa, för att ta reda på IMEI-numret på en Xiaomi-mobiltelefon, är allt du behöver göra att gå till alternativen IMEI-information.
 • Voila! Nu får du Xiaomi IMEI-informationen som visas nedan. Du får två IMEI-nummer eftersom den här mobiltelefonen har två slots Körkort.

Tja, detta steg gäller också för Kinesiska Android-telefoner andra, som Huawei, Honor, HTC och andra, gäng. Glöm inte att kolla listan över de senaste Xiaomi-mobiltelefonerna så att du inte blir lurad på KW-artiklar, här.

Hur man kontrollerar IMEI HP Vivo

Vivo är förmodligen ett av de mest populära HP-märkena i Indonesien. Så bli inte förvånad om många letar efter information om hur man gör det kolla IMEI HP Vivo. Här är hur:

 • Precis som tidigare är allt du behöver göra att gå till menyn inställningar sedan skrolla ner tills du hittar ett alternativ Fler inställningar.
 • Då måste du bara välja menyn igen Om telefon att veta information om mobiltelefon.
 • Nå, nu kan du ta reda på vilken typ av HP Vivo tillsammans med de två IMEI-numren som finns på din enhet. Det är enkelt, eller hur?

Du kan tillämpa metoden genom dessa tre steg på nästan alla de senaste Vivo-HP: erna som för närvarande cirkulerar.

Hur man kontrollerar IMEI för OPPO HP

Därefter kommer Vivo-bror från Kina, speciellt om det inte är OPPO. Här kan du också kontrollera IMEI för OPPO-mobiltelefonen genom att gå till menyn Inställningar genom att följa dessa steg:

 • Öppna menyn inställningar på din Oppo-mobiltelefon och välj sedan ett alternativ Om telefon.
 • Skjut sedan din mobiltelefonskärm ner till slutet och välj alternativet igen Status.
 • Du får all information om din mobiltelefon inklusive IMEI-nummer.

Denna metod är ganska vanlig, liknar stegen för att kontrollera IMEI för Xiaomi eller andra kinesiska märken. Du kan också ta reda på IMEI för OPPO via ringa med koden * # 06 #.

Glöm inte att kolla ditt IMEI-nummer! Bli inte lovad en OPPO-mobiltelefon till ett officiellt pris, men falsk kvalitet.

Hur man kontrollerar IMEI för HP iPhone och andra iOS

Slutligen, specifikt för iOS-baserade enheter, som iPhone och iPad, kan du ta reda på IMEI-numret på inställningsmenyn med följande steg:

 • Öppen inställningar på din iPhone-enhet och välj alternativet Allmän.
 • Välj sedan ett alternativ Handla om.
 • Rulla nedåt och ditt IMEI-nummer visas i kolumnen IMEI.

Hur man kontrollerar iPhone IMEI är ganska enkelt, eller hur? Inte bara det, du kan också se några iPhone IMEI-nummer på baksidan av mobiltelefonen. Enkel!

Bonus: Hur kontrollerar jag HP IMEI på industriministeriets webbplats, registrerad eller inte?

Reglerna för att blockera HP BM i Indonesien omfattar tre ministerier, nämligen Kominfo, Industriministerietoch Handelsministeriet, gäng.

För närvarande kan du också kontrollera IMEI-statusen för din mobiltelefon, oavsett om du är registrerad eller inte, med industriministeriets IMEI-kontrollsida (//imei.kemenperin.go.id/). Stegen är som följer.

Steg 1 - Kopiera HP IMEI-numret

 • Först stannar du kopiera IMEI-numret på HP Du har gått igenom flera metoder som ApkVenue granskade ovan. Om inte, allt du behöver göra är att gå till Dial-applikationen och skriva *#06#.

Steg 2 - Gå till industriministeriets IMEI-webbplats

 • Genom ansökan webbläsareDu måste bara besöka industriministeriets IMEI-kontrollsida (//imei.kemenperin.go.id/) och ange IMEI-numret i den angivna specialkolumnen.
 • I så fall trycker du bara på Stiga på såväl som Sök bredvid den.

Steg 3 - Registrerad HP IMEI eller inte

 • Om din mobiltelefon är officiell och registrerad visas en skärm "IMEI är registrerat i databasen för industriministeriet".
 • Under tiden, om din mobiltelefon är BM, aka olaglig, visas en skärm "IMEI är inte registrerat i databasen för industriministeriet" och kommer sannolikt att blockeras.

Med implementeringen av IMEI-blockeringsregler kanske några av er fortfarande har frågor angående denna fråga.

Från och med HP BM köpt före 18 april, effekten av utländska turisters mobiltelefoner, till hur man registrerar IMEI för HP som inte är registrerade eller köpt utomlands efter den 18 april, eller hur?

För att svara på denna fråga har ApkVenue förklarat följande punkter.

 1. HP BM eller de som köpts utomlands och har aktiverats med indonesiska operatörstjänster före den 18 april 2020, påverkas inte av IMEI-blockering och kan användas normalt.
 2. Mobiltelefoner från utländska turister som kommer till Indonesien fortsätter att fungera normalt när det har varit aktivera paketet roaming eller använda tjänsterna från en indonesisk tjänsteleverantör.
 3. IMEI-blockeringsschemat gäller också för Förlorad eller stulen HP, så att det inte kan återanvändas av andra. Denna blockering måste stödjas av ett bevis på förlust och rapportering till tjänsteleverantören.
 4. Alla HP BM, nya eller begagnade, aktiveras med indonesiska operatörstjänster efter den 18 april 2020 kan inte längre användas (kan inte använda mobilsignal).
 5. Till köp av HP från utlandet, det finns också ett sätt att registrera IMEI HP som inte är registrerat via punktskatt. Detta gäller endast de två enheterna som transporteras av passagerarebära för hand), var du ska rapportera och registrera IMEI på flygplatsen vid ankomst. Om varornas värde överstiger 500 US dollar kommer också tillämplig importavgift att tas ut.
 6. IMEI-blockering tillämpas endast på enheter HKT (mobiltelefon, handdatorer och surfplattor), ej för bärbara datorer.

Det här är några sätt att kontrollera IMEI för Samsung, Xiaomi, Vivo, OPPO och andra typer tillsammans med dina iPhone-användare och iOS-baserade enheter.

Så vet du redan att din enhet är officiell eller icke-officiell, här?

Glöm inte att skriva din åsikt i kommentarfältet nedan och ses på nästa JalanTikus.com-artikel!

Läs också artiklar om Blockera HP eller andra intressanta artiklar från Daniel Cahyadi