7 andra funktioner på volymknappen som du kanske inte känner till

Volymknappen på en smartphone fungerar inte bara för att öka eller minska ljudet. Här är 7 andra funktioner som kan användas på smartphone volymknappen.

Varje smartphone, vare sig det är Android eller iOS, måste ha en volymknapp som används för att öka ljudet eller sänka ljudet. Förutom att göra detta visar det sig att volymknapparna kan användas för andra saker.

I den här artikeln kommer jag att diskutera olika andra funktioner på volymknapparna som kan användas på smartphones.

Vilka andra funktioner har volymknappen på en smartphone? Här är den fullständiga recensionen.

  • 7 Power Bank-funktioner du inte vet så mycket
  • 8 strömbrytarfunktioner på Android kanske du inte känner till
  • 5 Andra flygplansfunktioner du måste känna till

Andra funktioner för volymknappar för smartphone

1. Zooma in / ut på kameran

Kameraprogrammet stöder för närvarande att använda den inre volymknappen användargränssnitt-hans. Du kan ändra volymknappens funktion till genväg för Zooma in eller Zooma ut när kameraprogrammet öppnas.

2. Ta ett foto

Förutom att kunna zooma in / ut kan du också förvandla volymknappen till en slutarknapp. På det sättet behöver du inte röra vid skärmen när du vill ta bilder eller videor.

3. Slå på Smartphone-skärmen

Att slå på smartphone-skärmen görs vanligtvis med strömbrytaren eller funktionerna tryck två gånger för att vakna. Men om din smartphone inte har en funktion tryck två gånger för att vakna och strömbrytaren är trasig kan du ändra volymknappens funktion till strömknappen.

För hur kan du läsa här: Hur man slår på Android Mobile-skärmen med volymknappen

Appar Produktivitet Power Fix Team LADDA NER VISA ARTIKLAR

4. Lås upp låsskärmen

En annan funktion för volymknapparna är att öppna låsskärmen. Här är låsskärmen gjord av en kombination av volymknappar, du kan göra kombinationen så komplicerad som möjligt. Om så är fallet kan du trycka på volymknappskombinationen för att öppna den.

För mer information om hur du ändrar volymknappen till låsskärmen kan du läsa här: Anti-Mainstream-sätt att låsa upp en smartphone med en volymknappskombination

Appar utvecklarverktyg mb-14 LADDA NER

5. Genväg till applikation

Vill du öppna appar snabbt? Du kan använda volymknapparna med hjälp av QuickClick-applikationen. Förutom att öppna applikationer snabbt finns det många andra saker som kan användas med bara volymknappen.

Du kan läsa guiden för att ändra volymknappens funktion till en programgenväg: Omvandla volymknappar till programgenvägar

Appar Photo & Imaging Blor NEDLADDNING

6. Skärmdump

Spara skärmdumpar kan göras med volymknappen. Du behöver bara trycka på volym ned-knappen + strömbrytaren, skärmdumpen sparas automatiskt.

7. Återställningsläge

För att kunna gå in i återställningsläge måste du använda en speciell kombination av volymknappen + strömbrytaren när du slår på smarttelefonen. Förutom att gå in i återställningsläge är volymknappen också användbar för att välja menyer i den.

Det är de olika volymknappfunktionerna som du kanske inte känner till. Om du har andra funktioner kan du dela med sig i kommentarfältet!

Se också till att du läser relaterade artiklar Volym eller annat intressant skrivande från Em Yopik Rifai.