Ustadz Jaka: Kan du fortfarande se spöken under fastamånaden?

Under fastamånaden är Allah bojat av Allah SWT. Men hur är det med spöken? Kan vi se spöken i den fastande månaden?

Fråga

Assalamu'alaikum Wr. Wb.

Jag är Gilang, en framtida man för en kvinna som jag ännu inte har hittat. Om Ustadz har en rekommendation till en kvinna att jag kan göra en laglig församling kan du rapportera det. Det är introduktionen.

Så här, under denna fastamånad finns det många dyrkningsmetoder på natten. Från tarawih bön, witir, till att vakna för sahur; medan jag är feg. Min fråga är, om djävulen är fängslad under den fastande månaden, så under natten av den fastande månaden kan vi inte se spöken, eller hur? Ja, det finns olika typer av framträdanden, Ustadz. Saken är ärligt talat jag är lat att vakna upp sahur rädd för att se spöken.

Wassalamu'alaikum Wr. Wb.

Gilang Permana, 26 år gammal

  • Ustadz Jaka: Är det sant att Satan är bunden under fastamånaden?
  • Ustadz Jaka: Vad är beslutet om att svälja spott under fastan?
  • Ustadz Jaka: Vad är beslutet om att använda WiFi utan tillstånd?

Svar

Wa'alaikumsalam Wr. Wb.

För att svara på frågan om broder Gilang, i artikeln Är det sant att Satan är bunden under fastamånaden? Jag hade nämnt att Satan verkligen är i bojor. I det nämndes också att demoner och spöken är olika. Kan du då fortfarande se spöken under denna månad av Ramadan? Svaret är fortfarande.

Vi kan fortfarande se spöken i den fastande månaden. Eftersom spöken själva inte är demoner som ingår i Guds lista över bojor under den fastande månaden. Spöken är projektioner av Qorin (följeslagare jinn) som kommer från människor som har dött. Till skillnad från andan som återvänder till efterlivet efter döden, kommer Qorin som är en genie att förbli odödlig till slutet av världen.

Och så gjorde vi för varje profet en fiende, nämligen demonerna (av ett slag) människa och (av ett slag) jinn, några av dem viskade till andra vackra ord för att lura (människor). Om din Herre vill, kommer de inte att göra det, lämna dem och vad de gör upp. (Surah Al-An'am 6: 112)

Tja, i den versen står det "Satan från ett slags jinn". Så det är tydligt att demoner skiljer sig från jinn och skiljer sig från spöken. Så det är tydligt att spöket kommer att förbli i fastamånaden. Om du fortfarande tvivlar på att demoner skiljer sig från spöken, är inte djävulens chips samma som spökchips, eller hur?

Hur ser vi spöken? Detta spöke som är en släkt kan projicera sig under vissa förhållanden, det kan vara på natten, på en fuktig plats och andra. Detta beror på att de bara kan projiceras i våra ögon med en viss frekvens. Du kan läsa mer om spökobservationer i artikeln Detta är den vetenskapliga förklaringen bakom nattens spökutseende.

Broder Gilang behöver inte vara rädd för att vakna upp sahur. Eftersom sahur i fastamånaden är definitivt med de andra. Och återigen är sahur viktigt att göra vår fasta smidig och inte kaotisk på grund av klagomål om svaghet eller hunger under fastan. Var inte rädd för spöken, de skiljer sig åt från oss. Allah vet bäst Bishawab.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found