hur man använder ett PC-tangentbord på en mobiltelefon

Vill du skriva snabbt på din mobiltelefon? Oroa dig inte, du kan använda den här metoden för att enkelt ansluta ett PC-tangentbord till din mobiltelefon. Kom igen, se hela metoden!

Vill du skriva snabbt på din mobiltelefon? Har du någonsin provat att använda ett PC-tangentbord på en mobiltelefon?

När du arbetar på ett kontor eller gör uppdrag på campus måste det finnas data som sätts in i din mobiltelefon. Som filer som skickas via sociala medier.

Om du är lat för att flytta den till en dator är det inte svårt att göra uppgifter på din mobiltelefon. Naturligtvis med hjälp av ett fysiskt tangentbord som är anslutet för att göra det lättare för dig att skriva.

Kan du verkligen ansluta ett PC-tangentbord till din mobiltelefon? Naturligtvis kan du, gäng. Kom igen, se den fullständiga metoden nedan!

Hur man använder ett fysiskt tangentbord på en HP

Tangentbord eller tangentbord är en enhet som används på en PC för att skriva och utföra uppgifter på Ms Word, skriva status på FB och andra.

Naturligtvis, gäng, det finns tillfällen när du måste arbeta via mobiltelefon. Att skriva med ett HP-tangentbord är irriterande, särskilt om du inte är van vid att använda det för arbete.

För att lösa detta problem finns det lösningar du kan göra. En av dem använder ett fysiskt tangentbord för att skriva på din mobiltelefon.

Metoden är mycket enkel och kan göras med det tangentbord som du har för närvarande. Kolla in de fullständiga stegen nedan:

1. Använda det fysiska tangentbordet på HP

Du kan med olika typer av fysiska tangentbord som kan anslutas till mobiltelefonen. En av de mest vanliga är ett konventionellt tangentbord.

Används inte bara för datorer, du kan också använda ett konventionellt tangentbord för att skriva på din mobiltelefon. Problemet är att denna typ av tangentbord bara har en kabel med en USB Type-B-port.

Under tiden är porten på mobiltelefonen utformad med USB Type-A eller C. Så att du behöver ett USB OTG-alias PåvägDetta tillbehör kan ansluta två typer av USB.

Den här gången måste du använda USB OTG med den kvinnliga USB Type-B-porten och den manliga typen som matchar din mobiltelefonport. Du kan köpa denna USB i en HP-tillbehörsbutik eller via en online-shoppingwebbplats.

Om du har förberett ett tangentbord och USB OTG är allt du behöver göra att ansluta det till din mobiltelefon. För att ta reda på om din mobiltelefon är ansluten till ett tangentbord kan du se metoden nedan:

Steg 1 - Ange HP-inställningar, välj sedan Ytterligare inställningar och välj Språk och inmatning

  • Inställningarna på din mobiltelefon kan vara olika, i huvudsak letar du efter inställningar för språk och inmatning.

Steg 2 - Välj Fysiskt tangentbord

Steg 3 - Ditt tangentbord visas i fältet Fysiskt tangentbord

  • Det anslutna tangentbordet visas i kolumnen Fysiskt tangentbord, se till att tangentbordets inställningar är skrivna som standard.

En smartphone som kan läsa ett fysiskt tangentbord ansluts automatiskt. Vissa HP-märken som Vivo, Oppo och Realme kan dock inte anslutas till ett fysiskt tangentbord.

Om du använder ett annat varumärke än vad ApkVenue nämnde men ändå inte kan ansluta till tangentbordet kan du kontrollera det med programmet Easy OTG Checker.

Genom att använda denna applikation kan du ta reda på om den använda USB-enheten är ansluten till din mobiltelefon. Metoden är ganska enkel, du kan se nedan:

Steg 1 - Öppna programmet Easy OTG Checker och klicka sedan på frågetecknet

  • Se till att du ansluter USB OTG till din mobiltelefon.

Steg 2 - Klicka på Ok så visas resultaten

  • Du får en checklista om USB är ansluten och ett kors om den inte kan anslutas.

2. Använda Bluetooth-tangentbordet på HP

Nästa är anslut Bluetooth-tangentbord med HP. Metoden som du kan göra är väldigt enkel och behöver inte USB OTG-hjälp alls.

Du kan följa de enkla stegen nedan:

Steg 1 - Slå på Bluetooth på båda enheterna

Steg 2 - Utför ihopparning via HP

  • Du kan göra ihopkoppling som vanligt, din mobiltelefon och tangentbord ansluts automatiskt om det lyckas.
  • Om du inte kan använda det kan du ställa in ditt standardtangentbord via inställningarna för språk och inmatning.

Det är sättet att ansluta ett fysiskt tangentbord till din mobiltelefon så att du lättare kan skriva. Du har andra sätt, gäng?

Skriv din åsikt i kommentarfältet, ja. Vi ses i nästa artikel!

Läs också artiklar om Tangentbord eller andra intressanta artiklar från Daniel Cahyadi


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found