7 appar tas bort från Play Store, nr. 2 redan nedladdade av miljarder användare!

Android-världen är som en PC, gäng, det har varit massor av virus. Här vill ApkVenue ha 7 program som togs bort från Play Store på grund av ett problem.

Visst har du insett att våra mobiltelefoner nu alltmer liknar datorer, gäng.

Det här är inte dåligt, gäng, för nu är våra mobiltelefoner tillräckligt starka för att kunna köra applikationer eller spel som tidigare var begränsade på en dator.

Tyvärr, gäng, vårt namn är liv, vi kan inte bara njuta av söta saker och måste smaka alla syror och salter också.

Virus, skadlig kod och alla slags gamla dagar gods dåliga saker kan bara hittas på datorer, men nu finns det många mobiltelefoner i världen, särskilt på Android.

7 appar borttagna från Play Store

Google har faktiskt ett system Google Play Protect som syftar till att skydda Android-användare från problematiska applikationer.

Men Google är inte en Andra & the Backbone-låt, gäng, och de är långt ifrån perfekta. Det finns fortfarande många skadliga program som har rymt från Google som så småningom når användarens mobiltelefon.

Det är därför inte ovanligt att dessa skadliga applikationer slutar tvingas bort från Play Store efter rapporter från tredje part.

Tja, här vill ApkVenue dela 7 applikationer som togs bort från Play Store eftersom de innehåller element som stör användarsäkerheten.

1. Ansökan gjord i DO Global

Popularitet kan inte användas som ett tecken på kvalitet, gäng, som orsakar ansökan från DO Global eftersom ES File Explorer tas bort från Play Store.

Rapportering från Buzzfeed News, DO Global fastnade i att använda ett annat företagsnamn i sin app mot Googles policyer.

Dessutom visade sig programmet ha ett system som öppnar annonser automatiskt även om applikationen inte används.

DO Global själv har faktiskt en bra bakgrund, är ett gäng och var ett dotterbolag Baidu, det företag som anses vara Google är Kinas.

2. Applikationer gjorda av Cheetah Mobile

För de som har kämpat länge i Android-världen, namnge Cheetah Mobile bör vara bekant eftersom det har några mycket populära applikationer.

Några exempel är RAM-rengöringsapplikationer Ren mästare och VPN-applikationer Säkerhetsmästare som har en sammanlagd nedladdning på cirka 1,5 miljarder.

Rapportering från Android-polisen, Cheetah Mobile har fångats på nytt för att ha modifierat deras ansökan för att kunna samla reklamprovisioner.

De tekniska detaljerna är komplicerade, gäng, men poängen är att de använder lov från användare för att kunna ta provision från annonser som de aldrig visar.

Endast två av deras appar togs bort från Play Store, nämligen CM File Manager och Kika Keyboard. Det är bara pinsamt, gäng!

3. Ansökningar gjorda av Luiz Pinto

Av de många gratis spelen i Play Store är det verkligen svårt att hitta kvalitetsspel, gäng.

Och det finns några som bara ser ut som spel men som faktiskt är skadlig kod, som ett spel från en namngiven utvecklare Luiz Pinto.

Baserat på information från Lukas Stefanko, ansökan från Luiz Pinto är en skadlig kod som är registrerat som ett spel.

När den har installerats stängs applikationen omedelbart och själv och försvinner från hemskärm vilket gör det lite svårt att ta bort från HP.

4. Stalkerware-applikation

Den här kan ha använts av de av er som inte tror på din egen partner, aka med hjälp av ett program för att knacka på din flickvän.

Kort sagt, ansökan stalkerware tillåter användare att spåra och spionera på innehållet i den mobiltelefon som har installerats denna applikation.

Rapportering från 9 till 5 Google, när den är installerad kan data som finns på mobiltelefonen skickas direkt till önskad e-postadress.

Vad som gör det läskigt, gäng, den här applikationen kommer inte att upptäckas efter installationen är klar. Så, gäng, se till att din mobiltelefon alltid är under din övervakning.

5. Ansökningar från iHandy

Liksom DO Global och Cheetah Mobile, iHandy är en utvecklare från Kina vars ansökan togs bort från Play Store.

Rapportering från CNET, minst 46 appar från iHandy togs bort av Google eftersom det strider mot Play Butiks policyer.

Anledningen till detta är fortfarande oklar och Google skickar bara ett uttalande som iHandy har bryter mot policyn annonser i Play Store.

IHandy sa själv att de blev förvånade över Googles drag och eftersom den här raderingen först hände i september förra året kan det hända att det finns mer i det senare.

6. Adware-applikation

Annonser har verkligen blivit en av de viktigaste inkomstkällorna i Android-världen, gäng och många utvecklare utnyttjar detta.

Rapportering från Android CentralTog Google bort 85 appar och spel från Play Store eftersom de innehöll adware.

När programmet är installerat kommer det att visas annonser när mobiltelefonen är upplåst vilket uppenbarligen är mycket irriterande för användaren.

7. Spel om Hong Kong-protesten

Om detta är ett unikt fall, gäng, för spelet i fråga verkar inte ha några andra problem än att innehålla känsligt innehåll.

Spel Revolutionen i våra tider är ett spel som har bakgrund i Hong Kong-protesterna som har pågått sedan mitten av 2019.

Rapporterad av Gränsen, detta spel togs bort av Google eftersom det ansågs ha använt känsliga saker för att tjäna pengar.

Där har du det, gäng, 7 appar tas bort från Play Store. Antalet applikationer i Play Store som har svällt gör att du måste vara försiktig, gäng.

I enlighet med vår president uttalande som lyder uppgifter är mer värdefulla än olja, du kan inte underskatta säkerheten för din mobiltelefon.

Se till att du bara laddar ner applikationer som har fått rekommendationer från ApkVenue, gäng, för säkerhet.

Har du några exempel på appar som har raderats i Play Store av andra skäl, gäng? Dela i kommentarskolumnen!

Läs också artiklar om Smartphone eller andra intressanta artiklar från Fikri Harish


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found