10+ orsaker och sätt att kyla en het mobiltelefon

Orsaken till het mobiltelefon visar sig vara mycket. Här är en förklaring och hur man kyler en varm mobiltelefon!

Det finns många faktorer som orsakar het HP och du måste känna till de bästa tipsen och tricksna för att övervinna dem. Om inte, är det inte omöjligt att din smartphone kan hålla mer än 2 år, gäng.

Dessutom kan smartphones som värms upp snabbt göra oss obekväma, så du måste fixa det förutom hur man kan manipulera med ett smartphone-batteri.

Så, för att förhindra smarttelefonproblemen ovan som kan hända dig just nu, har ApkVenue några hur man kyler ner en het mobiltelefon. Vänligen lyssna och studera noga!

Orsaker till Hot HP Fast och hur man kan övervinna dem

Du kan ha upplevt problem med heta mobiltelefoner ofta, särskilt om din smartphone inte har kvalificerade specifikationer som kan undertrycka temperaturökningar.

Problemet är att detta tillstånd vanligtvis sprider sig till andra problem, inklusive ett som batteriet överhettas snabbt.

Men vad får exakt mobiltelefoner och batterier att överhettas? Och hur förhindrar du att din mobiltelefon överhettas snabbt? Här är diskussionen!

Varför kan HP snabbt värmas upp?

Innan du vet hur man hanterar heta mobiltelefoner är det en bra idé att känna till orsakerna först.

Således kan du vidta ett antal försiktighetsåtgärder så att du inte längre får problem med att batteriet värms upp snabbt eller mobiltelefonens kropp, gäng.

1. Spela spel för länge

Har du någonsin hört att spela spel kan få din mobiltelefon att värmas upp snabbt? Det visar sig att det finns en punkt också, du vet! Anledningen är att tunga spel som PUBG gör att din mobiltelefons GPU-prestanda fungerar mycket hårt.

Som ett resultat kan du inte ens undvika problemet med att batteriet snabbt värms upp, gäng. I själva verket får detta tillstånd ofta mobiltelefoner att värmas upp och batteriet tar slut snabbt.

Helst behöver du bara spela 1-2 timmar. Ta sedan en paus för din mobiltelefon så att värmen minskar. Detta kommer också att vara användbart för att få ditt mobiltelefonbatteri att hålla längre.

2. Att använda en streamingapplikation är för lång

Förutom att spela spel, titta på applikationer ström kan också göra att mobilen känns het om den används för länge.

Strömning behöver snabb internetanslutning, och det kräver ingen liten mängd ström.

Försök att komma ihåg hur många timmar du spenderade på att titta på Youtube. Dessutom finns det nu Netflix vilket också ger många serietitlar av hög kvalitet.

Så bli inte förvånad om din mobiltelefon värms upp snabbt när du surfar och sedan sprider sig till andra problem, inklusive ett av vilka batteriet snabbt blir varmt och tar slut, va!

3. Inställningar som ännu inte är optimala

Försök att kontrollera om dina mobiltelefoninställningar är optimala eller inte. Det kan vara, det finns inställningar som faktiskt gör att mobiltelefonen värms upp snabbt.

Exempelvis är skärmens ljusstyrka för ljus, för många widgets, använd levande tapeter vilket är slöseri med batteri och så vidare.

Förutom att mobiltelefoner och batterier värms upp snabbt kan dessa inställningar också få batteriet att ta slut snabbt även om det inte används, gäng.

4. Miljöfaktorer

En av orsakerna till att mobiltelefoner värms upp snabbt är miljöfaktorer, gäng! Undvik så mycket som möjligt direkt kontakt mellan din mobiltelefon och solljus.

Förutom att din mobiltelefon värms upp snabbt kan solljus också göra att pekskärmen inte fungerar ordentligt och orsakar att batteriet värms upp.

5. Uppdatera applikationer och programvara

Program som har buggar kan orsaka problem med din mobiltelefon, inklusive att mobiltelefonen och batteriet överhettas snabbt eftersom det använder en processor som är mindre än optimal.

Var därför flitig att göra det uppdatering ansökan ska göras genom att göra uppdatering, buggar som ingår i ansökan har ofta fixats av utvecklare.

