7 sätt att fixa en Android-telefon som inte startar

Hur du fixar en Android-cell som inte slås på kan göras själv innan du tar den till en servicepunkt. Så här fixar du det!

En av de skador som en Android-mobiltelefon kan uppleva är att den inte kan slås på. Hur fixar du sedan en Android-telefon som inte startar?

För att ta reda på det måste du självklart först veta orsaken.

Kontinuerlig användning av en mobiltelefon, till exempel för att spela de bästa Android-spelen, kan förkorta mobiltelefonens livslängd. Speciellt nu när vi gör fler aktiviteter hemma ökar mobiltelefonanvändningen definitivt.

Om skadan är allvarlig kan Android-telefoner uppleva problem som t.ex. hänger, omstart ensam eller till och med helt död.

Men innan du rusar iväg till servicecenter, Kolla in det hur man fixar en Android-telefon som inte kan slå på under detta. Vem vet, skadan kan fortfarande repareras av dig själv.

Orsaker och hur man fixar en Android-telefon som inte slås på

Har du någonsin arbetat med något på din mobiltelefon, men plötsligt stängs din mobiltelefon av sig själv? Du kanske undrar varför mobiltelefonen stänger av sig själv trots att batteriet är fullt.

Har du letat efter ett sätt att hantera en mobiltelefon som stängs av på egen hand, men fortfarande kan en Samsung-mobiltelefon inte slå på? Eller kanske du upplever detta problem på ett annat Android-telefonmärke?

Lugna dig, gäng! Innan du får reda på hur du hanterar en cell som inte startar, försök kolla några orsaker varför HP plötsligt stängs av och inte kan startas igen som ApkVenue kommer att förklara nedan.

Orsaken att Android-telefonen inte kan aktiveras

Fotokälla: Pexels

Det finns flera anledningar till att mobiltelefonen inte kan slå på och svara, inklusive när den laddas. Vanligtvis orsakas detta av ett problem med systemet (programvara) eller på komponent (hårdvara).

Om du har provat olika sätt att slå på din Android-telefon utan en knapp kraft men mobiltelefonen kan fortfarande inte sättas på, det kan vara ett problem enligt följande.

  • _Bug_ på systemet. Ett instabilt system kan leda till att mobiltelefonen inte slås på och bara vibrerar när den försöker aktivera den.

  • HP är för gammal. Detta händer vanligtvis för mobiltelefoner med en användningsperiod på mer än 2 år.

  • HP är för varmt. Om du använder den för länge kommer enheten att överhettas. Därför är det nödvändigt att omedelbart tillämpa hur man hanterar heta mobiltelefoner.

  • HP-skärmen är skadad.

  • Ett problem uppstod integrerad krets (IC) HP-ström.

  • Mobiltelefonen har tappats eller träffats av vatten och orsakat kortslutning.

Det är några av anledningarna till att Android-telefonen inte kan slå på. Att lösa dessa problem måste naturligtvis anpassas efter orsaken.

Som referens kan du följa följande steg för att fixa en Android-telefon som inte startar.

Så här fixar du en Android-telefon som inte startar

Även om du redan använder den bästa Android-mobiltelefonen i år betyder det inte att du inte har ett totalt dödsproblem på din smartphone.

Om sättet att ladda en mobiltelefon har varit fel kan all dyr och sofistikerad mobiltelefon också skadas, gäng.

Låt oss därför veta det hur man hanterar en total död HP kan inte debiteras genom förklaringen nedan.

1. Försök ladda i flera minuter

Fotokälla: Twitter

Om du fortfarande använder en gammal Android-mobiltelefon med liten batterikapacitet tar batteriet slut snabbt. Om så är fallet slås inte smarttelefonen på. Lösningen, försök ladda batteriet i 10-15 minuter och slå på smarttelefonen igen.

Om HP inte kan laddas är den första möjligheten laddare har skadat. Försök använda den laddare annat och se om batteriladdningsindikatorn visas.

Den andra möjligheten är att batteriet är urladdat, så det tar lång tid att börja ladda batteriet, även i timmar.

Koppla därför inte bort kabeln laddare under laddningsprocessen och vänta tills det finns en indikator laddning.

