Se upp! Du bör inte ta bort dessa 5 windows-mappar

Av de många filer och mappar i Windows bör du aldrig ta bort följande 5 windows-mappar, annars kommer du att drabbas av konsekvenserna.

Windows är ett av de mest använda operativsystemen i världen idag. Som operativsystem har Windows en mängd olika mappar och filer som är användbara för att det ska fungera smidigt.

Av de många filerna och mapparna i Windows bör du aldrig ta bort följande 5 windows-mappar. Om du tar bort det kommer ditt Windows att få ett ganska komplicerat problem.

Vilka Windows-mappar ska inte raderas? Följande är recensionen.

  • 9 sätt att inaktivera spion på Windows 10
  • Så här får du Windows-tangentbordet att fungera på en Mac
  • Hur man övervinner Windows 10 har gått ut utan att installera om

Windows-mapp som inte kan raderas

1. Programfiler och programfiler (x86)

Plats: C: \ Programfiler och C: \ Programfiler (x86)

När du installerar filer, särskilt de med EXE-tillägget, placerar Windows dem som standard i mappen Programfiler.

Under installationsprocessen skapar applikationen mappar, skriver data, lägger till i registret och gör de saker som behövs för att köras.

På grund av den stora mängden data och konfiguration som är lagrad i mappen Programfiler bör du inte ta bort den här mappen (såvida du inte vet vad du gör).

För att ta bort ett installerat program bör du avinstallera det manuellt i menyn Program och funktioner eller använd ett avinstallationsprogram.

2. System32

Plats: C: \ Windows \ System32

Nästa är mappar System32. System32-mappen är den viktigaste mappen för Windows. Om du inte använder Windows 64bit är de viktigaste mapparna det SysWOW64.

Om du försöker ta bort mappen kommer du att förlora Windows och det bästa sättet att återställa den är att installera om den.

3. Sidfil

Plats: C: \ pagefile.sys (dold)

Varje dator har ett RAM-minne (random access-minne). Ju mer RAM, desto snabbare processen att öppna och köra många program.

Om ditt RAM-minne börjar fyllas, skapar Windows en fil som kallas en sidfil eller bytfil. Den här filen har som funktion att hårddisken fungerar som RAM.

4. Systemvolyminformation

Plats: C: \ Systemvolyminformation (dold)

Nästa är mappar System volym information. I allmänhet är den här mappen ganska stor och innehåller viktiga Windows-funktioner. Om du öppnar mappen visas en varning Tillträde beviljas ej.

Den här mappen innehåller olika systemåterställningspunkter i Windows. På så sätt kan du återställa ditt Windows till det förflutna.

5. WinSxS

Plats: C: \ Windows \ WinSxS

Sista är WinSxS. Den här mappen skapas automatiskt för att lösa kompatibilitetsproblem när du installerar och kör ett program.

Även om det är ganska stort är det inte tillräckligt att radera en av filerna i den mappen. För att vara säkrare kan du rengöra innehållet i mappen via menyn Diskrensning

Det är några filer och mappar i Windows som du inte bör ta bort. Om det finns fel eller om du känner till andra mappar, glöm inte att dela i kommentarskolumnen.

Se också till att du läser relaterade artiklar Windows eller annat intressant skrivande från Em Yopik Rifai.