Förutom uppdatering program som du använder, kom också ihåg att alltid göra uppdatering ditt operativsystem. Anledningen är att det kommer att bli många buggar som fixades efter att du gjorde det uppdatering.

6. För många applikationer som körs samtidigt

Du behöver också gänget för att kontrollera hur många applikationer du kör samtidigt. Ju fler applikationer du öppnar, desto mer sannolikt kommer din mobiltelefon att värmas upp snabbt.

Inte bara det, detta tillstånd kan också göra att ditt HP-batteri tar slut snabbt även om det fortfarande är nytt, vet du! För det är allt du behöver göra att stänga program som du inte använder.

Om du är lat att stänga en efter en kan du dra nytta av funktionen rensa den senaste appen vilket alltid finns i vilken mobiltelefon som helst.

7. Dålig batterikvalitet

Orsaken till heta mobiltelefoner och andra snabbt dränerande batterier, nämligen på grund av föråldrad enhet.

Om din mobiltelefons ålder är tillräckligt gammal kan det vara så att batteriets kvalitet har minskat, vilket gör att batteriet snabbt värms upp eller tar slut.

Om du använder en gammal typ av mobiltelefon där batteriet kan tas ut är det därför en bra idé att byta ut batteriet mot ett nytt.

Under tiden har de senaste HP-batterierna vanligtvis redan ett stort inbyggt batteri, så de kan inte bytas ut.

8. Svår signal

Det sista skälet som gör att mobiltelefoner och batterier värms upp snabbt är på grund av signalens svårighet. Speciellt när du spelar spel som kräver en stark signal kommer din mobiltelefon att värmas upp snabbt.

Vi rekommenderar att du använder ett Wi-Fi-nätverk så att anslutningen blir smidig och minskar belastningen på din mobiltelefon. Även om det inte finns någon signal kan du hitta en plats där du kan få den bästa signalen.

Hur man kylar en snabb het mobiltelefon

Efter att ha känt till orsaken kommer du säkert att fråga. Hur hanterar du en het mobiltelefon? ApkVenue kommer att dela kraftfulla tips för er vars smartphones och batterier verkligen är heta.

Här är tio hur man hanterar snabbt mobiltelefoner och batterier som överhettas vilket verkligen är effektivt för att minska "febern" på din smartphone. Se omedelbart metoden nedan.

1. Använd originalladdaren

Originalladdaren är skadad? Du vill spara pengar genom att köpa en billigare laddare, men det är oklart dess ursprung och kvalitet.

Att använda valfri laddare kommer faktiskt att äventyra ditt batteri och din smartphone, även om det är en av de viktigaste faktorerna som orsakar det batteriet och HP värms upp snabbt.

Var vana att alltid använda originalladdaren och om den är skadad, köp en ny originalladdare.

För att säkerställa att laddaren du använder är äkta och har ett bra strömflöde kan du använda en applikation Ampere.

2. Kontrollera WiFi-användning

Den här funktionen är nästan alltid aktiverad för dig, kvoten. Det finns ingen skada i det, att aktivera WiFi orsakar det inte direkt HP och batteri värms snabbt upp.

Men indirekt körs bakgrundsapplikationen automatiskt när smarttelefonen är ansluten till WiFi, vilket kan göra din smartphone varm.

Så att din wifi inte fortsätter att köra kan du använda ett program som heter Smart Wifi eller Wifi Sleeper.

Denna applikation kan vara en lösning för er som letar efter ett kraftfullt sätt att hantera en snabb överhettnings mobiltelefon.

3. Stäng av Bluetooth och GPS

Dessa två funktioner är bland de som vi sällan märker. Många smartphone-användare är Håll Bluetooth och GPS på även om den är i en position som inte används och behövs.

Dessa två funktioner kan faktiskt få din mobiltelefon att värmas upp snabbt. I så fall kan du inte undvika problemet med att batteriet snabbt värms upp, gäng.

Faktum är att användningen av dessa två funktioner som är kontinuerligt aktiva sägs vara orsaken till att mobiltelefonen är varm och att batteriet tappar snabbt, vet du!

Så se till att du stänger av dessa två funktioner om du inte behöver dem längre.

