10 mest exakta applikationer för upptäckt av jordbävningar och tsunami 2020

Lista över de mest exakta och officiella applikationerna för att upptäcka jordbävningar 2020 som måste ägas i väntan på katastrofer i Indonesien. Komplett med en granskning av ansökan.

Indonesien är ett land som är benäget för naturkatastrofer som jordbävningar. Som en försiktighetsåtgärd, har du tillhandahållit ett program som kan upptäcka jordbävningar eller tsunamier på din mobiltelefon?

Om inte, måste du ha ansökan nu, gäng. Dessutom drabbas för närvarande större delen av Indonesien av olika naturkatastrofer.

Genom att installera en sådan applikation kan du hålla dig vaken och också få den senaste informationen om katastrofer som händer i Indonesien.

I den här artikeln har ApkVenue förberett de 10 mest exakta jordbävnings- och tsunamidetekteringsapplikationerna som du kan använda. Kom igen, se hela listan!

Jordbävningsdetektor 2018 ansökan

Ankomsten av en katastrof är svår att förutsäga, så vi har inte mycket tid att förbereda oss.

I stället för att installera applikationer som anses vara perversa av Google Play Store, ladda ner en jordbävnings- och tsunamidetekteringsapp så att du kan hålla dig vaken.

Du kan ladda ner den här applikationen på Google Play Butik eller så kan du klicka på länken som ApkVenue tillhandahåller i varje applikationslista.

Apps Downloader & Internet Google Inc. LADDA NER

1. MAGMA Indonesien

Den första applikationen för att upptäcka jordbävningar som du måste känna till är MAGMA Indonesien. Denna applikation utvecklades av ett team av tjänstemän från Center for Volcanology and Geological Disaster Mitigation, Geological Agency, Ministry of Energy and Mineral Resources.

Informationen från denna applikation är mycket fullständig och korrekt. Med utgångspunkt från information om vulkanaktivitet, information om vulkanaska / utbrott för flygningar, information om jordbävningar / tsunami och svar och mycket mer.

Inte bara någon vanlig jordbävningsdetekteringsapplikation, MAGMA Indonesia är en av de bästa applikationerna och har till och med fått två utmärkelser.

Priset han någonsin har vunnit är Kementrian ESDM innovation Award # 1 Bästa applikation (2016) och Kemenpan RB Top 99 Public Service Innovations (2017).

DetaljMAGMA Indonesien
UtvecklareCenter for Volcanology and Geological Disaster Mitigation
Minimalt operativsystemAndroid 4.1 och senare
Storlek4,8 MB
Ladda ner100.000+
Betyg4.3/5 (Google Play)

Ladda ner här: MAGMA Indonesien via Google Play

2. WRS-BMKG

Därefter kallas applikationen för att upptäcka jordbävningar för BMKG WRS-BMKG. Denna ansökan är officiellt gjord av BMKG Indonesia för att tillhandahålla information om jordbävningar och tsunamier som har inträffat särskilt på Indonesiens territorium.

Denna applikation tillhandahåller också olika funktioner, såsom en lista över de senaste 30 händelserna med tsunamier och jordbävningar, kartor över chocker, kartor över beräknad tid för tsunami-ankomst och mycket mer.

Dessutom gör applikationens enkla och lättanvända utseende också att användarna inte är förvirrade när de använder den.

WRS-BMKG-applikationen i sig skiljer sig helt från Info BMKG, där den här applikationen endast är avsedd för endast jordbävningsinformation.

DetaljWRS-BMKG
UtvecklareMeteorology Climatology and Geophysics Council
Minimalt operativsystemAndroid 4.4 och senare
Storlek3,3 MB
Ladda ner100.000+
Betyg4.4/5 (Google Play)

Ladda ner här: WRS-BMKG via Google Play

3. MyShake

Påstods vara den första appen för att ge jordbävningar i hela landet tidig varning, MyShake så nästa rekommendation, gäng.

MyShake samlar in data i form av seismografdata eller vibrationer från sensorer på din smartphone-enhet.

Dessa data samlas sedan in i systemet som senare kan användas som tidig varning eller anmälan vid en jordbävning.

Senare kommer MyShake att meddela dig om platsen runt dig kommer att vara en jordbävning. Genom denna applikation kan du också övervaka placeringen av en ny jordbävning eller en jordbävning som inträffade under de senaste sju dagarna.

DetaljMyShake
UtvecklareUC Berkeley Seismological Laboratory
Minimalt operativsystemAndroid 4.4 och senare
Storlek18 MB
Ladda ner500.000+
Betyg3.1/5 (Google Play)

Ladda ner här:

Produktivitetsappar LADDA NER

4. Vulkaner och jordbävningar

Vulkaner och jordbävningar är nästa applikation som kan visa information om de senaste jordbävningarna som har inträffat runt om i världen eller bara i området omkring dig, gäng.

Inte bara information om jordbävningar, du kan också få annan information om ett berg som upplever ett utbrott, rapportera "Jag kände en jordbävning" och många andra användbara funktioner.

Denna applikation är också ganska korrekt eftersom den ger information om jordbävningar baserat på geologiska myndigheter i varje land.

DetaljVulkaner och jordbävningar
UtvecklareVulkanupptäckt
Minimalt operativsystemAndroid 4.1 och senare
Storlek3,9 MB
Ladda ner500.000+
Betyg4.5/5 (Google Play)

Ladda ner här: Vulkaner och jordbävningar via Google Play

5. Indonesisk jordbävningsinformation

Utvecklad av RedcircleApps utvecklare, Indonesiens jordbävningsinformation kanske det kan vara ett alternativ om andra jordbävningsdetekteringsapplikationer anses vara mindre maximala eller har störningar.

