3 sätt att kontrollera KK online på den officiella webbplatsen (uppdatering 2020)

Online KK-kontroller kan nu göras på flera sätt. Vill veta? Kolla in en komplett samling av sätt att kontrollera familjekortnummer online här! ⬇️

Kontrollera KK online nu är det inte längre något du inte kan göra. Med utvecklingen av allt mer sofistikerad teknik kan du nu enkelt göra det bara via smarttelefonenheter.

Dessutom upplever familjekortet eller det som ofta förkortas som KK, förändringar i data av en eller annan anledning, så det är viktigt för dig att kontrollera ibland.

Tyvärr finns det fortfarande många som inte vet att hur man kontrollerar KK-nummer online kan göras utan att behöva komma till Dukcapil-kontoret. Är du en av dem?

I så fall är det bättre om du hänvisar till Jakas diskussion om en samling sätt att kontrollera nätfamiljskortsnumret följande detaljer.

Hur man kontrollerar KK-nummer online

En sak att komma ihåg när du försöker kontrollera No KK online är var noga med att kontrollera endast på officiella statliga webbplatser eller tjänster.

Uppgifterna på familjekortet är mycket konfidentiella eftersom dessa uppgifter kan användas för olika ändamål, inklusive att ansöka om lån.

Därför är det viktigt att ta en titt på webbplatsen hur man kontrollerar den KK som besökts online innan man anger KK-numret och NIK-numret på webbplatsen.

Samling av de senaste KK-kontrollvägarna online

Hur du kontrollerar ditt eget familjekortnummer online kan göras på flera sätt. Från och med den officiella Disdukcapil-webbplatsen eller andra metoder som du kanske inte har känt till.

Så, så att du inte blir mer nyfiken, är det bättre att bara titta på följande samling sätt att kontrollera hela online-familjekortet.

Hur man kontrollerar KK Online via webbplatsen

Som ApkVenue diskuterade tidigare, för hur du kontrollerar KK-numret online, försök att bara kontrollera på den officiella regeringens webbplats.

Den här gången Institutionen för befolkning och civilregister (Disdukcapil) tillhandahåller redan tjänster för att kontrollera NIK och familjekortnummer online.

Denna tjänst kan endast nås av familjens chef, så om du vill kontrollera familjekortnumret och inte familjens chef, be din far att kontrollera det tillsammans.

Här är stegen du måste ta för att kontrollera din KK online via den officiella regeringens webbplats.

1. Besök Dukcapils webbplats

 • Gå in på webbplatsen //layananonline.dukcapil.kemendagri.go.id/ via din webbläsare.

2. Ange önskad information

 • Ange det registrerade mobilnumret, lösenordet och slutför captcha visad.

3. Registrera ett konto om du inte har ett

 • Om du inte har registrerat dig tidigare, gå till listmenyn och fyll i formuläret och se till att allt är i enlighet med villkoren.

4. Fyll i nödvändiga uppgifter

 • Gå in i startmenyn och ange de data som registrerades tidigare.

När du har angett kan du se information om det NIK-nummer och familjekort som för närvarande är registrerat.

Hur man kontrollerar KK online via e-post

Om du har problem med att kontrollera din KK online via webbplatsen kan du också kolla via e-post, gäng.

Metoden är väldigt enkel, liknar när du skickar ett mejl i allmänhet. Allt du behöver göra är att skicka en begäran tillsammans med ditt e-KTP-nummer till e-postadressen [email protected].

Därefter väntar du bara på svar från Dukcapil. Tyvärr kräver denna metod vanligtvis en lång process på cirka 1x24 timmar. Men det är garanterat säkert!

Åh ja, för dig som har glömt ditt KK-nummer och vill hitta ditt familjekortnummer online kan du också göra det via e-post så här. Praktiskt, behöver bara en smartphone och en smidig internetanslutning.

Hur man kontrollerar KK Online via Sosmed Dukcapil

Vill du kontrollera KK online i Jakarta, kontrollera KK online i East Java eller andra områden? Förutom de två föregående sätten kan du också kolla via sociala medier, gäng.

Som vi vet kan sociala medier nu inte bara fungera som ett underhållningsmedel utan också för att få information, inklusive för de av er som letar efter ett sätt att kontrollera ditt KK-nummer online.

Du kan använda Dukcapils officiella sociala mediekonto från Facebook (Hej Dukcapil) eller Twitter (@ccdukcapil) att göra det.

