hur man blockerar olagliga wifi-användare på mobiltelefoner och bärbara datorer

Hur man blockerar okända WiFi-användare. Lämplig för IndiHome Fiber, IndiHome Huawei, TP Link användare, även tält WiFi!

Du måste behärska hur du blockerar WiFi-användare, med tanke på det ökande antalet fall av WiFi-stöld eller intrång från främlingar. Verkligen läskigt, eller hur?

Det kan inte förnekas, internetanslutningen har blivit primära behov för moderna människor i den tekniska eran som nu. Men för de som är fattiga i kvoterna görs alla medel för att fortsätta få tillgång till internet.

En av dem letar efter WiFi, oavsett om det är halal eller inte. Är det inte halal? Speciellt om det inte stjäl WiFi. Även nu finns det många hur man bryter in och stjäl WiFi-anslutningar, du vet!

Om du inte vill att din WiFi ska användas av främlingar och blir långsam, då ger ApkVenue dig några tips hur man blockerar WiFi-användare dig utan tillstånd.

Så här blockerar du WiFi-användare via Android och PC / Laptop

Jag vill inte ha det Internet anslutning Du är långsam eftersom din WiFi äventyras och används av främlingar utan tillåtelse?

Inte bara gör det långsamt, WiFi används också ofta av skadliga hackare för att stjäla dina personuppgifter. Hur som helst, riktigt läskigt, deh!

Det är precis rätt, gäng. I den här artikeln berättar ApkVenue några hur man blockerar WiFi-användare aka block tjuvar som tar ditt nätverk utan tillstånd.

Kolla in det!

Så här blockerar du WiFi-användare på Android-telefoner

Först och främst vill ApkVenue berätta hur du blockerar enheter anslutna till WiFi via appen Blockera WiFi Freeloader som du kan ladda ner gratis på din Android-telefon.

 1. Ladda ner och installera applikationen Blockera WiFi Freeloader via länken som ApkVenue tillhandahåller nedan:

 1. Se till att din Android-enhet ansluten till WiFi du. Öppna applikationen, ditt WiFi-namn visas automatiskt tillsammans med vilka enheter som använder det. Du kan göra Skanna om för att lugna alla användare.
 1. Du kan ändra status för dessa enheter. "Känd"för en enhet som du känner (kanske din familj eller vänner). Om du hittar en främmande enhet som du inte känner till, ändra bara status till"Främling".
 1. Gick in i Router Manager > Välj Blockera för att blockera enheten från ditt WiFi-nätverk. Enheten kan inte längre ansluta till din WiFi.

Så här blockerar du WiFi-användare på PC / Laptop

Nästa sätt att blockera WiFi blir lite mer komplicerat. Denna metod påstås dock vara effektivare för att blockera permanent.

I stort sett är riktlinjerna för att blockera WiFi-användare nedan, vare sig det är IndiHome, Firstmedia och så vidare exakt samma som Hur man begränsar WiFi-användare som du kan läsa det följande.

VISA ARTIKLAR

Du kan göra följande sätt för att blockera WiFi via PC på din mobiltelefon, men du behöver en applikation som är aktiv på en smartphone, nämligen WiFi-tjuvdetektor. Denna applikation används för att upptäcka enheter som är anslutna till din WiFi och visa fullständig information om dessa enheter.

Är du nyfiken på hur? Se omedelbart nedan!

 1. Ladda ner och installera applikationen WiFi-tjuvdetektor som du kan ladda ner gratis i Google Play Butik. Du kan också ladda ner direkt via länken nedan:

 1. Öppna och kör applikationen som vanligt. Klicka på Låt oss börja på programmets huvudsida för att börja skanna enheter som är anslutna till ditt WiFi.

 2. Vänta ett ögonblick tills skanningsprocessen är klar. Klick Enhetsinformation för att ta reda på vilken enhet som är ansluten till din WiFi-anslutning.

 1. Klicka på okänd enhet framväxande. Eftersom det inte finns någon annan enhet ansluten till WiFi kommer ApkVenue att ge ett exempel med Jaka (Xiaomi) -enhet.

 2. Enhetsinformationen kommer att visas. Skriv ner MAC-adressen enheten så att den kan blockeras.

Riktigt enkelt, eller hur? MAC-adressen ovan kommer att vara den viktigaste nyckeln för dig att blockera stygga utländska WiFi-användare.

Hur man blockerar IndiHome WiFi-användare

För närvarande använder många IndiHome WiFi, vare sig det är fiber, Huawei, till ZTE F609. Inte konstigt att detta är vad WiFi-tjuvar riktar sig mot, än mindre att komma ihåg IndiHomes senaste prislista nog dyr.

I den här artikeln kommer ApkVenue bara att förklara guiden om hur man blockerar WiFi IndiHome Fiber-användare, med tanke på att detta är den mest använda av sina användare. Utan att behöva länge, här är guiden!

 1. Slå på datorn, öppna sedan din favoritapplikation. Se till att din dator är ansluten till WiFi, gäng.

 2. I adressfältet, skriv din IP-adress. I Indonesien använder den i genomsnitt 192.168.1.1 eller 192.168.0.1. Om du inte känner till din IP-adress, använd kommandotolken, gäng.

 3. Du kommer in i modemkonfigurationssidan. Utseendet på denna sida kommer att skilja sig beroende på vilket modemärke du använder. Sätt in "administration"(standard) i kolumnen Användarnamn och Lösenord.

 1. Efter lyckad inloggning, gå in på fliken säkerhet på toppen. Sedan Välj MAC-filtrering i kolumnen till vänster.

 2. Aktivera MAC-filtrering aktiveradoch välj Svartlista på alternativ MAC-filtrering svartlista / vitlista.

 1. Välj MAC-adressfiltreringstabellen Lägg till. Ange MAC-adress från den enhet som du noterade tidigare.

 2. På kolumnen Starttid, sätt in 0 och 0. På kolumnen Sluttid, sätt in 24 och 0. Välj ett alternativ Inaktivera, om så är fallet, välj Tillämpa

Detta gör ägaren till MAC-adressen blockerad i 24 timmar aka kan inte komma åt din WiFi alls. Din WiFi är säker från tjuvar, okej!

Det är hur du blockerar dina WiFi-användare utan tillstånd genom att använda applikationen på en Android-mobiltelefon och via modemkonfigurationen på datorn.

Nu behöver du inte vara rädd för att din internetanslutning är långsam eller att ditt WiFi-nätverk äventyras och används av vem som helst. Lycka till!

Läs också artiklar om WiFi eller andra intressanta artiklar från Reynaldi Manasse.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found