4. Minska multitasking

Alltmer gudomliga smarttelefonspecifikationer erbjuder tokcerprestanda för multitasking. Ändå måste du fortfarande titta på din smarttelefons temperatur när du gör olika jobb samtidigt.

Antalet aktiva applikationer som du använder tillsammans, för att inte tala om att lägga till en bakgrundsapplikation som fortfarande körs, naturligtvis kommer det att få mobiltelefonen att värmas upp snabbt.

En av de bästa applikationerna för att minska multi-tasking, nämligen namngiven Hibernaor. Denna applikation har visat sig vara effektiv som ett sätt att hantera heta mobiltelefoner.

5. Vila HP från streaming eller nonstop-spel

Det gjorde du inte göra flera saker samtidigt, men gör bara en aktivitet på en smartphone. Till exempel som strömma eller spela spel.

Även om det bara är en aktivitet kommer både streaming och spel att få din mobiltelefon och batteri att värmas upp snabbt om det görs kontinuerligt, aka non-stop.

Känn tidsgränserna för smartphone-användning, särskilt för de två aktiviteterna ovan. Speciellt om du spelar spel med hög grafik.

6. Kontrollera batteriets skick

Känner du att du inte gör någonting eller inte tvingar en smartphone för ansträngande aktiviteter, men ändå tar batteribatteriet slut snabbt trots att det är nytt och mobiltelefonen värms upp snabbt?

Om detta händer bör du kontrollera batteriets skick i din smartphone.

Gammal batteritid och dess föråldrade skick (som bilden ovan) är naturligtvis en faktor som gör att smarttelefonen värms upp snabbt. Byt omedelbart ut batteriet mot ett nytt.

En av de bästa applikationerna som du kan använda för att kontrollera batteriets hälsa är CurrentWidget: Batterimonitor.

7. Var uppmärksam på "ventilation"

Majoriteten av människor har alltid en smartphone vart de än går. Inte ett fåtal av dem lägger den i en väska eller till och med jeans som är supertäta.

Se upp! Det kan göra HP blir snabbt varmt och saktar automatiskt ner smarttelefonens prestanda.

Om du placerar din smartphone på ett stängt ställe, försök att ta ut den då och då för att ge den "frisk luft".

8. Undvik vatten

Denna sak borde inte behöva varnas längre, förutom din smartphone vattentålig.

För dem vars smartphones inte är starka med vatten, undvik att använda dem på våta utsatta platser som badrum, simbassänger eller stränder.

Tillräckligt med vatten i stora mängder kan vara en av orsakerna till att batterier och mobiltelefoner överhettas snabbt.

9. Ta bort skräpfiler

Alla skräpfiler, cachedata, till mycket hög med kakor är också en av orsakerna till att mobiltelefoner och batterier värms upp snabbt.

De tre sakerna ovan kommer att ha en direkt inverkan på CPU och RAM vilket kommer att prova att smarttelefonens temperatur värms upp snabbt.

Var rutinmässig för det radera filer, cache och småkakor som inte behövs eller har staplats upp.

För att du inte ska behöva ta bort skräpfiler kan du också använda ett program som heter Ren mästare. Denna applikation kan vara ett kraftfullt sätt att hantera en snabb het mobiltelefon.

10.Använd 'svalare' applikationer

Det är inte komplett om du inte har litat på ansökan. För hur man hanterar heta mobiltelefoner finns det flera applikationer som du kan använda.

Applikationer för hur man hanterar denna överhettnings mobiltelefon inkluderar: Cooler Master, Cooling Master eller Enhetskylare. Alla hjälper garanterat till att "svalna" eller behålla temperaturen på din smartphone.

Genom att förhindra att din mobiltelefon blir varm, kommer detta steg också att få dig att undvika problemet med att batteriet överhettas snabbt, gäng.

Det är det några hur man hanterar HP överhettning vilket verkligen är effektivt för dig att träna varje dag. Du behöver inte oroa dig längre eftersom din smartphone inte värms upp snabbt om du gör de tio sakerna ovan.

Missa inte några av orsakerna till överhettning av mobiltelefoner och batterier som kan hjälpa dig att identifiera det problem som uppstår.

Nu kan du utföra dina dagliga aktiviteter med en smartphone lugnt och säkert. Lycka till!