Båda är bra, men vad är skillnaden mellan VPN och proxyserver?

I stort sett har VPN och proxyservrar mycket gemensamt. Det finns dock också betydande skillnader. Ungefär, vet du redan vad skillnaden är?

För människor som är galen på att surfa som du är det inte främmande att höra VPN och proxyservrar. Du kan få mycket när du surfar eller andra saker genom att använda VPN-tjänster och proxyservrar. Men vad är skillnaden?

I stort sett har VPN och proxyservrar mycket gemensamt. Det finns dock också betydande skillnader. Ungefär, vet du redan vad skillnaden är?

  • Är du säker på att VPN-tjänsten du använder är säker? Kolla här!
  • Bästa Android VPN-appen för att komma åt blockerade webbplatser
  • Viktigt, detta är betydelsen av LAN, WAN, MAN, CAN, VPN och SAN!

Båda är bra, men vad är skillnaden mellan en VPN och en proxyserver?

Vad är en proxyserver?

Proxyserver eller proxy är en speciell server som kan vara en mellanhand mellan din dator eller smartphone när du vill gå till en viss webbplats. Så när du vet att du besöker en webbplats kommer den med en IP-adress som inte kommer från din dator eller smartphone.

Då måste du alltid använda en proxy varje gång du surfar? Proxyen krypterar inte det du öppnar. Därför öppnar detta en enorm möjlighet för hackare att komma in och ta något från dig. Därför rekommenderas inte proxyservrar att göra något viktigt.

Vad är en VPN?

VPN står för Virtual Private Network. Tja, denna VPN kommer att ge bra skydd när du vill komma åt internet och söka efter information. Därför kommer du att kunna komma åt geoblockerat innehåll, även om du döljer din IP-adress.

Fördelen är att VPN är krypterat. Så, internetanslutningen kommer att anslutas till VPN-leverantörens server och kommer att lägga till ett lager av skydd, till skillnad från en proxyserver som bara ändrar IP-adressen. Detta är särskilt användbart om du ansluter till en webbplats som inte är HTTPS.

Det är skillnaden mellan en proxy och en VPN. Förstår du? Se också till att du läser artiklar relaterade till VPN eller andra intressanta artiklar från Jofinno Herian.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found