Är det säkert att köpa prylar från Kickstarter, Indigogo, et al?

KickStarter och IndieGogo är två crowdfunding-plattformar som ofta är finansieringskällor för de senaste banbrytande teknikerna. Frågan är om det är säkert eller inte, hur fungerar det, liksom dess fördelar och nackdelar.

För dig som alltid följer den tekniska utvecklingen är du naturligtvis bekant med termen "crowdfunding". För dem som inte vet, crowdfunding eller crowdfunding är en alternativ metod för företagsfinansiering som är ganska populär i cyberspace.

Helt enkelt crowdfunding är praxis att finansiera ett projekt eller ett företag genom joint ventures och finansieras av allmänheten som framgångsrikt är kopplad till idén projektägare.

  • Personal Fundraiser, en Facebook-funktion som låter dig samla in pengar
  • Inte bara Bitcoin, det här är de 7 mest värdefulla digitala valutorna i världen
  • Vill du se cool ut? 7 prylar du måste använda 2017!

Är det säkert att köpa prylar från crowdfunding-resultaten?

KickStarter och IndieGogo är två crowdfunding-plattformar som ofta är finansieringskällor för de senaste banbrytande teknikerna. Frågan är om det är säkert eller inte, hur fungerar det, liksom dess fördelar och nackdelar. Det är vad ApkVenue kommer att diskutera här.

Hur Crowdfunding fungerar

I allmänhet görs crowdfunding på en webbplattform där den möts projektägare med allmänheten som tillhandahåller medlen. Projektägaren kommer att erbjuda en produkt eller tjänst i gengäld.

Det finns tre parter som är involverade i crowdfunding-plattformen, nämligen projektägare, supportrar (allmänheten som ger ekonomiskt stöd) och plattformsleverantörer (som Kickstarter, IndieGoGo och RocketHub). Dessa tre partier har sina respektive roller för att skapa ett ekosystem som kan stödja varje parts behov.

Fördelar med Crowdfunding

Här pratar vi om crowdfunding i teknikvärlden. I huvudsak erbjuder projektägaren en innovativ produkt, vare sig det är i form av ett tillbehör eller något annat. Några exempel på crowdfunding-projekt nyligen inkluderar:

  • Superscreen: Det erbjuder en extra, större skärm (surfplatta) storlek för smartphones.
  • C-Safe Mobile Pocket Lock: Världens första patenterade mekaniska lås som fysiskt skyddar din smartphone från fickfickor eller av misstag tappar den. Smarttelefonen förblir fäst vid din ficka och helt i din kontroll.
VISA ARTIKLAR

Ja, det finns en mängd intressanta prylar som du kan få med crowdfunding. Några av dem är riktigt imponerande, särskilt om projektägarens idéer ansluter till dig, och det betyder att du verkligen stöder deras projekt. Priset är också mycket billigare än det normala priset när det släpps senare.

Nackdelar med Crowdfunding

Ändå betyder det inte att det inte finns några risker. Många projekt lyckas utan problem, men vissa misslyckas. Här är några av nackdelarna med crowdfunding:

  • Måste vara villig att vänta. Vanligtvis finns det ett beräknat schema när produkten är klar att levereras, det kan ta månader.
  • Inget återköp. Ja, om kampanjen misslyckas finns ingen tydlig återbetalning.
  • Olämplig kvalitet. Inte få är också besvikna över produktens kvalitet och inte som utlovat.

Så är det säkert eller inte?

Crowdfunding uppmuntrar alla att skapa arbete och innovation. Du kan också bli projektskapare och ansöka om en crowdfunding-injektion. Men inte alla lysande idéer har fått stort stöd.

Visst finns det risker när du blir supporter, men att vara en del av en innovation är verkligen en fråga om stolthet. Crowdfunding bör vara mycket säkert, naturligtvis måste du också ägna stor uppmärksamhet åt projektet. Vad tror du?

Läs också artiklar om Crowdfunding eller skriva från Lukman Azis Övrig.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found