vad är root? dessa är fördelarna och nackdelarna

Hör ofta termen Root men vet inte dess funktion? Koppla av, i den här artikeln kommer ApkVenue att diskutera vad roten är och dess fördelar och nackdelar

Du hör ofta termen root men förstår inte helt? Eller vill du försöka rota din Andoid-mobiltelefon? Vissa Android-smarttelefonägare måste känna till begreppet Rot.

I stort sett är Root en process där du kan få full tillgång till enhetens operativsystem, i det här fallet Android. Men du vet vad är Root grundlig?

Om du inte riktigt vet vad som är Roots funktion och vilka fördelar och nackdelar det ska, ska du aldrig rota.

Av denna anledning kommer ApkVenue att berätta om fördelar och nackdelar samt vad som är Root Android Mobile Kolla in detaljerna nedan, gäng!

Vad är rot? Här är den fullständiga förklaringen!

Mer eller mindre kommer den här artikeln att diskutera fullständigt vad som är root-mobiltelefon och hur. Du måste vara noga med ApkVenues diskussion den här gången, gäng.

Betydelsen av ordet root

Bokstavligen kan Root tolkas som rot på indonesiska. Med andra ord är roten där användaren kommer kontrollera eller full tillgång från sin Android-smartphone.

Så om du får root-åtkomst på din Android-smartphone kan du göra vad som helst på din enhet genom att gå igenom en viss process.

Android-operativsystemet i sig har en bas Linux vilket innebär att vi kan ändra detta operativsystem enligt användarnamnets önskemål öppen källa.

Google, som ägare av Android, förbjuder inte användare att ändra sitt operativsystem.

Det finns dock några smarttelefontillverkare som låser Android-operativsystemet, som vanligtvis kallas Lock Bootloader på sina enheter, som HTC, Sony, ASUS och Google-enheter.

Men Google själv ger öppet användarna möjlighet att låsa upp sina enheter och till och med helt ändra operativsystemet.

Så när du köper en Android-mobiltelefon kan du inte komma åt alla funktioner eftersom de är låsta av Google. Tja, för att få denna åtkomst måste du rota din Android-telefon.

Varför finns det ett bootloader-lås om det kan rotas?

Allt måste hänvisa till säkerheten för användarens Android-enhet. För med användandet av root-åtkomst kan användare göra vad som helst på sin enhet.

Naturligtvis kan användare också ändra säkerhetssystemet på sin enhet och det kan leda till skada på enheten, eventuellt till och med fånga ett virus ännu större.

Dessutom vill smarttelefontillverkare också att standardapplikationer som har tillhandahållits av smartphone-tillverkaren inte ska raderas.

Det kan bero på ett problem med marknadsföringen av tjänsten eller något annat.

Fördelar med Root på en Android-smartphone

Rotåtkomst på Android-enheter i sig har flera fördelar, så användare vill ha den här åtkomsten. Här är några av fördelarna med att rota en Android-smartphone:

1. Ta bort standardprogram

Som nämnts ovan bäddar flera leverantörer ofta applikationer på användarens smartphone.

Naturligtvis är den här appen också konsumerar internt minne och även Bagge på din smartphone. Tyvärr kan du inte bara ta bort standardapplikationen eller vad som vanligtvis kallas uppblåsthet.

Du kan ta bort det här standardprogrammet genom att ha root-åtkomst på din enhet.

2. Säkerhetskopiera och återställa applikationer

Ett sätt att hålla din smartphone i bästa skick är att göra det regelbundet Fabriksåterställning. Du kommer säkert att känna dig störd om du måste installera om alla applikationer.

Det mest kraftfulla och enkla sättet är att säkerhetskopiera alla applikationer via Backup av titan. Tyvärr måste Titanium Backup själv ha root-åtkomst för att göra detta säkerhetskopiering och Återställ applikationen på din smartphone.

3. Kärn- och CPU-kontroll

Med root-åtkomst på en smartphone kan du göra överklockad på din smartphone-processor. Överklocka sig själv kan tolkas som att tvinga processorn att kunna göra sitt jobb i maximal utsträckning.

Visst, avöverklockadprocessorn kommer din smartphone att kännas snabbare och lättare.

