7 dolda funktioner på en Samsung-mobiltelefon, kan det vara automatiskt mörkt läge?

Ett användargränssnitt är känt för sitt användarvänliga gränssnitt och funktioner. Det finns dock också dolda funktioner som sällan är kända. Något? Låt oss se mer här!

Olika Android-operativsystem som finns idag får vanligtvis ett annat användargränssnitt på varje smartphone. Inklusive Samsung.

Samsung-mobiltelefoner är kända för att ha en rad kvalitetsprylar och har många fans.

Historien är dock annorlunda med användargränssnittet som heter Touch Wiz vilket anses vara en besvikelse. Detta har förändrats sedan utseendet på One UI, Samsungs nya UI.

Utöver det, Ett gränssnitt har också ett antal dolda funktioner vilket kan göra din mobiltelefon ännu kallare. Vilka är funktionerna? Kom igen, se helt nedan!

Samsungs One UI Hidden Feature, kan ändra automatisk visning!

Ett gränssnitt är en överläggsprogramvara eller användargränssnitt används på dagens Samsung-smartphones. Detta användargränssnitt introducerades först under Samsung-utvecklarkonferensen 2018.

I början av 2019 applicerades den på de senaste Samsung-mobiltelefonerna som Samsung Galaxy S10 och den senaste Galaxy A.

Det här användargränssnittet kommer som en uppdatering av Android 9 Pie.

De av er som har en Samsung-serie med Android Pie borde kunna uppdatera programvaran till One UI. Till skillnad från det tidigare Samsung-gränssnittsprogramvaran har One UI fått ett ganska positivt svar.

Du kommer att få ett antal intressanta funktioner som är mer sofistikerade än det tidigare användargränssnittet, men med en stil som är enklare och lättare att använda.

Bortsett från det finns det olika intressanta funktioner som du kan njuta av från ett användargränssnitt. Denna funktion kan dock sägas vara "dold" eftersom du måste aktivera den själv i inställningarna.

Vilka är dessa funktioner?

1. Navigationsgest

Först är navigationsgest vilket gör att navigeringen under HP-skärmen försvinner och aktiveras genom att svepa den något uppåt.

Denna funktion hjälper till att rengöra skärmen från de komplicerade navigeringsknapparna så att skärmen blir mer minimalistisk. Navigationsgester visas inte som standard, så du måste ställa in dem manuellt.

Du måste bara gå till skärmsidan och sedan gå till navigeringsfältet. Allt du behöver göra är att välja helskärmsgester för att få navigeringen att försvinna och du aktiverar den genom att torka den.

2. Skärmdumpsknapp

Nästa är skärmdumpsknapp gjort enkelt i ett användargränssnitt. Om du tidigare var tvungen att hålla ned knappen, måste du bara trycka på knappen kraft och volym ner samtidigt.

Om du använder ett användargränssnitt i Samsung Note-serien finns det också funktioner smart skärmdump som du kan komma åt från Edge-panelen. Du kan också spela in GIF-filer, Pin-to-Screen och mer.

3. Enhandsläge

Nästa är enhandsläge vilket är användbart för att använda HP med bara en hand. Den här funktionen gör skärmen liten och du kan enkelt komma åt den.

Du kan aktivera den här funktionen via enhandsläge i inställningarna. Du kan söka genom sökfunktionen eller genom avancerade funktioner.

4. Papperskorgen

Tja, om det är en funktion Papperskorgen måste vara bekant för dig rätt?

Om det vanligtvis finns i Windows är Samsung inte sämre än att bädda in heller Papperskorgen inuti ett användargränssnitt. Du kan aktivera den här funktionen för att spara raderade bilder.

Bilderna som sparas i papperskorgen raderas dock automatiskt permanent i 15 dagar. Den här funktionen är mycket användbar om du av misstag tar bort värdefulla bilder.

För att komma åt den här funktionen kan du gå till inställningar i Galleriet och välja Papperskorgen.

5. Snabböppna meddelandepanelen

Nästa är Snabböppna meddelandepanelen eller en gest för att öppna meddelandet på skärmen med bara ett svep utan att behöva nå taket på skärmen.

Sättet att aktivera det är via hemskärmsinställningarna och välj sedan Snabböppningsmeddelandepanelen. Du kan också komma åt aviseringar genom att svepa nedåt och hem genom att svepa uppåt.

Den här funktionen är inte aktiverad som standard när du köper en ny Samsung-produkt eller uppdaterar till One UI.

6. Säker mapp

Tja, om det är en funktion Säker mapp Det här är perfekt för dig som har känsliga applikationer eller data på din mobiltelefon. Eftersom den här mappen kommer att vara låst och kan endast nås genom att ange koden.

För att aktivera den här funktionen kan du komma åt den via Biometrics and Security. Välj sedan bara Säker mapp och följ stegen.

Du kan låsa vilken fil som helst på din mobiltelefon genom att lagra den i en säker mapp. Trevlig!

7. Auto nattläge

Sista är Nattläge automatiskt, den här funktionen är dold och sällan känd av användare. Ett gränssnitt är känt för att ha ett bra nattläge, men det är ännu kallare om det maximeras med den automatiska funktionen.

Auto Night Mode gör att gränssnittet för din mobiltelefon anpassas till dagen, så att nattläget aktiveras automatiskt bara på natten.

För att ställa in det kan du gå till inställningarna för nattläge. Välj sedan Slå på som planerat och klicka på Solnedgång för att gå upp. då ändrar din mobiltelefon läget automatiskt. Bra!

Det är ett antal dolda One UI-funktioner på Samsung-mobiltelefoner som du borde veta för att maximera användningen av vardagliga mobiltelefoner. Har du några andra dolda funktioner?

Skriv din åsikt i kommentarfältet, ja. Vi ses i nästa artikel!

Läs också artiklar om Ett gränssnitt eller andra intressanta artiklar från Daniel Cahyadi


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found