Även om det inte är en officiell BMKG-applikation, visar denna applikation information från BMKG så att uppgifterna är ganska korrekta.

Denna applikation har också många funktioner som kan ge dig information om jordbävningar som de senaste jordbävningarna, platsen för jordbävningen på kartan och information om jordbävningar.

DetaljIndonesiens jordbävningsinformation
UtvecklareRedcircleApps
Minimalt operativsystemAndroid 4.2 och senare
Storlek4,3 MB
Ladda ner100.000+
Betyg4.2/5 (Google Play)

Ladda ner här: Indonesiens jordbävningsinformation via Google Play

Andra applikationer för att upptäcka jordbävningar och tsunami ...

6. Jordbävningar

Erbjuder en skärm som är ganska enkel och lätt att använda, Jordbävningar är en rekommendation för andra jordbävningsdetekteringsapplikationer, gäng.

Det är inte bara möjligt att ge information om jordbävningar som har inträffat i Indonesien, den här applikationen påstås också kunna tillhandahålla den senaste jordbävningsinformationen från hela världen.

Anledningen är att den här applikationen har lika många 22 jordbävningskällor från olika länder så det skulle vara till stor hjälp om du har släktingar, släktingar eller familj som bor i olika länder.

Tyvärr är denna applikation inte utrustad med en tsunamidetekteringsfunktion som några av de tidigare applikationerna.

DetaljJordbävningar
Utvecklaretopstcn.com
Minimalt operativsystemAndroid 5.1 och senare
Storlek7,1 MB
Ladda ner500.000+
Betyg4.0/5 (Google Play)

Ladda ner här: Jordbävningar via Google Play

7. Jordbävningsvarning!

Har laddats ner av mer än en miljon användare, Jordbävningsvarning! har ganska positiva recensioner från sina användare på Google Play.

Denna applikation i sig påstås kunna visa jordbävningsinformation från hela världen komplett med stöd av andra intressanta funktioner.

Inte bara det, Earthquake Alert-applikationen! innehåller också en flik Nyhetsfunktion som du kan använda för att läsa de senaste nyheterna om jordbävningar som har inträffat på olika platser.

DetaljJordbävningsvarning!
UtvecklareJosh Clemm
Minimalt operativsystemVarierar efter enhet
StorlekVarierar efter enhet
Ladda ner1.000.000+
Betyg4.5/5 (Google Play)

Ladda ner här: Jordbävningsvarning! via Google Play

8. Jordbävningsspårare

Det kan inte bara ge information om jordbävningar när du öppnar applikationen, applikationen Jordbävningsspårare kan också meddela användaren när en jordbävning inträffar.

Denna applikation kan visa den senaste informationen om jordbävningar från olika regioner runt om i världen som är utrustad med en filterfunktion baserat på jordbävningens avstånd eller storlek.

Intressant nog ger denna applikation stöd för funktionen för mörkt läge, som allmänt används av dagens applikationer.

DetaljJordbävningsspårare
Utvecklaretrinitytech.com.tr
Minimalt operativsystemAndroid 5.0 och senare
Storlek14 MB
Ladda ner50.000+
Betyg4.5/5 (Google Play)

Ladda ner här: Jordbävningsspårare via Google Play

9. Personlig information

Utvecklad av National Disaster Management Agency (BNPB), inaRISK Personligt är nästa applikation som ApkVenue rekommenderar.

Med hjälp av resultaten från en studie som utvecklats av BNPB tillsammans med relaterade ministerier / institutioner och stöd från katastroforganisationer i Indonesien, erbjuder applikationen inaRSIK mycket kompletta funktioner.

Eftersom den här applikationen kan visa olika typer av information om jordbävningar, tsunamier, översvämningar, jordskred och vulkanutbrott.

Denna applikation är också gjord med ett mycket attraktivt och enkelt utseende så att det blir lättare att använda.

DetaljINARSIK Personlig
UtvecklareNational Disaster Management Agency (BNPB)
Minimalt operativsystemAndroid 4.3 och senare
Storlek9,1 MB
Ladda ner50.000+
Betyg4.1/5 (Google Play)

Ladda ner här: inaRSIK Personal via Google Play

10. EQInfo

Den sista rekommendationen för att upptäcka applikationer för jordbävningar och tsunami är EQInfo utvecklats av jordbävningsutvecklaren GmbH.

Den här appen kan visa jordbävningsinformation över hela världen och har också en filterfunktion som fungerar för att filtrera information efter region, storlek eller byrå.

Inte bara det, den här applikationen låter dig också skicka en rapport "Kände du det" direkt från din smartphone-enhet.

DetaljEQInfo
Utvecklarejordbävning GmbH
Minimalt operativsystemAndroid 4.0 och senare
Storlek4,0 MB
Ladda ner100.000+
Betyg4.4/5 (Google Play)

Ladda ner här: EQInfo via Google Play

Det är den mest exakta applikationen för jordbävningsdetektering som du måste ha, gäng. Speciellt om du är på semester vid kusten eller i bergen.

Att förutse naturkatastrofer är mycket viktigt för att minska antalet skadade. Du måste också vara smart för att undvika katastrofer så mycket som möjligt.

Banten tsunamikatastrof eller utbrottet av Mount Krakatau är en lektion för oss att vara vaksamma trots att vi är på semester, följa reglerna som finns på alla turistplatser och vara uppmärksamma när en katastrof inträffar!

Läs också artiklar om Ansökan eller andra intressanta artiklar från Daniel Cahyadi.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found