2. Håll ned strömbrytaren

Fotokälla: Cnet

Det andra sättet är genom genom att trycka och hålla ned knappen kraft för en minut.

Vanligtvis är denna metod ganska effektiv på Android-mobiltelefoner som är knappar kraftden är skadad, så det tar tryck att slå på smarttelefonen.

Om det fortfarande inte fungerar, försök att hålla ned knappen kraft under en minut medan du laddar batteriet. Se sedan om Android-telefonen kan slå på eller inte.

3. Ta bort Android HP-batteriet

Fotokälla: Pinterest

De flesta Android-telefoner använder nu inbyggda batterier. Men för de av er som fortfarande använder en gammal mobiltelefon kan du prova ett sätt att fixa en Android-cell som inte kan sättas på genom att ta bort batteriet.

Låt sedan batteriet sitta i några minuter, sätt sedan tillbaka det i smarttelefonen och tryck på knappen kraft.

Syftet med att ta bort batteriet är stäng av strömmen till smarttelefonen. Vem vet då en Android-telefon som inte kan slå på kan återupplivas.

4. Byt ut med ett annat batteri

Fotokälla: dreamstime

Har du provat hur du fixar en Android-telefon som inte startar genom att ta bort batteriet men som inte har fungerat? Om så är fallet, försök byta ut ditt batteri med ett annat batteri, gäng.

Det tjänar också till att fastställa om skadan härstammar från laddarport. Om det visar sig att mobiltelefonen kan slå på när du använder ett annat batteri, är det troligtvis skador kommer från laddarport.

Den andra möjligheten är HP-batteriet är skadat. Därför måste du byta ut det med ett nytt batteri. Se till att köpa originalet, ja, gäng.

5. Återblicka Android-telefonen

Fotokälla: Olx

För er som inte vet, blinkar eller kallas också blixt är processen för att installera om Android-operativsystemet för att återgå till det normala.

Vanligtvis görs denna metod med ett visst program, som Odin, Flashtool eller Miflash.

Det kraftfullare sättet att blinka en mobiltelefon använder faktiskt en dator eller bärbar dator, men du kan också göra det utan de två enheterna, gäng, så det är mer praktiskt.

Tja, om du upplever en incident som din Samsung-mobiltelefon inte kan slå på kan du prova hur du blinkar en Samsung-mobiltelefon. Detta steg är samtidigt som en lösning för mobiltelefonen att plötsligt dö helt och inte kan laddas med det implanterade batteriet.

6. Torka och rengör mobiltelefonen om den utsätts för vatten

Fotokälla: Pinterest

Hur man fixar en Android-mobiltelefon som inte kan startas på grund av vatten kan göras med torka kropp HP med tyg. Efter det, försök lägg det i riset och vänta 2 till 3 dagar.

Tydligen har denna metod visat sig vara effektiv för att torka kvarvarande vatten i HP-komponenterna. När den är helt torr kan du försöka se om Android-telefonen kan slå på igen.

Men om det visar sig att du redan har upplevt korrosion, vanligtvis moderkort HP måste bytas ut. Det sätt som kan göras är att ta det till servicecenter.

7. Gå till servicepunkten

Fotokälla: SamMobile

Om alla sätt att fixa en Android-telefon som inte tänds ovan fortfarande inte lyckas, är det sista sättet att gå till en servicebutik.

Se till att du kommer till servicecenter officiell enligt det HP-märke du använder. Till exempel kan du besöka servicecenter officiella Samsung om du använder en Samsung-mobiltelefon.

Detta för att undvika att ersätta HP-komponenter med KW eller falska, så att kvaliteten på Android-mobiltelefonen du använder garanteras.

Du kan också kontrollera Samsungs garanti först. Vem vet att garantiperioden fortfarande är giltig, så du behöver inte betala serviceavgifter.

Så här fixar du en Android-telefon som inte slås på och ett antal saker som kan vara orsaken.

Försök att följa metoderna ovan och bli inte panik när du upplever detta, va, gäng. Förhoppningsvis efter det kan din mobiltelefon återgå till normal funktion.

Läs också artiklar om Tech Hack eller andra intressanta artiklar från Sheila Aisya Firdausy.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found