se filmen Bumi Manusia (2019) hela filmen

Fängslad av anpassningen av Mas Prams mästerverk? Kom igen, titta på filmen Bumi Manusia (2019) med indonesiska undertexter.

I den indonesiska litteraturvärlden är kanske ingen figur mer respekterad än författaren Pramoedya Ananta Toer eller mer bekant kallas Mas barnvagn.

Förutom att vara känd för kvaliteten på hans författarskap är Mas Pram också känd som någon som uttrycker sin kärlek till Indonesien genom sitt författarskap, gäng.

Detta är kanske tydligast i arbetena Tetralogi av Buru som börjar med en roman Jordens man som berättar historien om en ung man som heter Minke i kolonitiden Nederländerna.

Fängslad av filmanpassningen av den ofta betraktade romanen mästerverk världen av indonesisk litteratur? Läs omedelbart synopsis från ApkVenue, gäng!

Sammanfattning av filmen Bumi Manusia

Minke (Iqbaal Ramadan) är ett infödd barn som kan betraktas som "lycklig" eftersom han har blod Javanesiska aristokrater.

Under den nederländska kolonitiden innebar detta att Minke fick omfamna vetenskap vid Hoogere Burgerschool (HBS) som är tillägnad eliten.

Med sin utbildning växte Minke upp till en ung, intelligent figur där hans skrifter ofta publicerades i holländska tidningar vid den tiden.

Denna elitutbildning började också öppna Minkes sinne för revolutionära idéer och Minke själv började använda sina skrifter för att kämpa för de infödda i Nederländska Östindien.

Under sina skoldagar hade Minke möjlighet att träffas Nyai Ontosoroh (Sha Ine Febriyanti), en holländsk tjänstemans älskarinna.

Samtidigt blev Minke också bekant med Annelies (Mawar Eva de Jongh), dotter till Nyai Ontosoroh, och inleder ett romantiskt förhållande med Annelies.

Som någon som kallas för ett smeknamn Nyai, Nyai Ontosoroh har en låg social status eftersom han anses vara en omoralisk person.

På grund av sin status som Nyai förstår Nyai Ontosoroh helt de orättvisor som de infödda lidit och som gör honom till en förebild för Minke.

Tyvärr uppstod tragedi när förhållandet mellan Minke och Annelies hotade att upphöra på grund av kolonial inblandning.

Vad kommer att hända med förhållandet mellan Minke och Annelies? Hur var Minke och Nyai Ontosorohs kamp inför förtrycket av den nederländska kolonialismen?

Intressanta fakta om Earth Human Movies

Som en bearbetning av ett av Indonesiens mest ikoniska verk, film Jordens man naturligtvis är det i måste-titta kategorin, gäng!

Förutom det har den här filmen också några intressanta fakta som ApkVenue kommer att diskutera grundligt här!

  • Filma Jordens man släpptes samtidigt med filmatiseringen av Mas Prams andra romaner, Jaga, i 15 augusti 2019,

  • För att öka filmens äkthet, regissören Hanung Bramantyo använder en infödd holländsk skådespelare för att fylla rollen i denna film.

  • Hanung själv var faktiskt det andra valet som regissör i början Anggy Umbara utnämnd till regissör för denna film.

  • Erfaren skådespelerska Sha Ine Febriyanti sällan sett i filmer, men han har redan en lång karriär inom teater.

  • Som en av de mest ikoniska litterära figurerna, beslutet att ge Minke rollen Iqbaal Ramadan från filmserien Dilan många protesterade av nätanvändare.

  • Den här filmen är ganska lång på 3 timmar och även då måste den fortfarande klippa ut många element från den ursprungliga romanen.

  • I fotspåren till den ursprungliga romanen som blev den första boken Tetralogi av Buru, Hanung planerar att göra Jordens man som den första filmen av en trilogi.

Se Earth Human Movie

TitelJordens man
leva15 augusti 2019
Varaktighet3 timmar 1 minut
ProduktionFalcon Pictures
DirektörHanung Bramantyo
KastaIqbaal Ramadhan, Sha Ine Febriyanti, Mawar Eva de Jongh
GenreDrama, historia, romantik
Betyg6.6/10 (IMDb.com)

För dig som redan är intresserad av anpassningen av Mas Prams mästerverk kan du kontrollera detaljerna i visningsschemat för den här filmen i teatrar i hela Indonesien via länken nedan, gäng!

>>> Titta på Earth Human Movie <<<

Som författare vars berömmelse har nått alla hörn av världen, film Jordens man det har ivrigt väntats av en bred publik, gäng.

Vad tycker du om den här filmen? Tror du att det misslyckades med att matcha romanen? Dela omedelbart i kommentarfältet!

Läs också artiklar om Filma eller andra intressanta artiklar från Fikri Harish


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found