Men för säkerhet och upprätthållande av sekretessdata bör du skicka en begäran om en KK-nummerkontroll med din NIK via funktionen Direct Message (DM), ja!

Vad är KK?

Vet inte bara hur man kontrollerar det, det är också en bra idé att diskutera lite om betydelsen av KK och dess skillnader med andra viktiga bokstäver.

Familjekort eller KK är kort som innehåller information om alla familjemedlemmar som bosatte sig på samma plats. Varje familjechef har bara 1 KK eftersom data redan är representerade.

Uppgifterna i KK kommer också att omfatta familjemedlemmar som bor i huset de bor i trots att de inte är kärnmedlemmar.

Det är detta som gör KK frekventa dataändringar och det måste omregistreras när en ny medlem är bosatt eller lämnar familjens chef.

KK-funktion

Efter att ha vetat vad en KK är och börjat förstå varför du behöver veta hur du kontrollerar ditt familjekort online, måste du också veta varför KK är en viktig del av civil registrering.

Familjekortet har en viktig funktion i vardagen, och här är några av de viktigaste funktionerna i familjekortet som ApkVenue har sammanfattat.

 • Familjekortet är det viktigaste kravet för att skapa KTP för familjemedlemmar som fyllt 17 år.
 • Familjekortet används som ett av villkoren som måste bifogas vid anmälan till skolan.
 • Familjekortet är det viktigaste kravet i processen att göra födelsebevis för barn som just är födda.
 • Familjekortet är ofta ett administrativt krav i försäkringsregistreringsprocessen, BPJS och andra liknande frågor.
 • Bli bevis på att det finns en familj och dess medlemmar.

Det finns många andra funktioner för COW, särskilt i frågor som rör administration med staten eller institutionerna.

Se därför till att KK som används fortfarande är aktivt genom att kontrollera KK-numret online, och om det finns en förändring, gör registreringsprocessen enligt de regler som den borde vara.

Varför ska du uppdatera KK-data?

Som Jaka förklarade tidigare ändras ofta familjekortdata till skillnad från KTP som bara ändrar data ibland.

Här är några saker som kan orsaka ändringar av data på ditt familjekort, så du måste registrera dig om.

 • Det finns nya barn födda i familjen.
 • Det finns nya familjemedlemmar som stannar på grund av att de är tillsammans med familjen.
 • Det finns familjemedlemmar som har gått bort.
 • Det finns familjemedlemmar som lämnar hemmet eftersom de gifter sig och har en ny familj.

Om något av ovanstående händer i din familj, skicka omedelbart in en dataändring till byförvaltningen genom att ta med introduktioner från RT och RW.

Ändringar i dessa uppgifter måste rapporteras eftersom uppgifterna i KK inte överensstämmer med den aktuella situationen och problem kan uppstå när det finns en enkätprocess och så vidare.

Efter att ha skickat in ändringar och fått ett nytt ark med familjekort kan du försöka kontrollera det familjekortnummer online som ApkVenue diskuterade tidigare högst upp.

Regional Online KK Check Site Collection

Förutom att gå igenom webbplatser som ägs av staten, tillhandahåller vissa lokala myndigheter också sina egna KK-kontrollmetodstjänster som du kan använda.

Följande är några av de officiella lokala myndigheternas webbplatser som kan användas för att kontrollera online KK No.

 • Bandung - //disdukcapil.bandung.go.id/cari-biodata
 • Batam - //disdukcapilbisa.batam.go.id/periksa/nokk
 • Västra Kalimantan - //dukcapil.kalbarprov.go.id/cek-kk
 • Sragen - //dukcapil.sragenkab.go.id/informasi/cek_kk
 • Tangerang - //disdukcapil.tangerangkota.go.id/ceknik/
 • Tegal - //disdukcapil.tegalkab.go.id/informasi/cek_kk

Du kan kontrollera online-KK-kontrolltjänsten per område ovan som en jämförelse eller alternativ när den centrala servern är otillgänglig av någon anledning.

Det finns flera sätt att kontrollera ditt familjekort (KK) online, från den officiella regeringens webbplats, till sociala medier som du kan använda just nu.

Se till att du inte använder inofficiella applikationer från tredje part när du kontrollerar ditt familjekortsnummer eller NIK. De data som du matar in kan användas till oansvariga saker.

Det är en glimt av information om familjekortet och hur man kontrollerar det online. Förhoppningsvis är detta användbart, och vi ses i nästa artikel.

Läs också artiklar om Hur man kontrollerar eller andra intressanta artiklar från Restu Wibowo.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found