Muslimer är stolta! 7 av de största muslimska forskarna i världen

Vem skulle ha trott att bakom uppfinningen av teknik fanns muslimernas händer. Här är 7 av de mest förtjänstvärda och berömda islamiska forskarna runt om i världen.

Teknikens värld har en lång historia fylld med många smarta människor och geni bakom det.

Vem skulle ha trott att det finns en touch bakom upptäckterna av olika tekniker som för närvarande utvecklas Islamisk forskare Bakom.

Som andra muslimer borde vi vara stolta över dessa människors, gängens prestationer. Följande är 7 muslimska forskare inom teknikvärlden den mest inflytelserika versionen av Jaka.

5 mest inflytelserika islamiska forskare i teknikvärlden

Historien har visat hur den islamiska världen har producerat många utmärkta forskare och forskare inom olika områden.

Olika typer av upptäckter och tankarna hos dessa intelligenta forskare är grunden för utvecklingen av modern teknik idag.

Dessa islamiska forskare har till och med deltagit i utvecklingen av tekniska innovationer som vi nu använder. Följande är 7 islamiska forskare som var inflytelserika i teknikens värld.

1. Ibn Al-Haitham

Fotokälla: mvslim.com

Abu Ali Muhammad al-Hasan eller bättre känd som Ibn Haitham blev en av de inflytelserika islamiska figurerna i teknikvärlden.

Ibn Haithan är en islamisk forskare som specialiserar sig på vetenskap, astronomi, matematik, geometri, medicin och filosofi.

Bortsett från det blev han också skapare av optisk teknik som nu används i kameraenheter.

Hans uppfinningsteknik inspirerade Roger Bacon och Kepler att skapa mikroskop och teleskop. Olika slags tankar och idéer från Ibn Haitham inom optikområdet används fortfarande idag.

2. Abbas Bin Firnas

Fotokälla: ilmfeed.com

Abbas Bin Firnas eller vad som också kallas Abbas Abu al-Qasim är en muslimsk forskare som är väldigt intelligent och kan parallellisera en kunskapsgren som han behärskar med andra vetenskapsgrenar.

Förutom att vara vetenskapsman är han också fysiker, kemist, tekniker, andalusisk musiker och arabiska språksändare.

Abbas blir den första muslimska forskaren i världen som lyckades konstruera ett verktyg som kunde flyga. Denna teknik har inspirerat utvecklingsprinciperna för nuvarande flygmodeller.

På 800-talet skapade han en flygvinge som liknade en fågel och framgångsrikt flög den i Cordoba, Spanien.

3. Al Battani

Fotokälla: pinterest.com

Al Battani är en arabisk muslimsk astronom och matematiker som var ganska inflytelserik under medeltiden.

Tack vare en av hans mest kända prestationer, nämligen bestämningen av solåret, vet vi nu äntligen att ett år består av 365 dagar, 5 timmar, 46 minuter och 24 sekunder.

Resultaten av upptäckten av Al Battani anses vara mycket exakta, du vet, gäng. Faktum är att riktigheten i dessa beräkningar gjorde en matematiker från Tyskland namngiven Christopher Clavius använd den för att reparera Juliansk kalender.

Hans intresse för astronomi har avlägsnats sedan Al Battani var barn, han utbildades av sin far som också var astronomforskare.

4. Anousheh Ansari

Fotokälla: enterpreneur.com

Anousheh Ansari framgångsrikt stal allmänhetens uppmärksamhet efter att hon utsågs till den första muslimska kvinnan som flyger ut i rymden.

Ansari är en elektrotekniker och grundare av det utvecklingsfokuserade teknikföretaget Prodea Systems Sakernas Internet.

Företaget, som grundades 2006, hjälper avlägsna områden i Indien att uppleva internet.

Förutom att vara grundare av Prodea SystemsAnsari är också grundare och VD för Telecom Technologies.

5. Abdus Salam

Fotokälla: bbc.com

Abdus Salam är en fysiker från Pakistan som följer sekten Qadian Ahmadi-muslimer. Tyvärr anses denna sektion vara en icke-muslimsk minoritet i Pakistan.

Detta gör att den pakistanska regeringen aldrig ger honom ett pris även om han har bidragit mycket till utvecklingen av teknik i sitt land.

Detta motverkade dock inte Salam, vilket framgår av förvärvet av den mest prestigefyllda utmärkelsen inom vetenskapen.

Tack vare hans bidrag till utvecklingen av enande teori elektriskt svag göra hälsningar tilldelade Nobelpriset 1979. Det gjorde också Salam till den första muslimen som fick Nobelpriset.

6. Ibn Sina

Fotokälla: mirror.co.uk

Denna medeltida islamistiska forskare är känd som en fysiker, astronom, författare, samtidigt som en person filosof för.

Ibn Sina är också känd för sin forskning och även sina tankar i den medicinska världen. Denna siffra av islamisk forskare har skrivit minst 40 böcker om medicinsk vetenskap.

Böckerna han skrev användes till och med som referenser på olika universitet runt om i världen åtminstone fram till 1650.

De två mest kända böckerna om hälsa skrivna av Ibn Sina är Läkningens bok och även Medicinens kanon.

7. Al-Kwharizmi

Fotokälla: lowellmilkencenter.org

Denna muslimska forskare är känd för sina idéer som fortfarande används i stor utsträckning i utbildningsvärlden idag. algebra.

Inte bara bra på matematik, Al-Khwarizmi är också känd för att behärska andra vetenskapliga områden som astronomi, geografi och även astrologi.

Forskare som är känd som uppfinnaren av denna algebra levde i islams guldålder samma som Ibn Sina.

Där är han, gäng, 7 islamiska forskare som var inflytelserika i teknikens värld. Dessa framstående islamiska forskares upptäckter och tankar har påverkat den tekniska utvecklingen i världen.

Av berättelserna från forskarna ovan kan vi lära oss att oavsett vilken religion en person bekänner sig, hindrar det oss inte från att bidra till utvecklingen av teknik.

Förhoppningsvis kan informationen som ApkVenue delar den här gången underhålla er alla och ses senare i nästa artiklar.

Läs också artiklar om Out of Tech eller andra intressanta artiklar från Chaeroni Fitri.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found