se upp för bedrägerier, här är 6 sätt att skilja på falska webbplatser!

Ju mer sofistikerad eran desto mer sofistikerad hur människor gör brott. Olika bedrägerier utförs via webbplatsen. För att inte bli lurad, så skiljer man en riktig webbplats från en bluff.

Hemsida bör vara ett medium som gör det lättare för oss att få information. Än idag används webbplatser för att köpa och sälja media. Men inte få det finns fortfarande oansvariga parter som gör webbplatsen ett fält för bedrägeri.

För dig som ofta surfar på internet hittar du ofta lukrativa kampanjer på webbplatsen. Så att du inte blir offer för bedrägerier på webbplatsen, låt oss förstå skillnaden mellan en äkta och falsk webbplats!

  • Vill du skapa en personlig webbplats? Prova dessa 3 platser!
  • 5 bästa webbplatser för att hitta annan webbplatstrafik
  • 7 webbplatser för att lära sig hacka gratis

Hur man skiljer webbplatser med bedrägerier

Bedrägeri genom att använda teknik är faktiskt inte en ny sak i Indonesien. Långt innan hade det ens förekommit många fall av bedrägeri via SMS. Och nu finns det många bedrägliga SMS-meddelanden som åtföljs av en webbplatsadress.

Får du ofta SMS eller chatt som innehåller en misstänkt webbplatsadress? Om så är fallet, förstå egenskaperna hos följande bluffwebbplatser!

1. Kontrollera namnet

Och denna skrivfel används av oansvariga parter för att stjäla dina konfidentiella uppgifter. Numera är informationsstöld med metoder utbredd typskattning eller URL-kapning. Para hackare eller onlinebedrägerier använder möjligheten att ditt skrivfel används som en annan webbplatsadress som trollas fram så nära originalet som möjligt.

Några av de webbplatser som har skapats är falska webbplatser klickabca Blir klickbca, FacebookFaceboook, och många andra. Se därför alltid till namnet på webbplatsen du besöker.

2. Kontrollera domänen

För närvarande domänpriser .netto eller .com redan billiga använder vissa bedrägliga webbplatser gratis domäner. Målet är klart för att spara kostnader och undvika registrering av fullständiga dokument som SIUP, handling, NPWP och andra styrkande dokument.

3. Betalda domäner är inte säkra på att vara original

Med ett kapital på 100 tusen kan du redan ha en cool domän för en webbplats. Och detta börjar allmänt användas av bedragare uppkopplad till handling.

Bara en påminnelse, online-wokers webbplats var en gång trångt, eller hur? De erbjuder pengar på nätet. Vad som är misstänkt, innehållet i avtalet är inte klart. Så se alltid till att innehållet inte är misstänkt om du stöter på en webbplats som erbjuder spännande saker.

4. Säg nej till rotdomänen

Kommer du ihåg fallet med WhatsApp-videosamtalens webbplats? En webbplats som finns på whatsapp.videocalling-invite.cf erbjuder videosamtalstjänst på WhatsApp om du delar länktill 5 grupper och 5 kontakter.

Förutom att innehållet i det är misstänkt, fysiskt (webbadress) kan du misstänka att detta är ett bedrägeri på grund av att du använder det rot domän. Med rot domän videocalling-invite.cf, det kan finnas en webbplats wechat.videocalling-invite.cf, sms.video-calling-invite.cf och andra. En webbplats som denna är lika med att skapa en gratis blogg.

Om du hittar en webbplats som använder rot misstänkt domän, försök bara besöka rot webbplatsdomänen och se sidan den visar. Vanligtvis kommer detdirekt du går till en sida som innehåller annonser som inte är tydliga.

5. HTTP eller HTTPS?

Vid första anblicken är det ingen skillnad mellan HTTP och HTTPSmen egentligen betyder bokstaven S Säkra. Vilket om det finns webbplatser som använder HTTPS-protokollet garanteras säkerhet (markerad med en låsikon).

Om du stöter på en webbplats med priser som ber dig fylla i personlig information men inte använder HTTPS-protokollet, bör du vara misstänksam. Varför är dina personuppgifter inte krypterade?

6. Säkerställ säkerheten

Den ursprungliga webbplatsen bör vara utrustad med sidfot i form av en logotyp eller länk som hänvisar till säkerhetsleverantören. Om du inte hittar sidfot men fråga efter dina personuppgifter, du borde vara misstänksam mot dess äkthet.

Med stegen ovan förhoppningsvis kan vi undvika bedrägerier med hjälp av webbplatsen. Stegen ovan är lämpliga för dig att genomföra när du besöker handelsplatser eller webbplatser som erbjuder priser.

Läs också artiklar om Hemsida eller artiklar från Epi Kusnara Övrig.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found