5 sätt att hantera pekskärmsfel som rör sig på egen hand

Smarttelefonskärmar upplever ofta problem, varav en är spökartyp, eller pekskärmen rör sig själv. Här är 5 sätt att hantera pekskärmsfel!

Problem visas ofta på våra smarttelefonskärmar, varav en är ghost typing. Detta tillstånd orsakar ofta pekskärmen på skärmen flytta ensam utan att vi rör vid.

Problem ghost typing detta kan orsakas av flera saker. Så den här gången kommer ApkVenue att ge tips om 5 sätt att hantera pekskärmsfel som rör sig på egen hand.

  • 5 Android Smartphone-skärmproblem och hur man löser dem
  • 8 sätt att göra en repad smartphone-skärm ny igen
  • Kreativa sätt att reparera en sprucken smartphone-skärm

Här är 5 sätt att övervinna pekskärmsfelet som rör sig ensam

För att övervinna pekskärmsfel måste vi först ta reda på orsaken. När orsaken är känd kan vi avgöra vilka steg vi ska ta. Så här gör du lösa pekskärmsfel :

1. Kontrollera laddarens skick

Laddaren spelar en viktig roll eftersom det är från detta verktyg som elförsörjningen erhålls. Den rörliga pekskärmen kan orsakas av sig själv för hög elektrisk ström. Detta händer ofta när du använder en piratkopierad laddare, inte den ursprungliga fabriksladdaren.

Foto med tillstånd av: Shutterstock

Därför måste du undvika att använda den piratladdarekillar. För om det fortsätter att vara okontrollerat kan det skada inte bara skärmen utan hela din smartphone.

2. Skärmskyddsproblem

Foto med tillstånd av: Shutterstock

Pekskärmsfel som rör sig själva kan också orsakas av att skärmskyddet du använder är skadat eller har problem. För att vara säker, prova dig rengör skärmskyddet, om det fortfarande händer, försök ta bort skärmskyddet för smarttelefonen först.

VISA ARTIKLAR

3. Överhettad smartphone

Foto med tillstånd av: Shutterstock

En överhettad smartphone kan verkligen orsaka olika problem, varav ett är ett pekskärmsfel och rör sig på egen hand. Om du känner att din smartphone blir varm och ett fel visas på skärmen, sluta använda och vänta tills temperaturen återgår till normal.

4. Försök att kalibrera pekskärmen

Foto med tillstånd av: Shutterstock

För att lösa pekskärmsfelet som rör sig själv kan du göra kalibreringssteg. Du kan använda specialapplikationer som MultiTouch Tester eller Touchscreen Calibration. Denna applikation kommer att utföra en serie tester för att avgöra om smarttelefonskärmen fortfarande fungerar korrekt eller inte.

Ladda ner Apps Utilities 511plus

5. Ta den till reparationsplatsen för smartphones

Foto med tillstånd av: Shutterstock

Om problemet kvarstår dök upp och det blev värre, bör du omedelbart kontakta en professionell. Det kan bero på att din smartphone-skärm är helt skadad och måste repareras. Försök inte ta isär din mobiltelefon killar, bättre lämna det till experterna.

Så det var det 5 sätt att hantera pekskärmsfel som rör sig på egen hand. Om du har problem med pekskärmsfel kan du prova några av tipsen ovan. Lycka till!

Läs också artiklar om Smartphone skärm eller andra intressanta artiklar från Chaeroni Fitri.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found