4. Undvik Wakelock

Wakelock är ett tillstånd där systemet väcks av applikationer som kontinuerligt körs bakgrund. Detta tillstånd kan säkert få din smartphone att känna sig långsammare och tömma batteriet snabbare också.

För att åtgärda detta kan du använda Greenify-applikationen som gör att programmet går i viloläge när det inte används.

Men återigen måste du ha root-åtkomst för att kunna känna fördelarna med den här roten.

Oasis Feng Apps Developer Tools LADDA NER

5. Redigera Build.prof

Ett sätt att maximera prestandan på en Android-smartphone är att användaredigera filer build.prop som du kan komma åt på /system/build.prop.

Du kan också tweaks på batteri, minne och mycket mer via den här filen.

Tyvärr kan denna katalog endast nås av en filhanterare som har möjlighet att gå in i rotkatalogen. Det är fördelen med vad Root är.

Faror och nackdelar med rot på Android-smartphones

Även om det har många fördelar om du har root-åtkomst på en Android-enhet, visar det sig att du också har tillgång till den fara också vet du.

Här är farorna med Root på en Android-smartphone:

1. Förlorad garanti

Den här är redan bekant och det finns fortfarande många människor som tror att Rooting kan eliminerar garantin är bara en myt. Detta är dock sant.

Anledningen är att leverantörer säkert kommer att se att en rotad smartphone är en smartphone vars system har ändrats av användaren.

Så, om du vill rota din smartphone, försök göra det när garantiperioden är slut.

Naturligtvis kan du ta bort en smartphone som du har rotat, men leverantörer har redan ett speciellt sätt att ta reda på om enheten är rotad eller inte.

2. Det går inte att uppdatera operativsystemet av OTA

Genom att rota din Android-telefon kan du inte uppdatera operativsystemet regelbundet OTA (över luften) alias direkt från din smartphone.

Detta beror på att det finns flera standardsystem som har raderats under rooting-processen genom att rota din Android-enhet.

VISA ARTIKLAR

3. Öka säkerhetsgapet

En av anledningarna till att användare behöver rota sin Android-smartphone är att kunna infoga ett modifieringssystem utifrån.

Om användaren bara kunde infoga något utifrån, vad mer hackare och virus rätt? Därför är det bättre att tänka två eller tre gånger innan du rotar din smartphone.

4. Kan minska prestanda

Bearbeta tweaking eller lägga till ett externt system för en rotad smartphone kan faktiskt slå tillbaka för din Android-smartphone, vet du.

Faktorn kan bero på för många tweaks, eller för att justeringen inte passar din smartphone.

5. Fel på din smartphone

Processen att rota din smartphone är inte en lätt sak. Du måste åtminstone behärska systemen på Android-operativsystemet och förstå vad Root är.

Om du får fel steg kommer avsikten att få root-åtkomst på en Android-smartphone visa sig vara katastrofal för din smartphone.

Så här får du root-åtkomst på din smartphone

Det finns faktiskt flera metoder för att få root-åtkomst på din Android-smartphone. Dessa metoder har också ofta diskuterats i ApkVenues artiklar som ApkVenue gjorde.

VISA ARTIKLAR

Det finns också många applikationer som du kan använda för att ge root-åtkomst till din smartphone. Jaka har också sammanfattat det i följande artikel:

VISA ARTIKLAR

Hur man vet om Android redan är rotad eller inte

För att ta reda på om mobiltelefonen du använder har rotat eller inte är det enkelt. Du kan använda applikationen, en av dem är Rotkontroll.

För att ta reda på mer har ApkVenue diskuterat det specifikt och separat i artikeln nedan:

VISA ARTIKLAR

jag gjorde Nej undra vad betyder root igen just nu efter att ha fått en förklaring från Jaka?

Så är rot farligt? vad du måste betona, få root-åtkomst eller inte är varje individs beslut och justera det också efter behov.

Om du verkligen tänker få root-åtkomst på en smartphone måste du ta din egen risk vilket har förklarats ovan ja!

Snälla du dela med sig och kommentera den här artikeln för att få information, tips & tricks och nyheter om teknik från Jalantikus.com

Läs också artiklar om Root Android eller andra intressanta artiklar från Naufal.